Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Motyka ploegt genadeloos op PiS

Gestart door Pieszyce, 1 december 2023, 14:30

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Motyka ploegt genadeloos op PiS:
we moeten Russische invloed in de partij onderzoeken


30 november 2023

- Een bedreiging voor Rusland - in termen van veiligheid en financieel - is de energieonafhankelijkheid van Europa en de ontwikkeling van RES in de EU. Wat heeft Wet en Rechtvaardigheid gedaan? Het heeft besloten om de ontwikkeling van groene energie te blokkeren en om grote hoeveelheden grondstoffen uit Rusland te importeren," zei Milosz Motyka, woordvoerder van de PSL.

De Volkspartij wil door middel van de nieuwe taken van de commissie onderzoek doen naar Russische invloeden, inclusief de invloed van Poetin in de Wet en Rechtvaardigheid partij. En deze kunnen zeer breed zijn, zoals blijkt uit onderzoek van onderzoeksjournalisten. Namen als Macierewicz en Glapiński schieten me te binnen. Ook de rol van Kaczyński, die anderhalf jaar lang een ontmoeting had met een Russische spion, moet worden opgehelderd.

Motyka uitte ook scherpe kritiek op de acties van PiS om de activisten van de partij geld te geven van ons belastinggeld:

- Wat PiS op dit moment doet, is het concretiseren van troggen. Premier Morawiecki verlengt de lijdensweg van PiS zodat hun activisten en trawanten tijd hebben om nieuwe banen te vinden en geld te verdienen voor hun laatste dagen.

Bron:  wiesci24.pl     język po Polsku