Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

In PiS huilt en knarst men met tanden

Gestart door Pieszyce, 22 november 2023, 01:10

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


In PiS huilt en knarst men met tanden
Ze pakken gewoon Kaczynski's speelgoed af


21 november 2023

De rechtsstaat keert gewoon terug in Polen. En er zit echt geen greintje overdrijving in deze korte zin. Want PiS heeft de wet op vele manieren overtreden, ook op schijnbaar onbeduidende manieren. Bijvoorbeeld in het geval van de bescherming van Jarosław Kaczyński.

In de afgelopen jaren was het voor niemand een verrassing dat de lijfwachten van de PiS-voorzitter, in dienst van een particulier bedrijf, de Sejm binnenkwamen. En niemand besteedde er aandacht aan dat dit volledig illegaal was. Daar komt nu verandering in.

- Ik ben van mening dat de Marshal's Guard en de State Protection Service - in het geval van mensen die recht hebben op deze bescherming - absoluut competente en voldoende eenheden zijn om de veiligheid van ons allemaal te garanderen op het terrein van de Sejm.

Ik beschouw het dragen van wapens in de gebouwen van de Sejm door particuliere bedrijven als iets dat niet voldoet aan de normen die in dit gebouw zouden moeten gelden," zei Szymon Hołownia vandaag. - Dit probleem zal door ons worden opgelost, voegde hij eraan toe.

Maar PiS zal huilen en tandenknarsen! En geschreeuw over het einde van de democratie! En dit is slechts het herstel van de normale normen.

Bron:  wiesci24.pl    język po Polsku

Pieszyce


PiS geconfronteerd met "koningsmoord"?
Kaczyński is bang voor rebellie


21 november 2023
 
De stemming in de (nog steeds) regerende partij bereikt een dieptepunt. Het is waar dat Mateusz Morawiecki blijft zeggen dat hij een regering aan het vormen is. Maar er is niet alleen geen parlementaire meerderheid. Er zijn geen kandidaten voor de volledige ministerraad.

Het is daarom niet verrassend dat Kaczyński een opstand begint te vrezen, vooral onder jongere PiS-politici. Degenen die nog maar net aan hun politieke carrière zijn begonnen en niet verantwoordelijk willen zijn voor alle schandalen die verband houden met de macht van Verenigd Rechts.

– De bejaarde president en zijn iets minder oude metgezellen zijn het meest bang voor een jeugdopstand. Dit zijn 40-jarige parlementsleden met korte ervaring, die geen tijd hadden om aan de macht te komen en zichzelf te schande te maken door deze uit te oefenen - merkt Andrzej Stankiewicz van "Newsweek" op.

– Het PiS-hoofdkwartier houdt toezicht op Kacper Płażyński, die kritiek heeft op de campagne en tegen de partijlijn heeft gestemd bij de verkiezing van plaatsvervangende voorzitters van de Sejm. Gowins voormalige man, Marian Ociepa, die de discipline brak, is ook het doelwit, samen met zijn collega's, ook parlementsleden Anna Dąbrowska-Banaszek en Krzysztof Ciecióra, wiens vader een PSL-parlementslid was - voegt Stankiewicz toe.

Blijkbaar zullen we binnenkort getuige zijn van de spectaculaire 'onthoofding' van Jarosław Kaczyński. Of, wat waarschijnlijker is, de PiS-voorzitter zal ervoor zorgen dat opstandige politici voor eens en voor altijd uit zijn partij worden gezet. En trouwens ook uit de politiek.

Bron:  wiesci24.pl    język po Polsku

Pieszyce


Sterke woorden over PiS. En het is een PiS politicus!!

21 november 2023

Blijkbaar is er binnen PiS een discussie gaande over de oorzaken van de verkiezingsramp. Hoewel het noodzakelijkerwijs, zoals het is in een autoritaire partij, heel voorzichtig wordt gevoerd. Niet verwonderlijk, want het is tenslotte erg gemakkelijk om ontslagen te worden bij Wet en Rechtvaardigheid.

Kacper Płażyński stelt bijvoorbeeld dat PiS de verkiezingen heeft verloren door... te veel arrogantie van de macht. Echt moedige woorden naar de maatstaven van het partijdebat in Verenigd Rechts.

- Ik denk zelf dat het feit dat we verloren hebben voor een groot deel gewoon de slijtage van de macht was. Te veel arrogantie, te weinig bescheidenheid. Simpel gezegd: na acht jaar denk ik dat elk volk - ook de Polen - verwacht dat politici bescheidener zijn. Ze beginnen gewoon niet te wankelen, en sommigen zijn begonnen te wankelen. Ik denk dat het geen grote geopolitiek was, geen belangrijke, strategische zetten, maar zulke kleine dingen die ervoor zorgden dat we onder die 2-3 procent uitkwamen," stelt de politicus voor Wet en Rechtvaardigheid.

We moeten ons nu één vraag stellen. Zal PiS veranderen of zullen ze Płażyński eruit gooien? Het antwoord ligt waarschijnlijk voor de hand.

Bron:  wiesci24.pl    język po Polsku] wiesci24.pl[/url]    język po Polsku