Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Gevangenisstraffen voor Media medewerkers.

Gestart door Pieszyce, 26 december 2023, 00:37

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Michal Rachon zal 2 jaar in de gevangenis doorbrengen!
Hier is de wetgeving die de mensen van PiS van TVP achter de tralies zal sturen!


23 december 2023
 
Stelen van TVP.

Sinds een paar dagen zendt het Republika TV-kanaal van Tomasz Sakiewicz programma's uit die bij TVP horen. Het gaat onder andere om propagandaprogramma's van PiS-functionarissen.

Een van die programma's is "Jedziemy", gepresenteerd door Michał Rachoń. PiS is echter vergeten dat er zeer zware strafrechtelijke aansprakelijkheid bestaat voor dergelijke acties.

Dit heeft te maken met de bepalingen van de wet tegen oneerlijke concurrentie en de wet op het auteursrecht en de naburige rechten.

De acties van Rachoń en andere politici van Wet en Rechtvaardigheid die zich voordoen als journalisten die ontslagen zijn bij TVP zijn in strijd met artikel 23 (en waarschijnlijk ook 24) van de eerstgenoemde wet en artikel 115 van de laatstgenoemde wet.

Het eerste is strafbaar met een gevangenisstraf van maximaal twee jaar; het tweede met een gevangenisstraf van maximaal drie jaar.

Bron:  wiesci24.pl     język po Polsku

Pieszyce


Gaat Samuel Pereira voor 5 jaar de gevangenis in?
We onthullen welke aanklachten hij te horen zal krijgen voor het stelen van TVP!


23 december 2023

Wet en Rechtvaardigheid terroristen.

Voormalig woordvoerder van Solidariteit 2010 en later Wet en Rechtvaardigheid (PiS) trol Samuel Pereira in dienst van TVP heeft Twitter- en YouTube-accounts van een staatsbedrijf gestolen en gebruikt deze voor partijpropaganda. De bij TVP ontslagen trol vergat dat hem voor deze daad tot vijf jaar gevangenisstraf boven het hoofd hangt.

Het gaat om artikel 268a van het Wetboek van Strafrecht. Hierin staat:

Vernietigen, beschadigen, wissen, wijzigen of belemmeren van de toegang tot computergegevens

§ 1.
Degene die, zonder daartoe bevoegd te zijn, computergegevens vernietigt, beschadigt, verwijdert, wijzigt of de toegang daartoe belemmert, of de automatische verwerking, verzameling of verzending van dergelijke gegevens wezenlijk belemmert of verhindert,

wordt gestraft met een gevangenisstraf van maximaal drie jaar.

§ 2.
Degene die bij het plegen van de in § 1 bedoelde handeling aanzienlijke schade toebrengt aan eigendommen, wordt gestraft met een vrijheidsstraf van drie maanden tot vijf jaar.

§ 3.
De vervolging van een in § 1 of 2 bedoeld strafbaar feit vindt plaats op verzoek van het slachtoffer.
 
In het geval van Pereira gaat het ook om het veroorzaken van aanzienlijke materiële schade aan een staatsbedrijf. Daarom staat hem een gevangenisstraf van maximaal 5 jaar te wachten.

Bron:  wiesci24.pl     język po Polsku

Pieszyce


Pereira's nieuwe problemen
Drie jaar gevangenis in deze zaak is het minimum!


27 december 2023
 
Samuel Pereira kan niet geloven dat het voorbij is. Door het online account van TVP Info te gebruiken, overtreedt hij de wet en zal hij hiervoor verantwoordelijk worden gehouden. Hij maakt een enorme fout door te denken dat dit PiS zal helpen. Integendeel, de toe-eigening van het eigendom van TVP is het bewijs van de illegale en buitenwettelijke acties van PiS en hun handlangers. Twee tot drie jaar absolute gevangenisstraf is het minimum.

Pereira, die nog steeds veel geld op zijn rekening heeft staan, denkt nog steeds dat hij iets betekent. Hij is vergeten dat hij zonder antenne en portaal al een niemand is. De Hector, die betrokken is bij aanvallen met illegaal CBA-materiaal, heeft het juridisch erg moeilijk: hij kan binnenkort in de gevangenis zitten.

Het bewijs van zijn misdaden is overvloedig. Erger voor hemzelf is dat de Portugese brander ook de gevolgen van zijn andere acties niet begrijpt - hij zou ook een straf kunnen krijgen voor zijn TVP-strips.

Bron: wiesci24.pl      jezyk po Polsku