Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Neem Duda niet langer serieus.

Gestart door Pieszyce, 19 november 2023, 01:02

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Neem Duda niet langer serieus.
Hij speelt zoals hem is verteld en zijn "beslissingen" kosten ons miljarden.


18 november 2023

Andrzej Duda voert de politieke bevelen van Jaroslaw Kaczyński uit en speelt zoals die hem opdraagt. De draai van Mastalerek over de vermeende onafhankelijkheid van de president moet tussen sprookjes worden gestopt. Het grootste probleem voor Polen is dat de vertrekkende regering niet alleen haar nederlaag niet kan accepteren en wegloopt, maar ons ook van ons geld berooft.

Niemand heeft de moeite genomen om een balans op te maken van hoeveel het ons kost om de PIS-regering en hun mensen na 15 oktober in staatsbedrijven te houden. Ondertussen vindt er mogelijk massale diefstal plaats en hebben we het over miljarden zloty's. Volgens onze informanten heeft de Wet en Rechtvaardigheid partij zichzelf een deadline gesteld van 21 december om alles te sluiten. Bonussen, contracten, deals, investeringen in vreemde bedrijven, overnames.

Dit gebeurt allemaal vlak voor onze ogen en de garant van deze massale procedure om de Polen van hun zuurverdiende geld te beroven is niemand minder dan Andrzej Duda. Hij kan niet serieus worden genomen. Mastalerek, die zijn spindoctor is geworden, wil dat Duda wordt behandeld als een soort speler in de politiek. Nee, hij is geen speler, hij is een politicus van het derde niveau, die de bevelen van PiS uitvoert, soms gedwongen om anders te reageren. Maar nu heeft hij het script van Kaczyński gevolgd; hij draagt de volledige verantwoordelijkheid en schuld voor het bestendigen van de macht van PiS.

Bron:  wiesci24.pl      język po Polsku