Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Grotesk! Kaczyński wil de gevangenis in

Gestart door Pieszyce, 30 december 2023, 00:39

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Grotesk! Kaczyński wil de gevangenis in

28 december 2023
 
Blijkbaar heeft Jaroslaw Kaczyński er nogal moeite mee om te begrijpen dat hij de macht kwijt is. En net als in de "beste" tijden wil hij mensen die het niet met hem eens zijn in de gevangenis stoppen.

Zo ook Klaus Bachmann, een Duitse journalist met langdurige banden met Polen. Hij kwam in opstand tegen Kaczyński na het publiceren van een artikel over Tusk die openbare instellingen moest overnemen die door PiS waren toegeëigend.

-Mr Bachmann zou Polen uitgezet moeten worden, of gewoon gearresteerd en voor vele jaren in een staatsgevangenis opgesloten moeten worden. Maar het is duidelijk dat dit niet zal gebeuren. Dit is een oproep om misdaden te plegen en een oproep, in essentie, om de Poolse natie en de Polen van hun democratische rechten te beroven," betoogde Kaczyński op TV Republika.

- Er zou een passend artikel in het Wetboek van Strafrecht voor dit zijn, alleen het openbaar ministerie zou normaal moeten handelen en de autoriteiten zouden Poolse autoriteiten moeten zijn in de hele zin van het woord," voegde de leider van Wet en Rechtvaardigheid eraan toe.

We hebben echt geluk dat hij niet langer aan de macht is in Polen.

Bron:  wiesci24.pl       język po Polsku