Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

PiS zal door zijn eigen wapens ten onder gaan

Gestart door Pieszyce, 30 november 2023, 01:42

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


PiS zal door zijn eigen wapens ten onder gaan
 Ik vraag me af wat ze zullen zeggen?


29 november 2023

In de laatste maanden van hun macht knielden PiS-politici door de zogenaamde Lex Tusk. Dat wil zeggen, de oprichting van een parlementaire onderzoekscommissie om de Russische invloed in Polen te onderzoeken. De commissie was van plan Tusk te raken.

Maar wie bij het zwaard leeft, sterft door het zwaard. Volgens de website van Wirtualna Polska zal de commissie voor onderzoek naar de Russische invloed in Polen blijven bestaan. – De Sejm zal zijn leden ontslaan, maar de Sejm-meerderheid is van plan in de toekomst nieuwe leden te benoemen. De commissie gaat onder meer de Russische invloed tijdens het PiS-bewind onderzoeken – zo lezen we in WP.

– Het besluit van de coalitiepartners is niet om de commissie te ontbinden. We zullen het in de toekomst aanvullen zodat het normaal kan functioneren, legt Krzysztof Gawkowski uit.

– Ze wilden deze commissie zelf oprichten, dus ze moeten niet protesteren – zegt een anonieme politicus van de Burger Coalitie.

Het is waar, het is waar. Ze mogen niet protesteren. Maar zullen ze dat niet doen?

Bron:  wiesci24.pl     język po Polsku


Ik heb deze discussie gezien en gevolgd,

Jacek Ozdoba  PiS probeerde Tusk te beledigen met een foto van hem en Putin na de ramp in SmoleńskDaarna wedden Drie hanen op meneer MP uit KO. Gezien de houding en energie van meneer MP denk ik dat het beter is om op een granaat te stappen. Het effect is vergelijkbaar en de overlevingskans is groter, zei ik.


Video: https://twitter.com/i/status/1729956135073939595

Ozdoba de man met de foto, kan beter zorgen dat het water in de Oder weer helder wordt, zodat er geen vissen meer sterven,  >:(  dat is zijn dagelijkse werk. PiS  is echt een club van Haters, die niet willen dat hun positie wordt afgenomen ondanks hun verlies.

Pieszyce


Ik weet niet of er nog anderen de Sejm video volgen, maar wanneer men kijkt,
kan men zien hoe provocerend de PiS Kamerleden op de Oppositie reageren.

Ik snap het ze raken hun baantje kwijt en worden waarschijnlijk opgeroepen
 door het OM, maar dan nog zijn de reacties zeer asociaal.  >:(