Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

PiS had de rechtbanken niet volledig onder controle

Gestart door Pieszyce, 19 februari 2024, 00:57

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


PiS had de rechtbanken niet volledig onder controle
daarom heeft de democratie gewonnen


18 februari 2024

– Jarosław Kaczyński zei dat er tijdens zijn bewind geen dictatuur in Polen bestond, omdat zijn tegenstanders niet zoals Navalny eindigden. De enige reden dat dit niet gebeurde was dat PiS geen controle had over de rechtbanken en dat ze niemand konden arresteren die ze wilden (bijvoorbeeld ik). Maar er kan niet worden gezegd dat ze het niet hebben geprobeerd... - schreef advocaat Roman Giertych.

Dit zijn belangrijke en noodzakelijke woorden. PiS was nog maar één stap verwijderd van het verkrijgen van de volledige dictatoriale macht, maar nobele en rechtvaardige mensen waren ertegen. Criminelen uit Kaczyński hadden al geld verkregen, geheime diensten gevangengenomen, over de middelen beschikt om telefoons te hacken en het leven van iedereen in Polen te vernietigen. Zonder de rechters en zonder de aanklagers die de overblijfselen van waardigheid hadden behouden, zou Polen volledig zijn ingestort.
 
Weinig mensen realiseren zich de omvang van de staatsovername door Kaczyński's partij. Ze hadden bijna alles aan de telefoon. Slechts een handvol rechters, aanklagers, mensen in de diensten en journalisten verzetten zich. Deze rol werd onder meer gespeeld door Wieści24.pl, een onafhankelijk medium dat de fraudes van de overheid aan het licht bracht en de grootste schandalen openbaar maakte.

We werden elke dag aangevallen - onze families werden gevolgd, onze dierbaren werden ontslagen. We hebben tot het einde gevochten en gewonnen! Dit succes zou natuurlijk niet mogelijk zijn zonder jullie, onze lezers, onze kijkers. Miljoenen harten verenigden zich om een grote dam te creëren tegen de PiS-vloed van kwaad en wreedheid.

De democratie heeft gewonnen, maar over een paar jaar zal het kwaad in de vorm van PiS terug willen komen! We moeten het land tegen deze aanvallen beschermen.

Bron:  wiesci24.pl       język po Polsku