Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Goed advies van Miller. 'Reinig het land van PiS-afzettingen'

Gestart door Pieszyce, 9 februari 2024, 21:44

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Goed advies van Miller. 'Reinig het land van PiS-afzettingen'

9 februari 2024

Voormalig premier Leszek Miller maakt zich geen illusies. PiS is niet van plan de uitslag van democratische verkiezingen te respecteren en zal er alles aan doen om de nieuwe regering schade toe te brengen. Tegelijkertijd deinst hij niet terug voor de eenvoudigste vernietiging van de staat.
 
Dus wat kun je in zo'n situatie doen? – Ongeacht het geschreeuw, zuiver het land van PiS-deposito's – adviseert Leszek Miller in zijn nieuwste column voor 'Super Express'.

– Aangezien hun aanval op het democratische Polen voornamelijk gebaseerd was op de verwoesting van de democratische rechtsstaat, moeten we prof. Bodnar en steun hem bij de moeizame wederopbouw van de rechtsorde - schrijft Miller. – De houding ten opzichte van de heer Duda moet ook worden veranderd. Hij is niet opgewassen tegen de rol van president. We moeten hem nog een jaar verdragen, maar behandelen hem op dezelfde manier als hij de oppositie behandelt, voegt hij eraan toe.

Het is een vermomde zegen dat PiS-activisten moeizaam, maar toch, gescheiden worden van regeringsposities. Kaczyński kan dus steeds minder schade aanrichten.

Bron:    wiesci24.pl     język po Polsku