Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Media schandalen (met start in "Rzeczpospolita")

Gestart door Pieszyce, 9 maart 2024, 00:26

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Schandaal in "Rzeczpospolita"
De auteurs van het nepnieuws over Pegasus werkten samen met een CBA-medewerker


8 maart 2024

PiS valt.

De nieuwste 'Rzeczpospolita' publiceerde een artikel waarin werd geprobeerd PiS vrij te pleiten van de Pegasus-affaire. De publicatie leidde tot een grote controverse en een verzoek om polemieken van slachtoffers van PiS-diensten te publiceren.

De situatie is des te schandaliger omdat de auteurs goede vrienden zijn van CBA-medewerker Piotr N. Tot de tweede helft van 2012, toen "Rzeczpospolita" in handen was van de Partij Recht en Rechtvaardigheid, publiceerden Izabela Kacprzak en Grażyna Zawadka in duo met N.

N. staat momenteel terecht in verband met het afluisterschandaal. Hij was het die criminelen die samenwerkten met de Russen en de CBA hielp bij het verspreiden van illegale opnames van restaurants in Warschau; hij nam zelf onder andere de advocaat van Donald Tusk op.

Het feit van N.'s samenwerking met de CBA werd zelfs bevestigd door zakenman Marek Falenta, die N. noemde in zijn brief aan PiS voorzitter Jarosław Kaczyński.

Tijdens het bewind van de Wet en Rechtvaardigheid partij, hielpen Kacprzak en Zawadka, onder andere, het openbaar ministerie van Zbigniew Ziobro tijdens de affaire rond de mysterieuze dood van de belangrijkste getuige van de Podkarpacie affaire.

Wanneer Zbigniew Ziobro of zijn ondergeschikten in de problemen kwamen, was het het duo dat de zaak in de media bekend maakte en 'per ongeluk' leidde tot het lekken van informatie van Ziobro's openbaar ministerie.

Kacprzak ging zelf bij Rzeczpospolita werken toen de krant werd overgenomen door mensen van Wet en Rechtvaardigheid (PiS) tijdens de eerste regering van Jarosław Kaczyński.

Bron: wiesci24.pl      język po Polsku

Pieszyce


Zo, dus de onderstaande link van het artikel is fake news. Gelukkig kijk ik altijd naar wiesci24 en zo werd ik op tijd gewaarschuwd nadat ik de link als te vertalen had gekregen omdat het belangrijk zou zijn.
Piński van wiesci24.pl is te vertrouwen, veel andere media al niet meer omdat er dankzij Sienkiewicz nog te veel PiS symmetristen zitten.  Lastig werken dus.

Houdt er allen rekening mee, dat als je Poolse kranten leest, er bij vele PiS aanhang zit die nog niet verwijdert is. Polsatnews, Wirtualna Polska, Radio Polski Pools, en zo nog een paar die ik zal verzamelen.

https://www.rp.pl/sluzby/art39957811-cala-prawda-o-pegasusie-jak-dzialal-jakich-materialow-dostarczal-kogo-podsluchiwano

Pieszyce


Izabela Kacprzak en Grażyna Zawadka uit Rzeczpospolita?
Gespecialiseerd in lekken vanuit het Openbaar Ministerie


9 maart 2024


citaatfoto wiesci24.pl

Wie zijn Izabela Kacprzak en Grażyna Zawadka uit Rzeczpospolita, die een valse tekst over Pegasus schreven, die lijkt op een kopie van een corrupte en wetsovertredende officier of officieren van het CBA- en PiS-volk?

– De tekst van Rzeczpospolita over Pegasus lijkt een krachtige verdediging van dit systeem te zijn door degenen die het gebruikten. interferentie met de telefoon werd niet uitgesloten, en de rechters wisten zeker niet dat een dergelijk systeem bestond - schreef Michał Kokot, in commentaar op het valse artikel van Izabela Kacprzak en Grażyna Zawadka.

– U heeft gelijk, meneer Michał. De tekst van de redacteuren Izabela Kacprzak en Grażyna Zawadka, die gespecialiseerd zijn in lekken van het parket van Ziobro (voornamelijk Katowice, d.w.z. Ziobro in het kwadraat) is van begin tot eind onjuist. Het zal heel slecht verouderen, aldus Jan Piński, hoofdredacteur van Wieści24.pl.

Bron: wiesci24.pl      język po Polsku

Pieszyce


Gevaarlijke verbindingen van de Republiek Polen
De tekst over Pegasus is een stukje informatie voor de diensten


10 maart 2024

De tekst over Pegasus, die bedoeld was om de agenten die betrokken waren bij het afluisteren van duizenden mensen wit te wassen, is een vermoeden van de speciale diensten, of beter gezegd van een bepaalde regeling binnen de diensten, melden onze informanten.

Het is in het leven geroepen als rookgordijn ter bescherming van verbindingen, arrangementen en mensen die een groot verlangen hebben om hun positie en invloed te behouden. Als resultaat van de activiteiten van Pegasus is een groot informatiearchief ontstaan, wat een krachtig beïnvloedingsinstrument is. Wie heeft ze?

Het artikel in Rzeczpospolita laat ook zien hoe groot een probleem de media vandaag de dag zijn, die niet onder de loep zijn genomen, en hoe groot een probleem journalisten zijn voor de nieuwe regering, die de afspraken al jaren beu is en nog niet is vrijgelaten. publieke media, noch zijn private media afgesneden van de staatsfeeder.

De kwestie van journalisten in Polen is zo geëscaleerd – en de tekst in Rzeczpospolita bevestigt dit alleen maar – dat dit zonder zuivering eenvoudigweg onmogelijk is.

Bron: wiesci24.pl      język po Polsku