Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Kaczynski's beveiliging wordt niet toegelaten tot de Sejm

Gestart door Pieszyce, 22 november 2023, 00:54

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Kaczynski's beveiliging wordt niet toegelaten tot de Sejm
Geen wapens meer in het parlement


21 november 2023

Szymon Holownia staat niet toe dat willekeurige mensen met geweren rondhangen in de Sejm. Kaczynski's lijfwachten mogen het parlement niet meer in. Dit is het einde van de grootheidsdromen van de partijvoorzitter van Wet en Rechtvaardigheid.

Waarom heeft Kaczyński talrijke en opzichtige lijfwachten nodig? Voornamelijk om complexen te genezen, zijn ego op te krikken en zijn tegenstanders bang te maken. Nu kan de PiS-voorzitter er niet meer op rekenen, want ze zullen de Sejm niet binnenkomen. Szymon Holownia heeft een duidelijke en beslissende mening over de zaak, parlementsleden worden beschermd door de maarschalksgarde in de Sejm en Kaczyński's enige bedreigingen zijn zijn eigen leugens en zijn haat.

Er is geen bescherming, maar de Wet en Rechtvaardigheid partij is van plan de president te verdedigen tegen vragen, journalisten en andere parlementsleden door in een cirkel met hem mee te lopen. Ze moeten hem fysiek omsingelen. Dit is natuurlijk absurd. Kaczynski is geen bandiet en is gebonden aan dezelfde regels als ieder ander. Hij heeft de verbeten plicht om vragen van journalisten te beantwoorden, hij heeft de verbeten plicht om alles uit te leggen - omdat de Polen hem in dienst hebben, is hij er niet voor zichzelf.

Bron:  wiesci24.pl    język po Polsku