Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Kosiniak-Kamysz met goed nieuws: de VS zullen de nieuwste antiraketwapens aan Polen verkopen

Gestart door Pieszyce, 30 maart 2024, 21:07

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Kosiniak-Kamysz met goed nieuws: de VS zullen de nieuwste antiraketwapens aan Polen verkopen

29 maart 2024

Vicepremier Władysław Kosiniak-Kamysz maakte bekend dat de VS ermee hadden ingestemd de modernste wapens en verdedigingssystemen tegen raketaanvallen aan Polen te verkopen.

– Zeer goed nieuws voor ons leger. Het Amerikaanse Congres keurde de verkoop goed van luchtgevechtsmiddelen aan Polen: JASSM-ER, AMRAAM en AIM-9X. Dit zal onze afschrikkings- en defensiecapaciteiten aanzienlijk versterken, schreef Władysław Kosiniak-Kamysz.
 
JASSM-ER is een AGM-158 Joint Air-to-Surface Standoff Missile (JASSM) - een Amerikaanse tactische luchtkruisraket met verminderde detectie, gebruikt om puntdoelen buiten het luchtverdedigingsbereik van de vijand te bestrijden.

AMRAAM is een Amerikaanse geleide lucht-luchtraket voor de middellange afstand met een actief radargeleidingssysteem en een INS-traagheidsnavigatiesysteem.

AIM-9X is een Amerikaanse lucht-luchtraket voor de korte afstand, de nieuwste generatie AIM-9 Sidewinder-raketten. De raket biedt de mogelijkheid tot zowel dag- als nachtoperaties, lancering zonder het doel te verwerven, een groter detectiebereik en automatische targeting van doelen, en een hoge weerstand tegen tegenmaatregelen van de vijand. Doordat de AIM-9X is uitgerust met vectorstraalpijpen met variabele stuwkracht en een daarvoor geschikt lichaam, wordt de raket gekenmerkt door een zeer hoge manoeuvreerbaarheid, waardoor hij kan worden afgevuurd op een doel dat zich onder een hoek van 180° bevindt.

Bron:  wiesci24.pl     język po Polsku

Pieszyce

Poolse vliegtuigen opgepikt 
Rusland valt opnieuw doelen in Oekraïne aan


29 maart 2024


citaatfoto wiesci24.pl

Het Poolse leger bestrijdt actief bedreigingen vanuit Rusland.

– Houd er rekening mee dat Poolse en geallieerde vliegtuigen in het Poolse luchtruim opereren, wat kan leiden tot verhoogde geluidsniveaus, vooral in het zuidoostelijke deel van het land. Vanavond worden intense langeafstandsluchtvaartactiviteiten van de Russische Federatie waargenomen, gerelateerd aan raketaanvallen op objecten die zich op het grondgebied van Oekraïne bevinden. Alle noodzakelijke procedures om de veiligheid van het Poolse luchtruim te garanderen zijn gelanceerd, en het operationele commando van de strijdkrachten houdt de situatie voortdurend in de gaten, aldus het leger.

Eerder maakte vicepremier Kosiniak-Kamysz bekend dat Polen toestemming had gekregen om geavanceerde wapens van de VS te kopen. Het zal worden gebruikt om de Poolse verdediging te versterken.

Bron:  wiesci24.pl    język po Polsku