Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Nachtbezoek van president Kaczyński voor het monument

Gestart door Pieszyce, 12 juni 2024, 01:22

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Nachtbezoek van president Kaczyński voor het monument
"Wie heeft het bevel gegeven?" [video]


11 juni 2024

Op 10 juni herdachten Jarosław Kaczyński en de hem vergezellende politici van het Verenigd Rechtse kamp een andere maandelijkse herdenking in Smoleńsk. Het blijkt dat de voorzitter van de Wet en Rechtvaardigheid partij twee keer bij de herdenking verscheen - zijn tweede bezoek vond na 22.00 uur plaats. Jarosław Kaczyński had een specifiek doel. Zoals het OKO.Press materiaal laat zien, begon hij de aanwezige politieagenten te ondervragen.

Maandelijkse bijeenkomst Smoleńsk

Op 10 juni werd de Smoleńsk Maandelijkse Herdenking gehouden op het Pilsudski Plein in Warschau. Jarosław Kaczyński legde een krans bij het Smoleńsk herdenkingsmonument en eerde de slachtoffers van de ramp. Er werd ook een krans gelegd bij het monument door Zbigniew Komosa met een plaquette waarop de 'Smolensk leugen' stond.

PiS voorzitter 's nachts bij het monument. Hij had een specifiek doel

Zoals het OKO.Press materiaal laat zien, was dit niet het enige bezoek van president Kaczyński aan het monument die dag. Rond 22.00 uur verscheen Jacek Kurski daar. Even later werd hij vergezeld door Jarosław Kaczyński (vergezeld door een lijfwacht), Antoni Macierewicz, Marek Suski, Mariusz Błaszczak en verschillende anderen.

De voorzitter van de Wet en Rechtvaardigheid partij verscheen daar met een specifiek doel - met een zwarte spuit in zijn hand vernielde hij de burgerkrans van Zbigniew Komosa. Hij stopte niet met zijn acties, zelfs niet toen de politieagenten hem erop wezen dat zijn acties onwettig waren.

Jarosław Kaczyński ondervraagt politieagenten

Toen spraken de verzamelde politici een gebed uit, en de voorzitter stelde de politieagenten een reeks vragen.

— Wie gaf het bevel om hier op te treden? Naam en rang? Is het de commandant van Warschau of de hoofdcommandant van de politie? - vroeg hij hen.

- Het is niet zo dat elk bevel moet worden opgevolgd. Vergeet niet dat de geschiedenis voortduurt.


NATK

Bron:  Onet.pl przez NATK   język po Polsku

Pieszyce


Lieve mensen, de vertaling is in slecht Nederlands. Zeer jammer.

Deze man vernedert agenten, stelt eisen, voor iets waar hij geen recht op heeft.

Als het aan JK ligt, gaat men in 2125 nog steeds daar naar toe.

Deze man is geestelijk ziek en gelukkig hebben ook artsen dat gezegd.

Jammer dat hij via via zoveel macht heeft.

Bobal

Als je hier 's-avonds voor terugkomt dan spoor je inderdaad niet.
Kunnen ze dat oerlelijke monument die aan JK cadeau doen en in zijn achtertuin zetten. Dan kan hij elke dag een bloemetje leggen en niemand heeft er last van.

Pieszyce

Dat hij niet spoort weten we al een jaar of 10 en meer.  ::)

Er zou een richtlijn moeten komen voor de omvang van monumenten, want waarom is het monument voor Lech Kaczyński twee keer zo groot als dat van de man die Polen weer op de kaart zette Marshal Józef Piłsudski. Zo'n geweldige president was Lech niet.