Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Kaczynski's bedreigingen. Wanneer houdt het op!

Gestart door Pieszyce, 15 januari 2024, 00:04

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Kaczynski's bedreigingen. Wanneer houdt het op!

13 januari 2024 
 
Het hoofd van Wet en Rechtvaardigheid probeert voortdurend te doen alsof hij een politicus is die invloed heeft op wat er in Polen gebeurt. Het is alleen zo dat zijn acties en beslissingen leiden tot een verscherping van de politieke crisis in Polen. De kern daarvan is namelijk Kaczyński's onwil om de macht over te dragen na het verliezen van de verkiezingen.

- Twee van onze collega's die onrechtmatig zijn veroordeeld en onder uitzonderlijk drastische omstandigheden in twee gevangenissen zijn geplaatst, zijn in hongerstaking. Dit is een situatie die, voor ten minste één van hen, zijn leven in onmiddellijk gevaar brengt. [...] Dit alles zou dus tragisch kunnen aflopen. Daarom is het essentieel dat het publiek hiervan op de hoogte is en ik heb nu de kans om het publiek hierover te vertellen," betoogde Kaczyński vandaag.

Het was overigens niet zonder dreigementen. Bedreigingen aan het adres van de nieuwe regering. Want Tusk heeft de zwaarste misdaad begaan: hij heeft Jarosław Kaczyński de macht ontnomen.

- Er zijn talrijke initiatieven van de Wet en Rechtvaardigheid partij om zich te verzetten tegen deze acties, en deze initiatieven zullen worden uitgevoerd, want we zullen ons onder geen beding neerleggen bij wat er op dit moment gebeurt, - rammelt de PiS leider met zijn sabel.

En dat is precies wat ze doen. Daarbij de instellingen van onze staat vernietigend.

Bron:    wiesci24.pl        język po Polsku