Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Oorlog in Verenigd Rechts:

Gestart door Pieszyce, 12 juni 2024, 00:15

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Oorlog in Verenigd Rechts:
Geruchten over Tomasz Mraz en de rol van Mateusz Morawiecki


11 juni 2024

De afgelopen dagen werd het politieke toneel in Polen gedomineerd door sensationele berichten over activiteiten in verband met het Justitie Fonds.

Het middelpunt van de aandacht was Tomasz Mraz, een getuige van het schandaal, wiens rol in deze zaak Ziobro en zijn vrienden steeds meer zenuwen bezorgt. Informatie begon de media te bereiken die erop wezen dat Mateusz Morawiecki Mraz naar Roman Giertych zou sturen. Mensen die banden hebben met Zbigniew Ziobro en Soeverein Polen zitten achter de verspreiding van deze geruchten, wat wijst op toenemende spanningen in het Verenigd Rechtse kamp.

Het Justitie Fonds, oorspronkelijk bedoeld om slachtoffers van misdrijven te helpen, is een bron van veel controverse geworden. Tegenwoordig is bekend dat de middelen uit het fonds werden gebruikt op een manier die niet strookte met het beoogde doel, wat leidde tot een uitgebreid onderzoek. In deze context heeft Tomasz Mraz, als een van de belangrijkste getuigen, bewijs geleverd van de misdaden van Ziobro's volk - in de vorm van getuigenissen en opnames.

In het licht van deze gebeurtenissen begonnen mensen die banden hadden met Soeverein Polen, een fractie onder leiding van Zbigniew Ziobro, geruchten te verspreiden dat Mateusz Morawiecki achter de acties van Mraz zat. Volgens deze rapporten zou de premier Mraz naar Roman Giertych hebben gestuurd om informatie te verkrijgen die Ziobro en zijn bondgenoten zou kunnen schaden. Roman Giertych, advocaat en oud-politicus, staat bekend om zijn scherpe kritiek op PiS. Hij ontkende deze berichten en onthulde het plan van de Ziobristen.

– Het gerucht dat door Soeverein Polen werd verspreid dat T. Mraz werd geïnspireerd door M. Morawiecki en vervolgens door M. Morawiecki naar mijn kantoor werd gestuurd, is niet waar – schreef Giertych.

Bron wiesci24.pl      język po Polsku