Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Poolse demonstrerende boeren en aanhang sluiten de Pools/DUITSE grens af

Gestart door Pieszyce, 23 februari 2024, 22:47

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Poolse demonstrerende boeren en aanhang sluiten de Pools/DUITSE grens af

Elatte_Ela    @Elatte1

"Rolnicy chcą zaostrzyć protest przy granicy z Niemcami" Przedsiębiorcy - firmy transportowe, wlasciele stacji paliw, myjni, magazynów i handlowcy szykują dla nich pozwy z tyt. strat zysków, kar za niewywiązanie się z umów itp...
 
'Boeren willen hun protest aan de grens met Duitsland intensiveren' Ondernemers - transportbedrijven, eigenaren van benzinestations, autowasstraten, magazijnen en handelaars bereiden rechtszaken voor hen voor. winstderving, boetes voor het niet nakomen van contracten, enz.

Artikel komt er aan.

citaatfoto twitter

Pieszyce


Boeren willen hun protest aan de grens met Duitsland intensiveren

Auteur: Aneta Łuczkowska
23 februari 2024

Protesterende boeren kondigen aan dat ze hun toevlucht zullen nemen tot drastischer vormen van protest. Ze willen belangrijke routes en grensovergangen permanent blokkeren, ook aan de westelijke grens. Tractoren kunnen grote problemen veroorzaken op de snelweg A2 bij Świecko en op de S3 bij Myślibórz.
Boeren willen hun protestactie, die al enkele weken aan de gang is, intensiveren. Vanaf zaterdag plannen ze een 24-uurs blokkade van de S3 weg in het gebied van het Myślibórz knooppunt. Zoals elke dag zullen tractoren om 14.00 uur vanuit Renice de weg op gaan, maar het protest zal niet eindigen om 16.00 uur. Volgens de plannen zullen de tractoren daar zelfs tot 20 maart blijven staan.

Na het weekend hervatten boeren hun protest aan de Pools-Duitse grens in Krajnik Dolny. Ze willen het verkeer bij de grensovergang volledig blokkeren en 24 uur per dag staken.

Op de snelweg A2 kunnen automobilisten grote problemen ondervinden. Boeren uit Lubusz willen, gesteund door boeren uit Duitsland, de snelweg blokkeren in het gebied van de grootste weggrensovergang. De plannen omvatten het blokkeren van de snelweg in beide richtingen op het gedeelte tussen het knooppunt Świecko en de grensovergang. Zoals Autostrada Wielkopolska, het bedrijf dat deze route beheert, waarschuwt, kan het protest aanzienlijke verkeershinder veroorzaken, zowel in de gemeente Słubice als op de snelweg A2 die Polen verlaat.

Er worden omleidingen voorbereid. Het vrachtverkeer wordt bij het knooppunt Jordanowo omgeleid naar de snelweg S3. Personenautoverkeer kan naar het knooppunt Świecko gaan, waar het wordt omgeleid naar nationale weg nr. 29. Bovendien wordt bij het knooppunt Rzepin de westelijke toegang tot de snelweg gesloten.

De plannen van boeren kunnen nog veranderen. Ondernemers uit de regio Słubice protesteren tegen het blokkeren van de route. Er werd een petitie naar de burgemeester van Słubice gestuurd door de eigenaren van transportbedrijven, benzinestations, autoreparatiewerkplaatsen, autowasstraten, magazijnen en handelaren.

Zoals ze schrijven, "verlamt en verhindert de aard van het geplande protest en de vorm ervan, die bedoeld is om het vrije verkeer van voertuigen op de openbare weg te verhinderen, verlamt en verhindert de vrije uitvoering van onze activiteiten (...) resulterend in het onvermogen om activiteiten uit te voeren. en het nakomen van contractuele verplichtingen, wat op zijn beurt zal resulteren in aanzienlijke verliezen (boetes, vergoedingen voor stilstand en kosten van onder meer leasing, huurkosten, gederfde winst)."

Internationale transportbedrijven dreigen boeren ook met rechtszaken voor hun verliezen.

Er staat een bijeenkomst op kantoor gepland om te bepalen wat de uiteindelijke uitkomst van het boerenprotest aan de A2 zal zijn.

Volgende week verschijnen er weer tractoren in de straten van Szczecin. Dinsdag staat een demonstratie voor het provinciehuis gepland.

Bron:  rmf24.pl przez Aneta Łuczkowska    język po Polsku

Pieszyce


Wat heeft de Duitse grens met import uit Oekraïne te maken?? ??