Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Jan Piński kondigt aan: we zullen elk PiS-lid vinden dat tegen ons heeft gehandeld

Gestart door Pieszyce, 12 juni 2024, 23:15

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Jan Piński kondigt aan: we zullen elk PiS-lid vinden dat tegen ons heeft gehandeld

12 juni 2024

Samen met Tomek Szwejgiert zullen we elke PiS-aanhanger vinden die de wet tegen ons heeft overtreden - kondigt Jan Piński, hoofdredacteur van Wieści24.pl, aan.

– Toen ik ongeveer 8 jaar oud was. Mijn vader (PhD in technische wetenschappen, Andrzej Piński, 6 jaar in Siberië, een van de beste specialisten in Polen op het gebied van explosieven, opgenomen in het beroemde boek 1000 woorden over explosieven) nam me mee op rondleiding door een buitenlandse delegatie rond Warschau. Ergens in de oude stad rolde een dronken man naar buiten en viel in papa's armen, tot grote schrik van de delegatie. – Andrzej, ik was 5, dus we hebben elkaar niet gezien. Papa schudde respectvol de hand en nam afscheid. Toen dat voorbij was, vroeg ik: "Hoe kende je die zwerver?" En hij: toen ik van Groot-Polen naar Warschau kwam om te studeren, werkte ik als keeper. Ik kon met verschillende mensen samenwerken om daar te werken. Hij, degene die ons heeft aangesproken, was verantwoordelijk voor een groep mensen. Toen ze eens besloten mij te 'straffen' omdat ik keeper was, stond hij aan mijn zijde en zei tegen de aanvallers: misschien winnen jullie vandaag, maar later zullen we ze allemaal vinden en straffen. De moraal van dit verhaal is deze: vandaag zullen we samen met Tomek Szwejgiert elk PiS-lid vinden dat de wet tegen ons heeft overtreden... - schreef Piński.

– Het is een zwarte dag voor Artur Chodziński, voormalig CBA-officier, die het beroep in de zaak tegen zijn beschuldiging door Paweł Mitre heeft behandeld en de zaak heeft heropend. De rechtbank is niet van plan vragen te formuleren aan de CBA. De rechtbank vraagt om de dienstgegevens van Chodziński. Dit is het eerste dergelijke ongeval in de geschiedenis, voegde hij eraan toe.

Bron wiesci24.pl      język po Polsku