Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Legutko maakt de Unie bang

Gestart door Pieszyce, 27 december 2023, 17:18

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Legutko maakt de Unie bang
Droomt PiS nog steeds van Polexit?


26 december 2023
 
Blijkbaar dromen ze in de Wet en Rechtvaardigheid partij niet alleen van een terugkeer aan de macht, maar ook van een vertrek van Polen uit de Europese Unie. Blijkbaar heeft KaczyƄski zich gerealiseerd dat als Polen lid blijft van de Gemeenschap, hij nooit in staat zal zijn om de volledige macht in ons land te bereiken.

Waarschijnlijk om deze reden is er nog steeds iets gaande dat "intellectuele voorbereiding van de grond" voor de Poolse uittreding uit de Unie genoemd kan worden. Parlementslid (sic!) Ryszard Legutko leidt de weg.

- Ongetwijfeld vordert het proces van oligarchisering van de Europese Unie en zelfs de vorming van despotische mechanismen. We kunnen dit fenomeen daarom de vorming van een oligarchisch-despotisch systeem in de EU noemen," vertelt Legutko in een interview aan het partijportaal wPolityce.pl.

- Natuurlijk is het de moeite waard om op te merken dat in die tijd [d.w.z. tijdens de vorming van de institutionele fundamenten van de huidige EU] christendemocraten - in de ware zin van het woord - een belangrijke rol speelden, maar zelfs toen waren er democraten zoals Jean Monnet. Ik ben het daarom niet eens met de stelling dat de visie van de Gemeenschap al bij haar ontstaan onbetwistbaar was. Op een gegeven moment werd de EU echter veroverd door links ... - voegt Legutko toe.

En alles is duidelijk, de EU "veroverd door links" laat geen machtsmonopolie toe voor PiS op de Vistula. Dus is het noodzakelijk om deze "gevoelige" EU te verlaten.

Simpel, nietwaar?

Bron: wiesci24.pl       jezyk po Polsku