Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Sienkiewicz' afscheidssigaret voor het ministerie

Gestart door Pieszyce, 14 mei 2024, 21:36

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Sienkiewicz' afscheidssigaret voor het ministerie
Een negatief resultaat van de regering van de minister van mislukking


14  mei 2024


citaatfoto wiesci24.pl

Bartłomiej Sienkiewicz, een controversieel figuur op het Poolse politieke toneel, beëindigde onlangs zijn ambtstermijn als minister om zich kandidaat te stellen bij de komende verkiezingen voor het Europees Parlement. Zijn regering op het ministerie werd gekenmerkt door zowel ambitieuze acties als aanzienlijke controverses die de perceptie van zijn effectiviteit als politicus beïnvloedden.

Een van de meest controversiële aspecten van Sienkiewicz' ambtstermijn was het beheer van de publieke media. De minister voerde eerst een effectieve overname van de publieke media door, wat het applaus van de kiezers opwekte. Wat er daarna gebeurde, stuitte op hevige kritiek, die voortvloeide uit het feit dat sleutelposities in de media werden toevertrouwd aan mensen die als incompetent en soms zelfs dom werden beschouwd.

Dergelijke beslissingen kregen veel weerklank in negatieve recensies, die het gebrek aan professionaliteit en objectiviteit benadrukten in de media die zij beheerden.

Naast problemen met de media kreeg Sienkiewicz in zijn positie te maken met veel uitdagingen, die herhaaldelijk voor controverse zorgden, zoals de zaak van het Saksische Paleis. – legde het onvermogen om effectief leiding te geven bloot, wat een impact had op de vermindering van het vertrouwen van het publiek in hem en de functie die hij vervulde.

De minister maakte een foto van zichzelf voor het ministerie terwijl hij een sigaret rookte. Voor veel commentatoren is dit een symbool van het falen van Sienkiewicz. Hij vertrekt op een schild.

Bron:    wiesci24.pl         język po Polsku

Pieszyce

 

Asociaal, als je kijkt naar de Poolse anti-rookwetgeving waar je niet dicht bij gebouwen en onder balkons mag roken.

Deze oud-minister laat blijken dat hij na slecht werk ook geen respect heeft voor de Poolse wetgeving.

Waardeloze vent.  >:(