Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Het is tijd om de online accounts van de CBA en ABW te ontmaskeren

Gestart door Pieszyce, 13 november 2023, 01:06

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Het is tijd om de online accounts van de CBA en ABW te ontmaskeren
De diensten en politici hadden hele trollenboerderijen


12 november 2023

Artur Ch. a.k.a. Emilia Kamińska was niet het enige account dat online actief was dat verbonden was met de speciale diensten of staatsorganen. Zowel op Twitter als op Facebook werd de oppositie gedesintegreerd en werden aanvallen uitgevoerd op mensen die zich verzetten tegen de Wet en Rechtvaardigheid partij. Deze activiteiten, die de oppositie treffen, dragen de kenmerken van georganiseerde misdaad en moeten niet alleen worden beëindigd, maar vooral aan het licht worden gebracht.

De Wet en Rechtvaardigheid partij en Soeverein Polen hebben veel geld gestoken in het online aanvallen van mensen. Hiervoor werden hatersaccounts gebruikt. We hebben enkele van de affaires en de mensen erachter leren kennen, maar niet allemaal. Zowel de geheime diensten als staatsorganen hadden hun eigen accounts, die gebruikt werden voor politieke aanvallen. We leerden onder andere over de activiteiten van een groep hackers van het Ministerie van Justitie of de CBA (Emilia Kaminska), maar daar bleef het niet bij.

Accounts werden beheerd door zowel ambtenaren als politici. In het laatste geval is het geval van een zekere Viktor Kos, achter wiens account Sebastian Kaleta zou zitten, beroemd. Hij had zelfs twee grote monitoren in zijn kantoor op het ministerie - heel ongebruikelijk voor een politicus.

Bron:  wiesci24.pl       język po Polsku

Pieszyce


Trollen van PiS laten Kaczynski in de steek
Ze vrezen strafrechtelijke aansprakelijkheid en gebrek aan hulp van de partij


12 november 2023

De Russische vrolijkheid van Kaczynski.

De bekendste trollen die PiS steunen op sociale mediaplatforms verwijderen hun accounts en schorten hun activiteiten op. De reden? Gebrek aan vertrouwen in de hulp van de partij in het licht van een rechtszaak.

Het proces begon eind oktober/begin november, toen het nieuws onder Twitter-gebruikers (X) bekend werd over de dood van PiS's meest vulgaire strijder, die schuilging onder het pseudoniem Dragon05. Hij was een PiS trol die was opgespoord en ontmaskerd door de Gazeta Wyborcza.

De vulgaire man eindigde zijn leven overspoeld met rechtszaken en moest zijn PiS-activiteiten uitleggen aan de rechtbank. Op hun beurt begonnen andere online militanten van de partij de Wet en Rechtvaardigheid partij te beschuldigen dat ze hem niet hadden geholpen nadat zijn gegevens waren onthuld en rechtszaken waren aangespannen.

Simpel gezegd, PiS keerde zijn trol de rug toe omdat het niets te maken wilde hebben met een militant die bij de hand werd genomen. Zelfs niet iemand die jarenlang PiS-tegenstanders had beledigd en had geholpen om de partij te promoten.

En dit leidde tot een reactie onder andere trollen. Als gevolg daarvan hielden veel accounts op te bestaan en kondigden de beheerders van sommige profielen - waaronder de grootste - de opschorting van hun activiteiten aan.

Onder hen een account dat toebehoorde aan CBA-agenten die de media van de gebroeders Karnowski, Do Rzeczy en TVP promootten.

Bron:  wiesci24.pl       język po Polsku