Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Kaczynski's privéarchief van hacks

Gestart door Pieszyce, 4 december 2023, 00:36

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Kaczynski's privéarchief van hacks
Het is tijd om het hoofdkwartier van PiS in de Nowogrodzka-straat te doorzoeken


3 december 2023
 
Het hoofdkwartier van PiS in de Nowogrodzka straat bevat vermoedelijk het archief dat Mariusz Kamiński naar de CBA heeft gebracht. Tegelijkertijd zou daar ook het privé-archief van Kaczyński liggen met alles en hacks over PiS-activisten en politieke tegenstanders. De nieuwe regering zou het hoofdkwartier van de partij moeten doorzoeken en kijken welke informatie in het bezit is van de voorzitter van de organisatie. Dit kan een voorbode zijn van delegitimering.

Nowogrodzka is nooit doorzocht door de politie of speciale diensten. De documenten die Kaczynski in de loop der jaren heeft verzameld, moeten worden behandeld. Het tweede interessante element is Kaminski's archief, dat hij naar verluidt - zoals de berouwvolle agent getuigde - heeft meegenomen van de CBA.

Er zijn formele gronden voor een huiszoeking. Het partijhoofdkwartier is niet vogelvrij en partijleden vallen onder deze wet. Het wordt tijd dat Kaczyński zelf voelt hoe het is als agenten om zes uur 's ochtends arriveren. Het huis van de voorzitter van Wet en Rechtvaardigheid en het hoofdkwartier van Kaczyński's stichting moeten ook worden doorzocht.

Bron:  wiesci24.pl     język po Polsku