Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Minister Siekierski zegt waar het op staat: het ARiMR-systeem werkt slecht

Gestart door Pieszyce, 26 januari 2024, 18:58

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Minister Siekierski zegt waar het op staat: het ARiMR-systeem werkt slecht
we gaan het repareren. Onze excuses aan de boeren


25 januari 2024

– Er zijn aanzienlijke vertragingen in de betalingen van ARiMR. Het IT-systeem functioneert niet efficiënt. Dit is het resultaat van de nalatigheid van onze voorgangers. Onze excuses hiervoor aan de boeren. We zullen de fouten die we ontdekken zo snel mogelijk corrigeren, zei Czesław Siekierski, minister van Landbouw, in de Sejm.

– (EN) Onze voorgangers waren het erover eens dat het niveau van de rechtstreekse betalingen een derde lager zou zijn. De rest moest worden betaald na voltooiing van de veeleisende ecoregelingen. Wij streven ernaar de implementatie ervan te vergemakkelijken. Vandaag kunnen we zien hoeveel er gerepareerd moet worden na acht jaar verwaarlozing, aldus Siekierski.

– Minister Siekierski en de leiding van het ministerie van Landbouw hebben in vijf weken tijd meer gedaan om de landbouwmarkten te stabiliseren dan PiS in een jaar tijd heeft gedaan. Polen praat met Oekraïne en de Europese Commissie. Dialoog brengt ons dichter bij goede oplossingen. Het dilettantisme van onze voorgangers is voorbij – voegde Kamerlid Krzysztof Paszyk van PSL eraan toe.

Bron:  wiesci24.pl    język po Polsku