Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Kaczyński maakte een fout. En hij repareert het verwoed

Gestart door Pieszyce, 15 mei 2024, 00:12

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Kaczyński maakte een fout. En hij repareert het verwoed

14 mei 2024

Alles wijst erop dat Tobiasz Bocheński, die vanaf de tweede plaats op de PiS-lijst in Warschau op de vlucht is, de zetel van het EP-lid niet zal winnen. Dit zou een ramp zijn voor Kaczyński, die deze weinig bekende politicus ziet als kandidaat voor de 'tweede Duda'. Dat wil zeggen, de man die de presidentsverkiezingen in 2025 zal winnen.

De carrière van Andrzej Duda, die in mei 2014 lid van het Europees Parlement werd, was vergelijkbaar. En een jaar later won hij op miraculeuze wijze de presidentsverkiezingen. Blijkbaar hoopt Kaczyński dat het wonder opnieuw zal gebeuren.

Ondertussen geven alle onderzoeken aan dat PiS kan rekenen op slechts één mandaat in de hoofdstad. En die zal hoogstwaarschijnlijk worden gewonnen door Małgorzata Gosiewska, beginnend vanaf nummer één. Zo schoot de PiS-leider zichzelf in de voet.

Daarom werd er haastig een bijeenkomst belegd in de Nowogrodzka-straat, waarin werd besloten Bocheński krachtige steun te verlenen. Błaszczak en Sasin zullen bij zijn campagne worden betrokken. Hij zal ook enorme bedragen ontvangen, tot PLN 200.000.

– Tijdens de bijeenkomst was er ook een idee voor Jarosław Kaczyński om persoonlijk betrokken te raken bij de campagne van Bocheński en een video op te nemen waarin hij hem steunde, die op sociale media zou worden verspreid – meldt Radio ZET.

Steun van Sasin, Błaszczak en Kaczyński op sociale media? Misschien zal iemand deze drie vertellen dat dit een recept is voor een zekere mislukking?

Bron:    wiesci24.pl         język po Polsku