Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Ziobro ontsnapte voorgoed en haalde zijn gezin uit Polen!

Gestart door Pieszyce, 31 januari 2024, 15:02

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Ziobro ontsnapte voorgoed en haalde zijn gezin uit Polen!

30 januari 2024

Zbigniew Ziobro verliet Polen voorgoed. De voormalige minister van Justitie, hoofd van de Soeverein (Solidarna) Polska-groep, die wordt beschuldigd van talrijke onregelmatigheden in verband met overdrachten uit het zogenaamde Justitiefonds, heeft zijn gezin al uit Polen verhuisd, onthulde Roman Giertych.

De ontsnapping van Ziobro past in het scenario waar we in het begin over schreven: de vermeende ziekte van de voormalige minister is een rookgordijn dat hem de tijd moet geven zijn zaken af te ronden en te ontsnappen.

Informatie over het vertrek van Ziobro en zijn gezin werd verstrekt door advocaat Roman Giertych.

Eerder vluchtte Tomasz Duklanowski, betrokken bij aanvallen op het kind van parlementslid Magdalena Filiks, uit Polen

Bron:  wiesci24.pl    język po Polsku

Pieszyce


Hoe dit in elkaar zit weet ik niet.

Hij zou in Italie in een ziekenhuis op de afdeling oncologie liggen.

Toen men ging kijken lag er niemand en kende niemand hem.

Maar zelfs als hij er wel zou liggen zijn er uitleveringsverdragen dus . . . . . . . ?

Hij heeft miljoenen achterover gedrukt, dus . . . . . . . !  >:(

Pieszyce


Patrycja Kotecka-Ziobro heeft een nieuwe baan in het Europees Parlement

ANA
30 januari 2024

Patrycja Kotecka-Ziobro, voormalig lid van de raad van bestuur van Link4, en privé echtgenote van voormalig minister van Justitie Zbigniew Ziobro, ging werken in het Europees Parlement in de groep van Europese Conservatieven en Hervormers. Hij moet parlementsleden adviseren over politieke onlinecampagnes, schrijft de portal wPolityce.pl.

In februari vorig jaar hebben wij medegedeeld dat Patrycja Kotecka is teruggetreden uit de directie van Link4. In maart 2020 werd ze lid van de directie van het bedrijf, vier jaar nadat ze bij Link4 begon te werken.

Kotecka was eerst directeur marketing en online verkoop bij Link4. Ook coördineerde ze MVO-projecten, dat wil zeggen projecten op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. In de officiële persberichten beweert het bedrijf dat toen ze manager was, "haar team herhaaldelijk werd geëerd met het prestigieuze Effie Awards-beeldje voor effectieve reclamecampagnes."

"Onder leiding van Kotecka werden marketingoplossingen geïntroduceerd die resulteerden in een toename van het aantal klanten met ruim een half miljoen, en de geboekte premies stegen van PLN 460 miljoen naar ruim PLN 1 miljard", stond er in het persbericht.

Voordat Patrycja Kotecka zaken ging doen, was ze jarenlang journaliste. Uit haar officiële biografie blijkt dat zij haar carrière onder meer begon als onderzoeksjournalist. in "Super Express" en "Życie Warszawy", waar ze de titel Journalist van het Jaar kreeg. In 2005 leidde ze het tijdschrift "Reporter" op TV4, waarvoor ze werd genomineerd voor de "Grand Press" -prijs. Vanaf 2006 werkte ze bij TVP, eerst als mede-maker van journalistieke programma's en coördinator van het TVP Info-project, en daarna - tot 2009 - plaatsvervangend hoofd van het TVP-Voorlichtingsbureau.

Kotecka is afgestudeerd aan de Faculteit Journalistiek en Politieke Wetenschappen van de Universiteit van Warschau, de Afdeling Managementtheorie van de Warschau School of Economics en de PISM Diplomatieke Academie. Ze voltooide ook een MBA-studie aan het Instituut voor Economische Wetenschappen van de Poolse Academie van Wetenschappen.

Bron:  businessinsider.com.pl przez ANA    język po Polsku

Pieszyce