Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Premier helpt CBA om bewijs van misdaden te verbergen?

Gestart door Pieszyce, 25 november 2023, 00:51

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Premier helpt CBA om bewijs van misdaden te verbergen?
Nieuwe verordening over vernietiging van materialen


24 november 2023

Het lijkt erop dat PiS in paniek verordeningen aanneemt om de CBA in staat te stellen bewijsmateriaal van haar misdaden te vernietigen.

Stanislaw Zaryn is verantwoordelijk voor de ontwerpverordening van de premier tot wijziging van de verordening over de manier waarop het Centraal Bureau voor Corruptiebestrijding activiteiten uitvoert en documenteert die bestaan uit de geheime verwerving of inbeslagname van voorwerpen die afkomstig zijn van misdrijven, die onderhevig zijn aan verbeurdverklaring of waarvan de vervaardiging, het bezit, het vervoer of de handel verboden is, evenals het aanvaarden of geven van een financieel voordeel.

Op de website van het Wetgevingscentrum van de regering is een ontwerpverordening van premier Morawiecki verschenen, die de CBA in staat zou kunnen stellen om snel bewijs van haar schuld te vernietigen. De waanzin en het verbergen van bewijs moeten worden toegepast. Zaryn kan ook in de problemen komen - deelname aan een criminele groep en het vernietigen van bewijs is een strafbaar feit.

De bestaande bevoegdheden van de procureur-generaal met betrekking tot de taken van het Centraal Bureau voor Corruptiebestrijding zullen worden overgenomen door de eerste plaatsvervangend procureur-generaal van de nationale procureur. Gênant!

Bron:  wiesci24.pl    język po Polsku