Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

PiS is een extreem pro-Russische partij aan het worden

Gestart door Pieszyce, 18 november 2023, 02:38

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


PiS is een extreem pro-Russische partij aan het worden
Ze verbergen zich niet langer


16 november 2023

Jaroslaw Kaczyński is gek geworden van verdriet om zijn verloren macht, heeft alle maskers laten vallen en valt de Europese Unie en Donald Tusk en de democratische coalitie fel aan. Deze frustratie en deze angst om verantwoording af te leggen zullen leiden tot een nieuwe uittocht van het electoraat. Fout na fout. PiS zal sneller desintegreren dan we denken.

Vandaag botsen drie facties binnen de Wet en Rechtvaardigheid partij: één, gelinkt aan Kaczyński, bestaat uit zijn oudste kameraden in leugens en iets jongere kameraden die verdoofd zijn door propaganda. De tweede partij neigt naar Ardanowski en de mensen van Duda. De derde wil samenwerken met Ziobro, die tot voor kort effectiever leek, maar na de laatste uitbarsting van razernij in de Sejm niet meer zo aantrekkelijk overkomt.

En Kaczyński? Hij heeft teruggeschoten met felle pro-Russische retoriek gericht tegen de Europese Unie. Dit zou de desintegratie van de Wet en Rechtvaardigheid partij kunnen versnellen, omdat ten minste enkele parlementsleden daar heel redelijk zijn. Velen vrezen bijvoorbeeld een totale nederlaag bij de verkiezingen voor het Europarlement, dat een paradijs lijkt te zijn voor de PiS-partizanen omdat ze daar niets hoeven te doen behalve veel geld krijgen.

Bron:    wiesci24.pl     język po Polsku