Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Kaczyński moet zich verontschuldigen, dat is wat wij willen!

Gestart door Pieszyce, 17 december 2023, 19:28

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Kaczyński moet zich verontschuldigen, dat is wat wij willen!

16 december 2023 
 
De echo's van Jaroslaw Kaczynski's schandalige verklaring gaan niet weg. Tijdens de stemming over de verkiezing van Tusk tot premier betrad de leider van de Wet en Rechtvaardigheid partij het spreekgestoelte. Zonder enige aanleiding begon hij de nieuwe regeringsleider te beledigen.

- Ik weet niet wie je grootouders waren, maar één ding weet ik wel: je bent een Duitse agent, gewoon een Duitse agent", zei Kaczyński tegen Tusk.

Deze woorden bleven niet onopgemerkt. De opiniepeiling uitgevoerd door SW Research voor de portaalsite rp.pl laat duidelijk zien dat de meeste Polen ervan overtuigd zijn dat Kaczyński zijn excuses moet aanbieden aan Tusk. Maar liefst 51,1 procent van de respondenten vindt dat. Slechts 24,7 procent van de respondenten is een andere mening toegedaan.

Ik vraag me af of Kaczyńński hier conclusies uit zal trekken?

Bron: wiesci24.pl     język po Polsku

Pieszyce


Kaczynski's machteloze woede
Hij zal er overheen moeten komen


16 december 2023 
 
Het is ook een alledaagse realiteit van een democratische staat dat politici de politie niet behandelen als hun privé veiligheidsagentschap. Ondertussen is dit precies hoe Jaroslaw Kaczyński zich gedroeg.

Tot gisteren. Want het nieuwe hoofd van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Bestuurszaken, Marcin Kierwiński, kondigde aan dat de politieagenten niet langer het huis van Jarosław Kaczyński bewaakten. Ook voeren ze geen politieke taken meer uit.

- We zullen het respect voor het uniform herstellen, we zullen een einde maken aan alle politieke druk op de politie, die een nachtmerrie was voor alle politieagenten," zei Kierwiński.

- We hebben verklaard dat politieagenten terug zullen keren naar hun echte werk, ze zullen niet langer de lijfwacht zijn van welke politicus dan ook," voegde hij eraan toe.

Bron: wiesci24.pl     język po Polsku