Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Kaczyński wacht op een wonder. En de partij was gespannen

Gestart door Pieszyce, 12 juni 2024, 23:55

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Kaczyński wacht op een wonder. En de partij was gespannen

12 juni 2024

Het 'presidentschap' van Andrzej Duda loopt onverbiddelijk ten einde. De partij kijkt uit naar wie Kaczyński als kandidaat zal kiezen. En de president heeft geen idee en wacht op een wonder.

Zoals de media speculeren, heeft Kaczyński twee oplossingen. In het eerste geval zal de partij iemand "bewezen" inzetten. Dat wil zeggen, een politicus als Mateusz Morawiecki of Beata Szydło. De tweede herhaalt het scenario uit 2015, toen de alom onbekende Andrzej Duda werd geselecteerd.

– PiS is bezorgd dat er vandaag geen kandidaat is die de eigenschappen zou hebben die het succes van de huidige president bepaalden. Dit betekent enerzijds enige politieke ervaring, en anderzijds de vaardigheden van een volkstribuun die zijn weg kan vinden in een menigte mensen, merkt het portaal Interia op, dat over de hele kwestie schrijft.

Dus Kaczyński weet niet wat hij moet doen en wacht. De tijd dringt echter en de beslissing over de kandidaat voor de presidentsverkiezingen moet tussen september en november worden genomen.

Bron wiesci24.pl      język po Polsku