Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Morawiecki wil het heel graag. Polen zijn erg terughoudend

Gestart door Pieszyce, 29 januari 2024, 00:56

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Morawiecki wil het heel graag. Polen zijn erg terughoudend
vooral één van hen


28 januari 2034

Het recente hoofd van de PiS-regering, Mateusz Morawiecki, steekt zijn politieke ambities niet onder stoelen of banken. Hij wil de erfenis van Jarosław Kaczyński overnemen en PiS regeren. Er is maar één probleem. Ze willen dit niet... Polen.

Dit is het resultaat van een onderzoek uitgevoerd door United Surveys voor Wirtualna Polska. Aan de respondenten werd één vraag gesteld: "Denk je dat premier Mateusz Morawiecki een kans heeft om Jarosław Kaczyński op te volgen als president van Recht en Rechtvaardigheid?"

Slechts 21,1% is een groot voorstander van deze oplossing. onderwerpen. Nog eens 26,3 procent met een dergelijke benoeming zou kunnen instemmen. Toegegeven moet worden dat dit resultaat er niet bijzonder indrukwekkend uitziet.

Bijna 40 procent heeft de tegenovergestelde mening. En, belangrijker nog, waarschijnlijk Jarosław Kaczyński zelf. De PiS-leider is, in tegenstelling tot eerdere aankondigingen, niet van plan zich terug te trekken uit de politiek.

Morawiecki kan zijn ambities dus waarschijnlijk vergeten. Hij zou de onwil van de Polen zonder problemen hebben geslikt. Maar hij komt niet voorbij Kaczyński.

Bron:    wiesci24.pl[/ur]       język po Polsku