Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Poolse demonstrerende boeren en aanhang sluiten de Pools/Oekraïense grens volledig

Gestart door Pieszyce, 20 februari 2024, 21:39

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Poolse demonstrerende boeren en aanhang sluiten de Pools/Oekraïense grens volledig

Beste polenliefhebbers,

Ik weet, politiek is niet jullie top vermaak op een paar enkelen na maar als je niet weet wat er in Polen gaande is kun je voor onaangename verrassingen komen te staan. Reageren is al niet zo belangrijk meer en na het doorzoeken van Twitter vandaag was mijn woede gigantisch. Ik had een reeks berichten klaar liggen om te posten, maar daar zie ik vanaf. De belangrijkste heb ik nog bewaard, de rest ligt in de vuilnisbak en zijn van de werkschijven verwijderd.

Ik heb een enveloppencommissie gevolgd en ondertussen wandelde ik door twitter heen, waar vele NORMALE Poolse mensen woedend reageerden op de Poolse boeren en hun internationale handlangers. Waarom?

Poolse boeren en hun handlangers, hebben inmiddels ook hulp gekregen van de Poolse Jagers. De hele groep besloot gestuurd door de Konfederatie, de Pools Oekraïense grens VOLLEDIG af te sluiten dus weg- en rail vervoer. Op een enkeling na kan niemand meer UIT Oekraïne naar Polen of UIT Polen naar Oekraine en lukt het kost het geld.

Van vrachtwagens met graan, werd de achterklep geopend zodat het graan over de weg liep. Op het spoor idem dito en de hufters maakten foto's en hadden veel lol.

Dit is moedwillige voedsel verspilling waarop in Polen celstraffen staan, O sh*t, nergens politie te vinden, hoe kan ik het dan melden??

In de topic hieronder zal men er achter komen dat dit het plan van Poetin was wat door Pools rechts, Konfederatie, PiS en Soeverein Polen moest worden uitgevoerd. De knurften zijn er met hun Poolse platpoten vol ingetrapt en Poetin geniet duidelijk. Oekraïne is een land in oorlog en heeft hulp hard nodig, Polen blokkeert dat nu. Ik hoop dat Oekraïne zich dat zal herinneren als Polen in oorlog is, want een hond die je geen kunstjes leert, zal nooit alles doen wat jij nodig hebt.

De nieuwe regering hoor je en zie je niet, de nieuwe minister van Landbouw en veeteelt Michał Kołodziejczak reageert niet eens en lijkt het wel leuk te vinden. Ik hoef in ieder geval voorlopig geen Poolse producten meer en van de havermout hebben de eenden genoten.

Onderstaand wat ik nog redelijk achtte om op het forum te plaatsen, maar het liefste ging ik een jaar met vakantie, ik wil echter mijn hersenen soepel houden. >:(  >:(  >:(

Pieszyce


Ukraine  Belarus   @Propeertys

Palenie opon to wykroczenie dla wiadomości @PolskaPolicja
Może ktoś zacząć ogarniać ten burdel wystarczy zacząć pisać im wnioski do sądu

Het branden van banden is een overtreding volgens informatie van @PolskaPolicja
Misschien zal iemand voor dit bordeel gaan zorgen en hen gewoon een verzoekschrift voor de rechtbank uit gaan schrijven


Pieszyce


Dominik Serwacki     @DominikSerwacki
 
Het boerenprotest wordt overgenomen door de Confederatie, de Meklerowcy en de beweging van Sykulski en Panasiuk. Waarom is de grens in beide richtingen geblokkeerd? Het blokkeren van de toegang van Oekraïne tot Polen is nog steeds begrijpelijk. Er komen goederen van slechte kwaliteit binnen, verlagen de groothandelsprijs, enz. We willen ze niet op de Europese markt. Het is echter de moeite waard eraan te herinneren dat we van veel producten geen klant meer zijn. Medio 2023 werd een verordening uitgevaardigd die de import van landbouwproducten uit Oekraïne verbood, waaronder granen, oliehoudende zaden, maar ook honing en suiker. Officieel kun je in ieder geval nog steeds iets op de zwarte markt kopen. Momenteel is de DOORVOER van Oekraïense landbouwproducten via Pools grondgebied toegestaan.

Maar het blokkeren van de toegang van Polen tot Oekraïne is een totale schade voor ons land en de veiligheidsarchitectuur van de NAVO-landen, en een enorme verzwakking van de immuniteit van de Oekraïense staat, die bijna geen westerse druppel meer heeft. Als gevolg van de protesten aan de grens van de afgelopen maanden is de toeleveringsketen ernstig ontwricht. Door de toegang van Polen naar Oekraïne te blokkeren, blokkeren we niet alleen de terugkeer van Oekraïners naar huis, maar vooral Poolse ondernemers die handelsuitwisselingen voeren.

De Vereniging van Poolse Ondernemers in Oekraïne heeft al lang geleden een verklaring uitgegeven waarin zij wijst op de enorme verliezen. Laten we opmerken dat de Poolse export naar Oekraïne veel groter is dan de Oekraïense export naar Polen. Polen is na China de grootste exporteur van Oekraïne. De Poolse export naar Oekraïne overschreed in 2022 de waarde van 10 miljard dollar – volgens het Poolse Economisch Instituut (volgens gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek) . Dit betekent een stijging van 37% op jaarbasis.
Dergelijke waarden zijn uiteraard het resultaat van oorlog.

Laten we teruggaan naar het punt. Wapenleveringen over de drukke grens komen niet op tijd. Laten we niet vergeten dat Poolse routes de enige transmissiebanden zijn voor de militaire logistiek van de ZSU. Daar beïnvloedt elke vertraagde levering het menselijk leven en veroorzaakt de uitbreiding van de door Rusland bezette gebieden. Waarom zullen de protesten de staatsinstellingen, de EU of het Parlement, of de distributiecentra van grote bedrijven zoals Biedronka of Lidl, niet treffen?

Het zijn onze regering en de EU die beperkingen tegen Oekraïners moeten invoeren. Het blokkeren van de grenzen veroorzaakt alleen maar escalatie en werkt in het voordeel van Rusland. Boeren, jullie hadden de eerste dag een mooie strategie, maar ik zie dat Mekler en andere pro-Russische bedrijven zich hebben aangesloten bij de plannen voor demonstratieoperaties. Het boerenprotest verandert in een anti-Oekraïens protest. Wilt u de steun van de natie, journalisten en experts en het bereiken van uw doelen?

Verander dan je tactiek. De huidige situatie zal de natie verdelen, de samenleving polariseren, ons opnieuw op gespannen voet zetten met de Oekraïners, en in de ogen van de NAVO-landen zien we eruit als een samenleving die geen zin heeft. Wij willen dat het Westen ons veiligheidsgaranties geeft, en wij verstoren zelf de veiligheid. De boeren lieten zich de eerste dag goed zien, maar werden de dagen daarna voor de gek gehouden door politieke spelletjes.
Laatste bewerking10:35 p.m. • 19 feb. 2024

175,6K Weergaven
Laatste bewerking10:35 p.m. • 19 feb. 2024

Polska wersja  https://twitter.com/DominikSerwacki/status/1759693260673421624De Konfederatie is zich er mee gaan bemoeien.Nog steeds pijn van de doden die daar toen gevallen zijn, begrijpelijk, maar wat met dode Oekraïense gezinnen dankzij de AK en de vervloekte soldaten???


Dominik Serwacki  @DominikSerwacki

A kolejnym absurdem jest to, że nowy rząd mydli ciągle oczy rolnikom i przewoźnikom. Osiąga się chwilowe porozumienie, a następnie niespełnia się ich żądań i postulatów. Nie ma żadnych negocjacji i rozmów z urzędnikami UE. Nasi politycy nawet nie podejmują żadnych działań, żeby coś zmienić. Wyjazdy polskiej dyplomacji na Ukrainę też wydają się póki co tylko grą pozorów. Polski rząd również lekceważy to co się dzieje na granicy i świadomie na to wszystko pozwala. Co się dzieje???

Een andere absurditeit is dat de nieuwe regering boeren en transporteurs voortdurend de wind in de zeilen geeft. Er wordt een tijdelijke overeenkomst bereikt, en vervolgens wordt niet aan hun eisen en eisen voldaan. Er zijn geen onderhandelingen of gesprekken met EU-functionarissen. Onze politici ondernemen niet eens actie om iets te veranderen. Ook de reizen van de Poolse diplomatie naar Oekraïne lijken slechts een spelletje schijn te zijn. De Poolse regering negeert ook wat er aan de grens gebeurt en laat dit bewust allemaal gebeuren. Wat gebeurd er???

Wie is . . . .  Dominik Serwacki

Dominik Serwacki  @DominikSerwacki is:

Onafhankelijke journalist, reiziger, eigenaar van Pigułka Świat op Facebook (359.000 volgers op FB). Breaking news, geopolitiek, aardrijkskunde, oorlogen, Midden-Oosten.

Pieszyce

Ukraine Front Lines    @EuromaidanPR

"This is Poland, not Brussels. I don't support Ukrainians," shout Poles at the border. Starting today, the Poles are going to completely block the border with Ukraine.

"Dit is Polen, niet Brussel. Ik steun de Oekraïners niet", roepen Polen aan de grens. Vanaf vandaag gaan de Polen de grens met Oekraïne volledig blokkeren.

Video:  https://twitter.com/i/status/1759972428367712672


Mirkowy   @mirkowy

Rolnicy blokują przejazd karetce pogotowia tłumacząc się, że "była informacja które drogi będą zablokowane".

Boeren blokkeren de ambulance en leggen uit dat "er informatie was over welke wegen geblokkeerd zouden worden."Video: https://twitter.com/i/status/1759928492970361135


Kasia     @KasiaMaciejka

Zdjęcia z protestów rolników, które latają dziś po X, to dowód na totalny upadek tych ludzi. Dla mnie totalne dno, to nieprzepuszczenie karetki. Absolutne skurwysyństwo, brak jakichkolwiek ludzkich odruchów. Mam nadzieję, że ten ktoś przeżył.

Foto's van boerenprotesten die vandaag rond X vliegen, zijn het bewijs van de totale ineenstorting van deze mensen. Voor mij is het allerergste dat ze de ambulance niet voorbij laat gaan. Absolute klootzak, gebrek aan menselijke reflexen. Ik hoop dat deze persoon het overleefd heeft.
7:06 p.m. • 20 feb. 2024 • 6.326 Weergaven   PiS dus.  >:(  vertaling later.  :)


Dominik Serwacki      @DominikSerwacki

Rolnicy blokują centrum logistyczne Biedronki w Kostrzynie, drogę krajową nr 92.

Boeren blokkeren het logistieke centrum Biedronka in Kostrzyn, nationale weg nr. 92.

Video:  https://twitter.com/i/status/1759903238348775744


Dominik Serwacki    @DominikSerwacki

Protest rolników w Augustowie. Organizatorzy zabronili antyukraińskich haseł i apelują, aby nie eskalować konfliktu na granicy z Ukrainą.

Boerenprotest in Augustów. De organisatoren verboden anti-Oekraïense leuzen en riepen op om het conflict aan de grens met Oekraïne niet te laten escaleren.
Jay in Kyiv    @JayinKyiv

The pro-russian Poles blocking grain at the border have no interest in blocking the tons of Russian grain coming in.

De pro-Russische Polen die graan aan de grens blokkeren, hebben er geen belang bij de binnenkomende tonnen Russisch graan te blokkeren.Net als met de gestolen Russische kolen die Polen importeerde, gaat het ook met het door de Russen in Oekraïne gestolen graan.

Polen waar is jullie rechtvaardigheid, waar is jullie eergevoel??Wojciech Mincewicz    @Mincewicz_W

Halo rolnicy, w 2023 roku import warzyw z Rosji do Polski wyniósł 38,74 tys. ton. To Wam nie przeszkadza?

Hallo boeren, in 2023 bedroeg de import van groenten uit Rusland naar Polen 38,74 duizend ton. Heeft u hier geen last van?


Pieszyce


FLASH      @Flash_news_ua

The media published additional footage of spilled Ukrainian grain from a railroad car on the border with Poland. It is noted that Polish protesters blocked the railroad tracks for about 15 minutes, then returned to the highway, where they block the movement of freight transport. Follow  @Flash_news_ua

De media publiceerden aanvullende beelden van gemorst Oekraïens graan uit een treinwagon aan de grens met Polen. Opgemerkt wordt dat Poolse demonstranten de spoorlijnen ongeveer 15 minuten blokkeerden en daarna terugkeerden naar de snelweg, waar ze de beweging van het vrachtvervoer blokkeerden.

Video:  https://twitter.com/i/status/1759888294114984351


Dominik Serwacki     @DominikSerwacki

Kolumna traktorów wjechała do Krakowa. W Polsce blokowanych jest ponad łącznie 200 odcinków drogowych.

Een colonne tractoren kwam Kraków binnen. In Polen zijn ruim 200 wegvakken geblokkeerd.Video:    https://twitter.com/i/status/1759939463432577316


Monika_TeoriaZła •®•     @Monika_TeoriaZ

Rolnicy protestują? Nie! To Pisowskie squrwysyny o nowe wybory i krzyże walczą a nie o zdrowe jedzenie dla Polaków
 
Boeren protesteren? NEE! PiS-kl**tzakken vechten voor nieuwe verkiezingen en kruisen, niet voor gezond voedsel voor Polen
Filigranowa    @Koloproktologi1

Czy rolnicy przyjechali do W-wy nas wesprzec ,kiedy Polacy wyszli na ulice protestowac przeciw niszczycielskiej wladzy pisu ? Nie? No to pocalujcie misia w dupe.

Zijn boeren naar Warschau gekomen om ons te steunen toen Polen de straat op gingen om te protesteren tegen de vernietigende kracht van PiS? NEE? Kus de kont maar van de teddybeer.
Deze en zo zijn er meerderen hadden al in Oekraïne moeten zijn, maar het zal de Poolse boeren een rotzorg zijn.


Jay in Kyiv   @JayinKyiv

Not a police car in sight as Poland joins Putin's war on Ukraine, blocking border.
 
Geen politieauto te bekennen terwijl Polen zich aansluit bij Poetins oorlog tegen Oekraïne en de grens blokkeert.Exen   @Exen

Nie komentowałem protestów do tej pory, bo nie znam szczegółów. Tym bardziej, że naszych terenówek rolnicy na granicy nie blokują, więc to raczej nie moja sprawa. Ale ten tu posiadacz amerykańskiego traktora za pewnie kilka milionów to jednak wybitny, skończony kretyn

Ik heb tot nu toe geen commentaar gegeven op de protesten, omdat ik de details niet ken. Vooral omdat boeren onze terreinwagens niet aan de grens blokkeren, zijn het dus waarschijnlijk mijn zaken niet. Maar deze eigenaar van een Amerikaanse tractor die waarschijnlijk enkele miljoenen waard is, is een uitstekende, complete idiootPutin zrób porządek z Ukrainą i Brukselą  z naszym i rządzącymi
Poetin, zorg voor Oekraïne en Brussel, pak ons en de machthebbers aan

Deze man roept dus op tot oorlog met het westen en dat ook nog eens met een tractor die volgens zijn bekenden met Europese subsidie is gekocht. O wat zijn sommige Polen toch dankbaar voor de hulp die ze kregen.


Dominik Serwacki         @DominikSerwacki

Mężczyzna, który wywiesił transparent nawołujący do wojny i flagę Związku Radzieckiego został zatrzymany przez Policję. Funkcjonariusze i prokuratura prowadzą już wobec niego czynności. ,,Nie będzie zgody na takie przestępcze działania" - przekazał szef MSWiA, Marcin Kierwiński. Rolnikowi grożą dwa zarzuty: Art. 256 KK (za sowiecką flagę) Art. 117 KK (za nawoływanie i pochwalanie putinowskiej wojny napastniczej) Brawo
 
De man die een spandoek uithing waarin werd opgeroepen tot oorlog en de vlag van de Sovjet-Unie, werd door de politie aangehouden. De agenten en het parket ondernemen al actie tegen hem. "Er zal geen toestemming zijn voor dergelijke criminele activiteiten", zei het hoofd van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Administratie, Marcin Kierwiński. De boer wordt geconfronteerd met twee aanklachten: Artikel 256 van het Wetboek van Strafrecht (voor de Sovjetvlag)  Artikel 117 van het Wetboek van Strafrecht (voor het aanzetten tot en prijzen van Poetins agressieoorlog)
ArianaGic/Аріянॳць  @GicAriana

The Polish "protestors" are holding women and children - on a bus on their way to see their husbands, fathers, brothers, etc in Ukraine - HOSTAGE. This is ILLEGAL. Where the crappity smack is
@DonaldTusk ?
 
De Poolse "demonstranten" houden vrouwen en kinderen vast – in een bus op weg naar hun echtgenoten, vaders, broers, enz. in Oekraïne – GIJZELAAR. Dit is ILLEGAAL. Waar is verdomme @DonaldTusk?Video:  https://twitter.com/i/status/1759995502785954106


Technicznybdg #FreeTheF16    @technicznybdg

Wiecie co? Polska właśnie przegrała wszystko co mogła przegrać. Tylko na Kremlu się cieszą. "Wypierdalać stąd... Na Ukrainę, dalej... wyjazd! Tutaj was nie chcemy... Po chuj jedziesz? Wypierdalaj..."
 
Weet je wat? Polen heeft zojuist alles verloren wat het had kunnen verliezen. Alleen het Kremlin is blij. "Ga verdomme weg hier... Naar Oekraïne, dan... ga! Wij willen je hier niet... Waarom ga je verdomme? Rot op..."Video:    https://twitter.com/i/status/1759957014812242322


Osiem Gwiazd       @RuchOsmiuGwiazd

Rolnicy w traktorach z dopłat od UE blokują drogi ekspresowe, zbudowane w większości za pieniądze z dopłat z UE, pokazując tym samym jak wyglądałby w Polsce transport bez tych dróg. A na koniec wychwalają putina. Czego nie rozumiecie?
 
Boeren in tractoren gefinancierd door EU-subsidies blokkeren snelwegen, grotendeels gebouwd met geld uit EU-subsidies, en laten daarmee zien hoe het transport in Polen eruit zou zien zonder deze wegen. En uiteindelijk prijzen ze Poetin. Wat begrijp je niet?


Pieszyce


RacjonalnyObywatel     @RacjonalnyObyw1

Pod Nowogrodzką i domy kacyków PiSu jechać i im życie utrudniać, a nie uczciwym Polakom blokować drogi i karetki!

Jeszcze kilka dni takiej akcji i nikt wam już nie będzie współczuł! Jako miastowy muszę płacić horendalne ceny za żarcie, nam też lekko nie jest!

Ga naar de Nowogrodzka-straat en de huizen van PiS-caciques en maak hun leven moeilijk, in plaats van wegen en ambulances te blokkeren voor eerlijke Polen!

Nog een paar dagen van zulke actie en niemand zal medelijden met je hebben! Als stadsbewoner moet ik exorbitante prijzen betalen voor eten, en voor ons is dat ook niet gemakkelijk!

Centrum voor monitoring van racistisch gedrag  @OmzRi

BOEREN VIELEN OEKRAÏNERS AAN DIE MET DE BUS REISDEN - PRO-POETIN DEMONSTRANTEN NEMEN CONTROLE OVER VAN BOERENPROTESTEN

Pro-Poetin provocateurs verbonden aan organisaties: Front, Nowa Polska, MiR TV, Rebel24, Skarga TV, Kamractwo, Wołyń Pamiętamy, Czujny, Przebudzeni Konsunenci - nemen deel aan de protesten, nemen er controle over en verraden de boeren aan Oekraïners, de EU en de NAVO.

Zojuist viel een groep Poolse boeren Oekraïners aan die in een bus zaten. Er waren racistische bedreigingen en beledigingen op nationale en etnische gronden.
Onze organisatie zal in deze zaak een strafklacht indienen.We doen een beroep op de ABW en de politie - begin op te treden, want pro-Poetin milities nemen de controle over van de boerenprotesten.
Onze organisatie heeft deze kringen doorgrond, we zijn in staat om degenen die de belangen van het Poetin-regime in Polen behartigen bij naam te noemen.
_____
Waarom zou je ons steunen? Omdat we effectief zijn!

We vervolgen effectief racisten, homofoben, fascisten, xenofoben en pro-Poetin nationalisten en iedereen die anderen kwaad doet.

We doen dit op de meest eerlijke manier, zonder overheidssteun of EU-subsidies. De enige bron van financiering voor de activiteiten van het Centrum zijn vrijwillige donaties van onze supporters, d.w.z. mensen die steunen wat wij doen.

Steun ons:

PayPal en betaalkaart: http://omzrik.pl/wesprzyj-nas

collectie: http://zrzutka.pl/omzrik

Transfergegevens:  nr konta 19 2490 0005 0000 4520 8435 8540

Ośrodek Monitorowania Zachowań Rasistowskich i Ksenofobicznych
Plac Dąbrowskiego 5
00-057 Warszawa
tytuł : "darowizna na działalność statutową"
IBAN : PL19249000050000452084358540
SWIFT: ALBPPLPW

Pieszyce


Overdag had ik vandaag weinig tijd.

Vanavond 539 posts op twitter doorlopen en dit kwam er uit.

Er was ook nog een post waarin werd gemeld dat er aan de grenzen cateringbedrijven staan
die ook aanwezig waren bij de beroemde PiS Picknick's . . . . .toeval??

De heren kunnen alles bestellen wat hen begeert, maar dat inmiddels Bierdronka en andere supers
klagen over levering zal hen een zorg zijn.

Tusk moet zorgen dat die russiche activisten opr*tten, misschien wordt men daarna wakker.

De klachten van de boeren zijn niet eigenlijk, als ik zie met welke tractoren de heren rijden,
grotendeels betaald door de EU, hebben ze NIEtS te klagen.

Ex minister Telus heeft vies spel gespeeld, Oekraïens graan zou er alleen zijn voor doorvoer
naar Gdańsk maar de altijd combinerende Polen verkochten het ook op de binnenlandse markt.
Telus had een lijst van die bedrijven die dat deden, maar zelfs na een verzoek dat 253 dagen
duurde publiceerde hij die niet. Nu met de nieuwe regering kwam het naar buiten. Telus heeft
nog wel steeds een zeer grote mond.  >:(  >:(

Veel blazen weinig doen dus.

Pieszyce


Technicznybdg #FreeTheF16    @technicznybdg

Taka sytuacja dzisiaj pod Bydgoszczą (S5, węzeł Białe Błota)... Dwa wozy strażackie nie mogły dojechać do wypadku, bo... nie było kierowcy w ciągniku  "Drodzy protestujący rolnicy! W wyniku waszego braku organizacji mogło dojść do tragedii. Służby ratunkowe na naszym węźle powinny mieć swobodny przejazd. W wyniku blokady dwa samochody straży pożarnej nie mogły dostać się najkrótszą drogą do poszkodowanych. Mało tego w ciągniku, który zastawił bardzo ważny zjazd na pobliskie miejscowości, nikogo nie było. Wiemy, że walczycie o lepszą przyszłość, ale ŻYCIE LUDZKIE JEST NAJWAŻNIEJSZE" - OSP Białe Błota

Een dergelijke situatie vandaag nabij Bydgoszcz (S5, knooppunt Białe Błota)... Twee brandweerwagens konden het ongeval niet bereiken omdat... er geen bestuurder in de tractor zat "Beste protesterende boeren! Door jullie gebrek aan organisatie had zich een tragedie kunnen voordoen. De hulpdiensten op ons kruispunt hadden vrije doorgang moeten hebben. Door de blokkade konden twee brandweervoertuigen niet via de kortste weg bij de gewonden komen. Bovendien was er niemand in een tractor die een zeer belangrijke afrit naar nabijgelegen steden blokkeerde. We weten dat jullie vechten voor een betere toekomst, maar het MENSELIJK LEVEN IS HET BELANGRIJKSTE" - OSP Białe Błota


Ukraine    Belarus      @Propeertys

Firma cateringowa serwująca kiełbaski z grilla protestującym rolnikom pod Koszalinem to ta sama która uczestniczyła w piknikach PiS Zapewne to przypadek

Het cateringbedrijf dat gegrilde worstjes serveert aan protesterende boeren in de buurt van Koszalin is hetzelfde bedrijf dat meedeed aan PiS-picknicks Het is waarschijnlijk toevalWillen ze soms ook nog Hotelbedden in containers om te rusten??

Pieszyce


Boeren bedrogen door Poetin
Polen heeft een groot probleem, ABW is blind


22 februari 2024

De boeren die in Polen protesteeren, werken in het voordeel van Poetin. Dit is de waarheid over protesten die anderszins legitieme gronden hebben. Het blokkeren van de levering van munitie en uitrusting aan Kiev ziet er verschrikkelijk uit.

De andere kant van de medaille is echter dat de boerenprotesten in heel Europa vakkundig worden uitgelokt door een netwerk van Poetins agenten. Het zijn niet alleen Kaczyński, Morawiecki, Orban, Salvini of Le Pen, maar ook diverse verborgen Poetin-agenda's die de kop opsteken en proberen het leven in Polen en Europa te beïnvloeden. Objectief? Duidelijk: destabilisatie van de situatie en vernietiging van de orde in onze landen.

De regering staat hier een beetje hulpeloos omdat ze enerzijds met boeren moet praten en anderzijds Oekraïne moet helpen. Het is onmogelijk om doortastend op te treden tegen onze eigen boeren. De Binnenlandse Veiligheidsdienst en de politie bleken zeer slecht voorbereid, omdat er veel signalen doorkwamen dat het om een Russisch complot ging.

Acht jaar lang heeft PiS de diensten vernietigd en de reukzin verdoofd voor de Russische stank.

Bron:  wiesci24.pl      język po Polsku

Pieszyce


Dit is de man die in Brussel alles voor de Poolse boeren verziekte, door niet voor te stemmen, tijdens een stemming aangaande ondersteuning EU landbouw, hij zit er nog steeds.


citaatfoto wikipedia

Janusz Czesław Wojciechowski (Rawa Mazowiecka, 6 december 1954) is een Pools jurist en politicus. Sinds 1 december 2019 is hij Eurocommissaris voor landbouw in de commissie-Von der Leyen. Ook zijn broer Grzegorz is politicus. Wojciechowski studeerde rechten aan de Universiteit van Łódź. Wikipedia

Nu staat hij aan de kant van de boeren, kunt u het nog volgen?? ??


Dominik Serwacki      @DominikSerwacki

Nie będzie już protestów i blokowania transportu na granicy z Ukrainą. W ciągu najbliższych godzin wszystkie przejścia z Ukrainą, wskazane odcinki dróg kolejowych i torów kolejowych zostaną wprowadzone na listę infrastruktury krytycznej.

Er zullen geen protesten meer zijn en geen transportblokkering meer aan de grens met Oekraïne. De komende uren zullen alle kruispunten met Oekraïne, aangegeven delen van spoorwegen en spoorlijnen worden opgenomen in de lijst met kritieke infrastructuur.
NEXTA    @nexta_tv

Border crossings with #Ukraine will be added to the list of critical infrastructure, #Polish Prime Minister Donald #Tusk has said According to him this will give a guarantee that all military and humanitarian aid will reach Ukraine without any delays. "Ukraine's fate hangs in the balance, and I don't need to convince anyone that this means that our fate also hangs in the balance," Tusk said. The Polish prime minister also said that Polish and Ukrainian officials will meet in #Warsaw on March 28 to resolve the blockade on the Polish-Ukrainian border. Assosiated Press

Grensovergangen met #Ukraine zullen worden toegevoegd aan de lijst van kritieke infrastructuur, heeft #Polish Premier Donald #Tusk gezegd Volgens hem zal dit de garantie bieden dat alle militaire en humanitaire hulp Oekraïne zonder enige vertraging zal bereiken. "Het lot van Oekraïne staat op het spel, en ik hoef niemand ervan te overtuigen dat dit betekent dat ons lot ook op het spel staat", zei Tusk. De Poolse premier zei ook dat Poolse en Oekraïense functionarissen elkaar op 28 maart in #Warsaw zullen ontmoeten om de blokkade aan de Pools-Oekraïense grens op te lossen. Assosiated Press
Jacek    @EuroJacek

Towarzysz Robercik Telus - czyt. PisoMAFIJNY oszust "od rolnictwa". Za nieRZĄDÓW tego prymitywa, do Polski, wpłynęła rzeka "technicznego zboża" z Ukrainy, przetworzonego na http://m.in mąkę. Z tej mąki jedliśmy chleb, makarony... itd. Zakłamany Typ. Pokraka moralna

Kameraad Robert Telus - Lees: PisoMAFIA-fraudeur "uit de landbouw". Tijdens het wanbestuur van deze primitief stroomde een rivier van 'technisch graan' uit Oekraïne Polen binnen, verwerkt tot onder meer meel. We aten brood, pasta van dit meel... etc. Liggend type. Moreel falen


citaatfoto twitter.com

Deze Poolse ex minister zorgde ervoor dat het Oekrainse graan Polen binnen kon komen om door te voeren naar Gdańsk voor transport naar de rest van de wereld, omdat Odessa geblokkeerd was.

Nogmaals maar weer: Combinatoren waar Polen rijk aan is, kochten ladingen op en de rest staat in de tekst hierboven. Technisch graan wordt gebruikt om pallets [brandstof] van te maken en is niet echt geschikt voor menselijke consumptie of veevoer wegens vervuiling met . . . .  weet ik wat.

Telus zou een lijst publiceren met bedrijven die eerbij betrokken waren, die lijst kwam pas nadat de Tusk weer aan het bewind kwam, Telus deed het niet ondanks beloften. Nu heeft hij een grote mond wat de nieuwe regering zou moeten doen.  Hondendrollen zijn het, met excuus aan de honden.

Pieszyce


Anton Gerashchenko   @Gerashchenko_en

In Poland, unidentified people poured Ukrainian agricultural products on the ground at Dorohusk station - Minister of Infrastructure of Ukraine Kubrakov. Three grain trucks with rapeseed were opened. This is a transit cargo that was headed to Germany. Only Russia will benefit from such actions!:  Oleksandr Kubrakov

In Polen goten niet-geïdentificeerde mensen Oekraïense landbouwproducten op de grond bij het Dorohusk-station - Minister van Infrastructuur van Oekraïne Kubrakov. Er werden drie graanwagens met koolzaad geopend. Het gaat om een transitlading die onderweg was naar Duitsland.  Alleen Rusland zal profiteren van dergelijke acties!:  Oleksandr Kubrakov


citaatfoto  twitter.om

De daders het met hun handen weg laten scheppen en dan het spoor schoonmaken met een tandenborstel.  >:(  >:(  idioten.


Ida Warschauer  ***** ***    @ida_warschauer

Kmiot od transparentu z Putinem dostał prokuratorski zarzut nawoływania do wojny napastniczej przeciwko Rzeczypospolitej Polskiej Mam nadzieję, że odsiedzi swoje ruska onuca! A może taniej by było odesłać go do jego ruskiego idola

De spandoekman van Poetin werd door de aanklager beschuldigd van het oproepen tot een agressieve oorlog tegen de Republiek Polen. Ik hoop dat hij zijn tijd in Rusland uitzit onuca! Of misschien zou het goedkoper zijn om hem terug te sturen naar zijn Russische idool
WarNewsPL      @WarNewsPL1
Panowie rolnicy, pogonić z protestów.... Piotr jednego dnia na proteście, drugiego z ambasadorem Federacji Rosyjskiej pod pomnikiem żołnierzy radzieckich.

Heren boeren, blijf uit de protesten... Piotr Mekler de ene dag bij een protest, de volgende dag met de ambassadeur van de Russische Federatie bij het monument voor Sovjet-soldaten.

En later bij nog wat andere pro Russische zaken.Zo worden de Polen door haar eigen buurman verraden.   >:(  >:(

Pieszyce


Het dorp geloofde Kaczyński. En nu zijn ze verrast

23 februari 2024


citaatfoto: Twitter.com

De boerenprotesten tegen de regering van Donald Tusk razen door Polen. Die pas sinds december aan de macht is. Blijkbaar zien de demonstranten de absurditeit van hun acties niet in.

– We herinneren ons hoe enthousiast ze president Kaczyński toejuichten in Kadzidło, waar hij hen tijdens de verkiezingsbijeenkomst in 2019 nieuwe subsidies beloofde: 100 złoty voor elk varken en 500 złoty voor een koe. In juli 2022, toen de EU preferentiële regels aannam voor de import van haar goederen voor Oekraïne, verzekerde het Kaczyński-gebied de boeren dat ze de import van graan uit Oekraïne niet zouden verliezen - herinnerde Leszek Miller zich in "Super Express".

– Alleen Tusk waarschuwde dat het slecht voor hen zou aflopen. Maar toen (en wie weet, misschien nog steeds) geloofde het dorp blindelings in de leugens van Kaczyński - herinnerde de voormalige premier zich.

Het gaat zijn gangetje. Kaczyński en zijn mensen hebben er een puinhoop van gemaakt, Tusk moet opruimen.

Bron:  wiesci24.pl      język po Polsku

Pieszyce


Szmyhal's ultimatum met betrekking tot het boerenprotest
"Mogelijke vergeldingsmaatregelen"


Bewerkt:  Paweł Kmiecik
23 februari 2024

De kwestie van het deblokkeren van de grens moet uiterlijk op 28 maart zijn opgelost, anders kan Oekraïne vergeldingsmaatregelen nemen bij grensovergangen, kondigde het hoofd van de Oekraïense regering, Denys Shmyhal, aan. Hij vertelde dat er momenteel aan beide kanten van de grens 9.000 vrachtwagens in de rij staan.

  • Ultimatum van de premier van Oekraïne
  • Vijf stappen om de grens te ontgrendelen. Details
  • Wat zei Shmyhal nog meer aan de grens?
  • Aankondiging van het bezoek
  • Zelensky over Polen
  • Tusk over de ontmoeting met de Oekraïense regering

Reuters meldde dat de Oekraïense premier Denys Shmyhal en een Oekraïense werkgroep bij de grens met Polen aankwamen om de kwestie van de landbouwprotesten met de Poolse regering te bespreken.

Ultimatum van de premier van Oekraïne

Zoals premier Szmyhal zei: "Vandaag spreken we publiekelijk onze Poolse collega's toe." Aan Poolse boeren, aan alle Polen.(...) In de eerste plaats heeft Oekraïne de afgelopen vijf maanden zijn graan niet op de Poolse markt verkocht. Zero. Helemaal niets. Oekraïne verkoopt zijn maïs, zonnebloempitten en koolzaad niet op de Poolse markt, - benadrukte hij

Shmyhal wees erop, dat de Oekraïense regering op 16 september 2023 heeft besloten om een vergunning te verlenen voor de export van bepaalde landbouwproducten. Dat wil zeggen, zonder de toestemming van Polen is het nu onmogelijk om graan, maïs, koolzaad en zonnebloem naar de Poolse markt te exporteren. Nu zijn die vergunningen er niet en daarom is er ook geen export,  - vervolgde de premier.

De regeringsleider verklaarde dat Oekraïens graan alleen in transit door Polen wordt vervoerd. Hij deelde mee dat momenteel 5 procent van de Oekraïense landbouwexport via de Poolse grens verloopt, en dat de belangrijkste exportroute de zogenaamde graancorridor is die door de Zwarte Zee loopt.

Premier Shmyhal presenteerde vandaag een plan, bestaande uit vijf stappen, gericht op het deblokkeren van de grens.

Hij kondigde aan, dat als de kwestie van het deblokkeren van de grens op 28 maart niet is opgelost, Oekraïne vergeldingsmaatregelen kan nemen bij grensovergangen.


Citaatfoto: Werkgroep van de Oekraïense regering aan de grens met Polen /Handout /East News/AFP
 
Vijf stappen om de grens te ontsluiten. Details

Oekraïne stelt Polen een vijfstappenplan voor om de grens te deblokkeren. "Een plan voor wederzijds begrip" werd vrijdag aangekondigd door de Oekraïense premier Denys Shmyhal.

De eerste stap van het gepresenteerde voorstel houdt in dat Oekraïne instemt met de door de Europese Commissie voorgestelde beperkingen op de Oekraïense export van landbouwproducten, waaronder pluimvee, eieren en suiker.

" Oekraïne gaat akkoord met het voorstel om deze goederen zonder quota en heffingen naar de EU te exporteren in een hoeveelheid die niet groter is dan gemiddeld in 2022 en 2023.  Als het meer exporteert, zullen de beperkingen terugkeren"  - luidt het bericht van Shmyhal op Telegram.

De premier kondigde aan dat Kijiv bereid is om het mechanisme voor de controle van de export van graan, maïs, zonnebloem en koolzaad voort te zetten. "Dus zonder de toestemming van Polen zullen deze vier groepen goederen niet op de Poolse markt komen, - benadrukte hij.

De tweede stap houdt in dat Oekraïne zich tot de Europese Commissie wendt met een voorstel om een analyse uit te voeren om "voor eens en voor altijd een einde te maken aan manipulaties met betrekking tot de kwaliteit van onze landbouwproducten en de vraag of de steun aan onze boeren voldoet aan de normen van de Wereldhandelsorganisatie." wij lezen.

Als onderdeel van de derde stap stelt Oekraïne voor dat Polen gezamenlijk een beroep doet op de Europese Commissie om de Russische landbouwexport naar de Europese Unie stop te zetten.

De volgende stap betreft de oprichting van een tripartiete staf, bestaande uit Polen, Oekraïne en de Europese Commissie, onder leiding van de ministers van Landbouw van beide landen en een vertegenwoordiger van de Europese Commissie. Oekraïense en Poolse boerenorganisaties zouden bij het werk van het personeel worden betrokken.

Bij het beschrijven van de laatste stap zei de Oekraïense premier dat "de blokkade van de grens door Polen al lang de grenzen van de graanblokkade heeft overschreden." "Vandaag bedreigt deze blokkade de nationale veiligheid van Oekraïne" - zei hij.

Szmyhal sprak zijn dank uit aan de Poolse regering voor haar duidelijke standpunt over de doorvoer van munitie, militair materieel, humanitaire hulp en medische benodigdheden over de grens. "Wij zijn van mening dat deze aanpak moet worden uitgebreid tot de cruciaal noodzakelijke brandstof voor Oekraïne" - voegde hij eraan toe.

Wat zei Shmyhal nog meer aan de grens?

Tegenwoordig blijven Oekraïne en Polen goede partners en bondgenoten. Strategische bondgenoten. De afgelopen zes maanden hebben we echter te maken gehad met een permanente blokkade van de Oekraïense grens door Polen. Een blokkade die onze economie aantast en ons vermogen om onszelf beter te verdedigen, antwoordde Shmyhal, geciteerd door het agentschap Interfax-Oekraïne.

Hij voegde eraan toe dat de partijen een maand geleden het erover eens waren dat de grensblokkade schadelijk was voor beide landen en dat soortgelijke incidenten niet mochten worden toegestaan. Er is een maand verstreken en we zijn weer terug bij dit punt. Maar nu zien we flagrante provocaties. Wij zijn ons bewust van de moeilijkheden waarmee de Poolse regering wordt geconfronteerd. En wij staan klaar om deze situatie te helpen oplossen. We komen tegemoet aan de behoeften - benadrukte het hoofd van de Oekraïense regering.

Hij zei dat president Volodymyr Zelensky de Poolse autoriteiten "een platform bood voor gesprekken en het vinden van een compromis". Hier, op de grens. Als gelijkwaardige partners en bondgenoten. En de regering van Oekraïne is hier vandaag. Maar helaas heeft een dergelijke bijeenkomst met Poolse leden van de regering vandaag niet plaatsgevonden, - zei Szmyhal.

Aankondiging van het bezoek

Informatie over het bezoek van vertegenwoordigers van de Oekraïense regering aan de Pools-Oekraïense grens werd 's middags verstrekt door president Volodymyr Zelensky tijdens een persconferentie met de premier van Denemarken, Mette Frederiksen.

Onze premier (Denys Shmyhal) samen met de relevante ministers die zich bezighouden met export, import, handel, verantwoordelijk voor logistiek, infrastructuur, landbouw, met de hoofden van de grensdienst – deze groep onder leiding van de premier zal zich aan de grens met Polen bevinden vandaag – werd Zelensky geciteerd door het Oekraïense bureau Ukrinform.

De president voegde eraan toe dat "of Poolse collega's daar aanwezig zullen zijn, is hun persoonlijke beslissing, we kunnen er morgen niet zijn. Morgen hebben we twee jaar van deze strijd, twee jaar oorlog."

Zelenski over Polen

Tijdens de ontmoeting met de journalist uitte Zelenski ook zijn dank aan de Polen voor alles wat ze hebben gedaan sinds het begin van de Russische invasie van Oekraïne.

Het is belangrijk voor ons om onze relaties te behouden, maar ook om de waarheid te behouden. Het is erg belangrijk. Oekraïens graan bereikt de Poolse markt niet. Dit gebeurt op verzoek van de Poolse zijde. We hebben nieuwe manieren gevonden. Maar als we het over doorvoer hebben, valt dat een beetje buiten de Europese wetgeving. Daarom zijn we er klaar voor en zullen we er alles aan doen om dit probleem op te lossen, - benadrukte de president.

Tusk over de ontmoeting met de Oekraïense regering

Op de persconferentie van donderdag verzekerde premier Donald Tusk, verwijzend naar de oproep van president Zelenski aan hem voor een bijeenkomst van de regeringen van de twee landen aan de gemeenschappelijke grens, dat hij de situatie en emoties aan Oekraïense kant begreep. Hij liet weten dat tijdens zijn bezoek aan Kijiv was afgesproken dat het format opnieuw zou worden gecreëerd wanneer de Poolse en Oekraïense regeringen elkaar ontmoeten.

Ik ben het met premier Denys Shmyhal, met medeweten van president Volodymyr Zelensky, eens dat er op 28 maart in Warschau een bijeenkomst van beide regeringen zal plaatsvinden. Ik hoop dat tegen die tijd technische gesprekken op het niveau van de ministers en vice-ministers tot een punt zullen leiden waarop deze bijeenkomst zeer nuttig zal zijn als het gaat om grenskwesties en onze onderlinge handel, - benadrukte Tusk.

In heel Polen vinden boerenprotesten plaats, waarbij onder andere wegen, snelwegen en grensovergangen met Oekraïne worden geblokkeerd. De boeren verzetten zich tegen de toestroom van Oekraïense goederen en tegen het zogenaamde Green Deal-beleid van de Europese Unie.

Donald Tusk kondigde donderdag aan dat om 100 procent garantie te bieden dat militaire en humanitaire hulp Oekraïne zonder vertragingen zal bereiken, grensovergangen met Oekraïne en aangewezen weg- en spoorweggedeelten aan de lijst van kritieke infrastructuurvoorzieningen zouden worden toegevoegd.

Bron:  RMF24 przez Paweł Kmiecik /PAP    język po Polsku

Pieszyce


Wat zei hij? Czarnek veroorzaakte een internationaal schandaal!

24 februari 2024

En dit zou een kandidaat moeten zijn voor PiS-leider? Przemysław Czarnek heeft zojuist laten zien dat hij helemaal geen plaats zou moeten hebben in de Poolse politiek. Hij begon miljarden te eisen van Oekraïne.

Het ging over de toespraak van de Oekraïense premier Denys Shmyhal, die sprak over de problemen aan de Pools-Oekraïense grens. – De kwestie van het deblokkeren van de grens moet uiterlijk op 28 maart zijn opgelost, anders kan Oekraïne vergeldingsmaatregelen nemen bij grensovergangen – zei een politicus uit Kiev.

Deze woorden veroorzaakten de woede van Czarnek. – Als onderdeel van de vergeldingsmaatregelen, zult u ons misschien miljarden geven voor het onderwijzen van honderdduizenden Oekraïense kinderen op Poolse scholen? Of misschien geeft u ons miljarden voor militaire hulp? – schreef de voormalige minister van Onderwijs.

Hoe komt het dat PiS protesten tegen de regering van Tusk begint te organiseren, en Oekraïne daar niet aan wil deelnemen? Serieus gesproken: wat Wet en Rechtvaardigheid doet in de strijd tegen Tusk, ten koste van onze nationale belangen, vraagt om wraak naar de hemel.

We weten vermoedelijk dat het PiS is. En we hadden blijkbaar tijd om eraan te wennen. Maar tegelijkertijd is het schandalig.

Bron wiesci24.pl    język po Polsku

PieszyceWarNewsPL     @WarNewsPL1

Ukraińscy rolnicy przywieźli na granicę z Polską sprzęt rolniczy zniszczony przez Rosjan. ,,Chcemy pokazać sąsiadom w jakich warunkach musimy pracować".

Oekraïense boeren brachten door de Russen vernielde landbouwmachines naar de grens met Polen. "We willen onze buren laten zien in welke omstandigheden we moeten werken."
Zo meteen wat vannacht Poolse boeren en anderen hebben gedaan met een Oekraïense trein en haar lading.   >:(  >:(  >:(
 

Pieszyce


Jürgen Nauditt   @jurgen_nauditt

Poland - this is absolutely incredible. Pro-Russian party "Confederation". The systematic destruction of Ukrainian agricultural products is similar to planned sabotage, - Kubrakov On the Facebook page of a member of the pro-Russian party "Confederation" a video appeared on the network with scattered corn next to freight cars in the Kuyavian-Pomeranian Voivodeship. A similar situation happened yesterday on the railway track in Dorohusk. "The systematic destruction of Ukrainian agricultural products is similar to planned sabotage. Our country defends itself and survives also thanks to farmers. Therefore, those who committed these crimes are definitely not interested in Ukrainian peace and the victory of the civilized world. We call on the law enforcement agencies of Poland to give an immediate reaction," said Minister of Community Development, Territories and Infrastructure Oleksandr Kubrakov.

Polen - dit is absoluut ongelooflijk. Pro-Russische partij "Confederatie". De systematische vernietiging van Oekraïense landbouwproducten is vergelijkbaar met geplande sabotage, - Kubrakov Op de Facebook-pagina van een lid van de pro-Russische partij "Confederation" verscheen een video op het netwerk met verspreide maïs naast goederenwagens in de provincie Kujavië-Pomorskië. Een soortgelijke situatie deed zich gisteren voor op het spoor in Dorohusk. "De systematische vernietiging van Oekraïense landbouwproducten is vergelijkbaar met geplande sabotage. Ons land verdedigt zichzelf en overleeft mede dankzij de boeren. Daarom zijn degenen die deze misdaden hebben begaan absoluut niet geïnteresseerd in de Oekraïense vrede en de overwinning van de beschaafde wereld. We roepen de wetshandhavingsinstanties van Polen op om onmiddellijk te reageren", zei minister van Gemeenschapsontwikkeling, Gebieden en Infrastructuur Oleksandr Kubrakov.
3:30 p.m. • 25 feb. 2024  •  58,2K Weergavenvideo     https://twitter.com/i/status/1761760622545400110


Marcin Wyrwał       @Wyrwal

W Polsce w nocy na tory kolejowe wyrzucono 160 ton ukraińskiego zboża – poinformowało ukraińskie Ministerstwo Infrastruktury. Taka forma protestu jest po prostu niedopuszczalna.
Czy @PolskaPolicja ściga ludzi, którzy dopuścili się bandytyzmu i rażącego łamania prawa?

In Polen werd 's nachts 160 ton Oekraïens graan op spoorrails gegooid, meldde het Oekraïense ministerie van Infrastructuur. Deze vorm van protest is simpelweg onaanvaardbaar. Vervolgt
@PolskaPolicja mensen die zich schuldig hebben gemaakt aan banditisme en grove wetsovertredingen?

Oleksandr Kubrakov       @OlKubrakov

These pictures show 160 tons of destroyed Ukrainian grain. The grain was in transit to the port of Gdansk and then to other countries. The fourth case of vandalism at Polish railway stations. The fourth case of impunity and irresponsibility. How long will the government and the Polish police allow this vandalism to continue? Once again, all these agricultural products are transported in sealed railcars and are in transit to other countries. We are strictly following the law. And you?  @JacekSiewiera @BBN_PL @MKierwinski @PolskaPolicja @sikorskiradek @PolandMFA

Deze foto's tonen 160 ton vernietigd Oekraïens graan. Het graan was onderweg naar de haven van Gdansk en vervolgens naar andere landen. Het vierde geval van vandalisme op Poolse treinstations. Het vierde geval van straffeloosheid en onverantwoordelijkheid. Hoe lang zullen de regering en de Poolse politie dit vandalisme laten voortduren? Al deze landbouwproducten worden wederom in verzegelde treinwagons vervoerd en zijn op doorreis naar andere landen. Wij volgen de wet strikt. Jij ook?  @JacekSiewiera @BBN_PL @MKierwinski @PolskaPolicja @sikorskiradek @PolandMFA


Dominik Serwacki          @DominikSerwacki

W Polsce doszło do największych zniszczeń ukraińskiego zboża od początku protestów rolników. Uszkodzono 160 ton ukraińskiego zboża. Z 24 na 25 lutego w Kotomierzu w województwie kujawsko-pomorskie rozrzucono ukraińskie produkty rolne z 8 naczep. Ładunek przechodził tranzytem do portu w Gdańsku, skąd został wysłany do innych państw.

In Polen vond de grootste vernietiging van Oekraïens graan plaats sinds het begin van de boerenprotesten. 160 ton Oekraïens graan werd beschadigd. Van 24 naar 25 februari werden Oekraïense landbouwproducten verspreid vanuit 8 trailers in Kotomierz in de provincie Kujavië-Pomorskië. De lading was op doorreis naar de haven van Gdańsk, vanwaar deze naar andere landen werd verzonden.
 >:(  >:(  >:(  >:(  >:(

Denken jullie niet dat er nu eens een einde aan moet komen??  >:(  >:(


Pieszyce


Anton Gerashchenko      @Gerashchenko_en

"Europe is flooded with Russian grain and this is causing huge problems. Almost 15% of the grain currently delivered to the EU comes from Russia." - Wojciech Staniszewski, mayor of Brzostek, Poland. Putin uses grain prices as a weapon to destabilize the internal policy of Ukrainian allies in the EU. So far, it looks like food terrorism is working. Putin is deliberately using very sensitive issues in the EU to create discord and tensions. If he sees that he's successful, he will push further.

"Europa wordt overspoeld met Russisch graan en dit zorgt voor enorme problemen. Bijna 15% van het graan dat momenteel aan de EU wordt geleverd, komt uit Rusland." – Wojciech Staniszewski, burgemeester van Brzostek, Polen. Poetin gebruikt graanprijzen als wapen om het interne beleid van Oekraïense bondgenoten in de EU te destabiliseren. Tot nu toe lijkt het erop dat voedselterrorisme werkt. Poetin maakt opzettelijk gebruik van zeer gevoelige kwesties in de EU om onenigheid en spanningen te creëren. Als hij ziet dat hij succesvol is, zal hij verder gaan.

Bron: https://twitter.com/Gerashchenko_en/status/1761699494876311906Julka Palmer         @julia3302
 


Vertaling van foto zonder tekst.

Einde Gastvrijheid voor the F*cking Oekrainers, hoerenzonen

Is dat de Poolse gastvrijheid? Ik denk een russisch denkende boer.

Pieszyce


Anton Gerashchenko       @Gerashchenko_en

The last two days' news from Poland.  At the Rava-Ruska – Hrebenne checkpoint, Polish farmers who organized a border blockade scattered nails and screws all over the road, local media reported. According to eyewitnesses, it was Poles, who drove a pickup truck along the road and scattered screws and nails from the trunk. Apparently, the Polish farmers did this so that Ukrainian drivers, who are already standing in line, had their wheels flat and could not drive further.  On Sunday night, 8 railcars out of 40 with Ukrainian corn were cracked open in Poland. Poland cannot collect all the corn that was spilled out of the wagons in Kotomierz because it got dirty — Pawel Bylewski, spokesman for a security company providing transportation security, told PAP. 160-180 tonnes poured out on the ground. Of these, 30 tons were contaminated, and therefore will be disposed of or sent for biodiesel production. Bylewski said that this Ukrainian corn was on its way to the port of Gdansk to go from there to Morocco. The train has already been loaded again and sent to its destination.  This Friday, Polish farmers plan to block a checkpoint on the border with Lithuania. They will stop and check all vehicles that may be carrying Ukrainian grain. Karolis Piečynskis, co-organizer of the protest at the Lithuanian border, told about it in a commentary to LRT. Who wins in this situation? The answer is obvious — Putin is very pleased with it.

Het nieuws van de afgelopen twee dagen uit Polen.  Bij het controlepunt Rava-Ruska – Hrebenne verspreidden Poolse boeren die een grensblokkade organiseerden spijkers en schroeven over de hele weg, zo meldden lokale media. Volgens ooggetuigen waren het Polen die met een pick-up over de weg reden en schroeven en spijkers uit de kofferbak verspreidden. Kennelijk hebben de Poolse boeren dit gedaan zodat Oekraïense chauffeurs, die al in de rij stonden, hun wielen plat kregen en niet verder konden rijden.  Zondagavond werden in Polen 8 van de 40 treinwagons met Oekraïense maïs opengebroken. Polen kan niet al het maïs verzamelen dat uit de wagons in Kotomierz is gemorst omdat het vuil is geworden – vertelde Pawel Bylewski, woordvoerder van een beveiligingsbedrijf dat transportbeveiliging verzorgt, aan PAP. 160-180 ton stroomde op de grond. Hiervan was 30 ton vervuild en zal daarom worden afgevoerd of verzonden voor de productie van biodiesel. Bylewski vertelde dat deze Oekraïense maïs onderweg was naar de haven van Gdańsk om van daaruit naar Marokko te gaan. De trein is al weer geladen en naar zijn bestemming gestuurd.  Aanstaande vrijdag zijn Poolse boeren van plan een controlepost aan de grens met Litouwen te blokkeren. Ze zullen stoppen en alle voertuigen controleren die mogelijk Oekraïens graan vervoeren. Karolis Piečynskis, mede-organisator van het protest aan de Litouwse grens, vertelde erover in een commentaar aan LRT. Wie wint in deze situatie? Het antwoord ligt voor de hand: Poetin is er erg blij mee.


Marcin Wyrwał    @Wyrwal

Na ukraińskich kanałach Telegramu są informacje, że polscy rolnicy rozrzucili gwoździe i śruby na punkcie granicznym Rawa Ruska, żeby ukraińscy kierowcy przebili opony i nie mogli jechać dalej. Są nawet zdjęcia. To już jest ostre działanie Rosji. Gdzie polskie służby?!!

Er is informatie op Oekraïense Telegram-kanalen dat Poolse boeren spijkers en schroeven hebben verspreid bij het grenspunt Rawa Ruska, zodat Oekraïense chauffeurs hun banden lekrijden en niet verder kunnen rijden. Er zijn zelfs foto's. Dit is al een harde actie van Rusland. Waar zijn de Poolse diensten?!!

video spijkers/schroevehttps://twitter.com/i/status/1762179613642404030

ASOCIAAL personenauto's stonden ineens met 4 lege banden.

Zo ging men in Brussel te keer.  >:(  >:(

Na het zien van de drie video's en had gezien hoe agenten soms moesten maken dat ze wegkwamen om niet te worden overreden door fors door de EU gesubsidieerde tractoren, vraag ik me toch echt e.e.a. af.

De 3 video's      https://twitter.com/nexta_tv/status/1762083473282449441

Iedereen weet dat dit een hybride  oorlog naar het westen is, veroorzaakt door die kleine man in schoenen met hoge hakken en een botox vergiftiging.  Als men dat weet,  is het dan niet beter om niet de politie een blokkade te laten maken maar een blokkade van het leger?

Als de heren FSB boeren dan te wild worden is een roffel uit een automatisch wapen op de banden voldoende, om een barricade met hun eigen tractoren op te bouwen. Daarna aanhouden van de chauffeurs die pas weer vrijgelaten worden als alle schade betaalt is. Maar daarvoor eerst al die tractoren in de pers op hun eigen kosten.

Ze zeggen we protesteren tegen de milieu plannen. Aan me hoela en dan nog, willen ze blijven rotzooien en dan daarna zelf stikken wegens gebrek aan schone lucht??

Het is zo maar een gedachte.  :)

Pieszyce


Tymofiy Mylovanov     @Mylovanov

Finally, good news! The Polish government is taking action against individuals destroying Ukrainian grain at the border, with some already appearing in court. They could face up to five years in prison. 

Eindelijk goed nieuws! De Poolse regering onderneemt actie tegen personen die Oekraïens graan aan de grens vernietigen, en sommigen zijn al voor de rechter verschenen. Ze riskeren een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar. Mag van mij 10 jaar zijn.

Voedsel verspillen, terwijl er in veel landen nog honger is, moet zwaar gestraft worden.

Dit is trouwens voor mij geen protest meer, maar pure Anarchie
  >:(  >:(  >:(  >:(

Pieszyce

Na hetgene hierboven:


Ośrodek Monitorowania Zachowań Rasistowskich     @OmzRi

ROLNICZE PROTESTY KONTROLUJĄ AGENCI KREMLA - APELUJEMY O DZIAŁANIE DO ABW I POLICJI

Nasz Ośrodek obserwuj bardzo niepokojące zjawisko - na protestach roniczych pojawiają się ludzie związania z białoruskim KGB i przejmują nad nimi kontrolę.

To ci prowokatorzy związani z rosyjskimi i białoruskim służbami odpowiadają za radykalizowanie rolników, szczują ich na Ukraińców, przeciwko Uni Europejskiej i NATO.

APELUJEMY DO POLICJI I ABW - ROLNICZE PROTESTY SĄ KONTROLOWANE PRZEZ PROPUTINOWCÓW

Krzysztof Tołwiński, Szczepan Krzewicki, Robert Ziarnowski "Pacyfikator., Mirosław Rostankowski, Paweł Dankiewicz, Marcin Bustowski, "Kamraci", Marzanna Gontarska, Jowita Kowszyn-Sumara, Grzegorz Braun, Hubert Oksana, Krzysztof Nawrot, Marci Rola - to tylko niektórzy z prorosyjskich patostreamerów, którzy pojechali wspierać rolnicze protesty. I nie byłoby w tym nic złego, gdyby ci sami ludzie nie rozpowszechniali kremlowskiej propagandy wspierającej zbrodniczy reżim putinowski.
Apelujemy do ABW i Policji - zacznijcie działać, bo proputinowskie bojówki przejmują kontrolę nad protestami rolniczymi.

W Polsce praktycznie bez problemów działają proputinowskie szczujnie takie jak:

 - Nowa Polska
- GR Ojdana
- Front Krzysztof Tołwiński
- MiR TV
- Skarga TV
- Rebel24
- Czujny
- Przebudzeni Konsumenci
 - NPTV
- Rodacy Kamraci

Te kanały potrafią zamieścić antyukrainską narrację o zasięgi kilkudziesięciu milionów udostępnień na dobę!

Nasza organizacja ma rozpracowane te środowiska, jesteśmy w stanie z imienia i nazwiska wskazać tych, którzy dbając o interesy reżimy putinowskiego w Polsce stworzyli całą się poparcia dla Putina i wykorzystują rolników, by atakować nasz kraj.
 _____

Dlaczego warto nas wspierać? Bo jesteśmy skuteczni!

Skutecznie ścigamy rasistów, homofobów, faszystów, ksenofobów i proputinowskich nacjonalistów i wszystkich tych którzy krzywdzą innych.

Robimy to w najbardziej uczciwy sposób bez żadnego wsparcia państwa, bez unijnych dotacji. Jedynym źródłem finansowania działań Ośrodka są dobrowolne darowizny naszych zwolenników czyli osób, które popierają to co robimy.

Wspieraj nas: PayPal i karta płatnicza: http://omzrik.pl/wesprzyj-nas
zbiórka: http://zrzutka.pl/omzrik
Dane do przelewu: nr konta 19 2490 0005 0000 4520 8435 8540
Ośrodek Monitorowania Zachowań Rasistowskich i Ksenofobicznych
Plac Dąbrowskiego 5 00-057 Warszawa
 tytuł : "darowizna na działalność statutową"
IBAN : PL19249000050000452084358540
SWIFT: ALBPPLPW

Uruchomiliśmy nasz profil na portalu Patronite, będziemy zobowiązani jeśli zdecydujecie się Państwo zostać naszymi patronami: http://patronite.pl/omzrik


LANDBOUWPROTESTEN WORDEN CONTROLEERD DOOR AGENTEN VAN HET KREMLIN - WIJ ROEPEN OP VOOR ACTIE VAN DE ABW EN DE POLITIE

Ons Centrum neemt een zeer verontrustend fenomeen waar: mensen die banden hebben met de Wit-Russische KGB verschijnen bij jaarlijkse protesten en nemen de controle over hen over.

Het zijn deze provocateurs die banden hebben met de Russische en Wit-Russische diensten en die verantwoordelijk zijn voor het radicaliseren van boeren, waarbij ze zich richten tegen Oekraïners, tegen de Europese Unie en de NAVO.

WIJ ROEPEN NAAR DE POLITIE EN ABW - LANDBOUWPROTESTEN WORDEN GECONTROLEERD DOOR PRO-PUTINISTEN

Krzysztof Tołwiński, Szczepan Krzewicki, Robert Ziarnowski "The Pacifier", Mirosław Rostankowski, Paweł Dankiewicz, Marcin Bustowski, "Kamraci", Marzanna Gontarska, Jowita Koszyn-Sumara, Grzegorz Braun, Hubert Oksana, Krzysztof Nawrot, Marci Rola - dit zijn slechts enkele van de pro-Russische patostreamers die landbouwprotesten gingen steunen. En er zou niets mis mee zijn als dezelfde mensen geen Kremlin-propaganda zouden verspreiden ter ondersteuning van het criminele Poetin-regime. We doen een beroep op de Binnenlandse Veiligheidsdienst en de politie: begin actie te ondernemen, omdat pro-Poetin-milities de controle over de landbouwprotesten overnemen.

In Polen zijn pro-Poetin schurken zoals :
- Nowa Polska
- GR Ojdana
- Front Krzysztof Tołwiński
- MiR TV
- Skarga TV
- Rebel24
- Czujny
- Przebudzeni Konsumenci
 - NPTV
- Rodacy Kamraci

Deze kanalen kunnen een anti-Oekraïens verhaal posten met een bereik van enkele tientallen miljoenen shares per dag!

Onze organisatie heeft onderzoek gedaan naar deze groepen, we kunnen degenen noemen die, door de belangen van het Poetin-regime in Polen te behartigen, steun voor Poetin hebben opgebouwd en boeren gebruiken om ons land aan te vallen.
 _____

Waarom is het de moeite waard om ons te steunen?

Omdat wij effectief zijn! We vervolgen effectief racisten, homofoben, fascisten, xenofoben en pro-Poetin-nationalisten en al degenen die anderen schade toebrengen.

We doen het op de meest eerlijke manier, zonder enige staatssteun, zonder EU-subsidies. De enige financieringsbron voor de activiteiten van het Centrum zijn vrijwillige donaties van onze supporters, d.w.z. mensen die steunen wat we doen.

Steun ons: PayPal en betaalkaart: http://omzrik.pl/wesprzyj-nas
verzameling: http://zrzutka.pl/omzrik
Gegevens overboeking: rekeningnummer 19 2490 0005 0000 4520 8435 8540 Centrum voor monitoring van racistisch en xenofoob gedrag
Plac Dąbrowskiego 5 00-057
Warschau titel: "donatie voor wettelijke activiteiten"
IBAN: PL19249000050000452084358540
SWIFT: ALBPPLPW We hebben ons profiel op het Patronite-portaal gelanceerd, we zijn verplicht als u besluit onze patron te worden:

Alle foto's geven aan dat de Oekrainers uit Polen geschopt moeten worden. WIE IS DE PERSOON DIE DAT GRAAG ZIET???