Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Heeft Obajtek een betalingsbewijs voor Kaczyński? Deze vraag wordt steeds vaker gesteld

Gestart door Pieszyce, 15 mei 2024, 00:09

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Heeft Obajtek een betalingsbewijs voor Kaczyński? Deze vraag wordt steeds vaker gesteld

14 mei 2024

In een gesprek met Monika Olejnik vroeg Borys Budka zich af wat er precies voor zorgt dat Daniel Obajtek nog steeds zoveel steun van PiS ontvangt. Het voormalige hoofd van Orlen staat op de lijsten van Kaczyński's partij bij de verkiezingen voor het Europees Parlement. En dit ondanks ernstige beschuldigingen tegen hem.

– Iemand heeft ooit heel grof in het parlement gezegd dat de regering dom heeft gehandeld, maar ik heb de indruk dat Kaczyński dom praat. Documenten ondertekend door de Poolse diensten belandden op zijn bureau toen hij vice-premier voor veiligheid was (...) in deze documenten waarschuwden ze voor wat er in dit bedrijf gebeurde, ze waarschuwden voor de man die het bedrijf leidde, de Amerikaanse diensten ging van hem weg", zei Shed.

– Ik vraag me af of Obajtek een zodanige aanval op Kaczyński heeft dat Kaczyński Obajtek blindelings verdedigt, ondanks al het bewijsmateriaal, of dat Kaczyński, in tegenstelling tot wat hij verzekerde, helemaal niet geïnteresseerd was in wat hem werd toegestuurd – voegde het Obywatelski-parlementslid eraan toe. voegt Platform toe.

Precies. Veel mensen in Polen zouden graag het antwoord op deze vraag willen weten.

Bron:    wiesci24.pl         język po Polsku