Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Ramp in Smoleńsk 14 jaar geleden. Vieringen in de hoofdstad

Gestart door Pieszyce, 10 april 2024, 15:28

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Ramp in Smoleńsk 14 jaar geleden. Vieringen in de hoofdstad

10 april 2024, 9:40 uur
Bron: tvnwarszawa.pl/PAP

In Warschau wordt de 14e jaardag van de ramp in Smoleńsk gevierd. Politici, waaronder de voorzitter van Wet en Rechtvaardigheid Jarosław Kaczyński, namen deel aan een plechtige Herdenking voor het Presidentieel Paleis. Eerder werd een mis gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers. Op de Powązki begraafplaats werden kransen gelegd door de maarschalken van de Sejm en de Senaat.

Op de stoep voor het presidentieel paleis, op de plaats waar de inwoners van Warschau zich op 10 april 2010 verzamelden, werd een gebroken kruis van witte en rode kaarsen geplaatst. Daarachter stond een foto van Maria en Lech Kaczyński.

Het appèl begon om precies 8.41 uur, op welk tijdstip 14 jaar geleden het vliegtuig met de Poolse delegatie op weg naar de ceremonie in Katyń neerstortte. Tijdens het appèl werden de namen van de slachtoffers van de crash voorgelezen.

De viering van de jaardag van de ramp in Smoleńsk, georganiseerd door de Wet en Rechtvaardigheid partij, begon woensdag om 8 uur 's ochtends met een mis ter nagedachtenis van de slachtoffers van de ramp in Smoleńsk in de Kerk van het Seminarie van de Tenhemelopneming van de Heilige Maagd Maria en de Heilige Jozef de Echtgenoot in Krakowskie Przedmieście in Warschau.

Viering van de jaardag van de catastrofe ook in Kraków. Met de deelname van Andrzej Duda

Op woensdagochtend herdacht de president het presidentiële paar - Lech en Maria Kaczyński - dat rust in de crypte van de Wawel kathedraal door een krans te leggen voor de sarcofaag.

In zijn toespraak tot de media merkte de president op dat "we vandaag opnieuw eer betonen, bidden voor hun zielen en hen gedenken die op 10 april 2010 zijn gestorven".

Zoals hij beoordeelde, "is dit een van de moeilijkste, meest tragische, maar tegelijkertijd een van de uiterst belangrijke momenten in onze geschiedenis, omdat het ook benadrukt wat belangrijk voor ons is". - En voor ons is de historische herinnering, de herinnering aan de helden van ons vaderland, die zeker de Poolse officieren waren die door de Sovjets in Katyń werden vermoord, van fundamenteel belang," voegde hij eraan toe.

Hij herinnerde eraan dat "dat de reden is waarom zij allemaal, van verschillende kanten van het politieke toneel, elke dag ruziënd, discussiërend onder elkaar, met verschillende meningen, samen reisden en op die tragische dag vlogen om eer te bewijzen aan onze helden, degenen die werden vermoord omdat ze vochten voor een vrij, onafhankelijk, soeverein Polen".

- Vandaag herdenken we de Poolse officieren die door de Sovjets in Katyń werden vermoord, evenals degenen die op die verschrikkelijke dag, op die verschrikkelijke zaterdag van 10 april 2010, vlogen om hulde te brengen aan hen en ook hun leven gaven voor hun vaderland, in dienst van hun vaderland," benadrukte president Andrzej Duda.

De voorzitters van de Sejm en de Senaat legden kransen op de Powązki-begraafplaats

De herdenkingen, georganiseerd door het stadhuis van de hoofdstad samen met het ministerie van Nationale Defensie, begonnen om 8.20 uur.

Ze werden onder andere bijgewoond door voorzitter van de Sejm Szymon Hołownia, maarschalk van de Senaat Małgorzata Kidawa-Błońska, vicepremier, minister van Nationale Defensie Władysław Kosiniak-Kamysz, vicepremier, minister van Digitalisering Krzysztof Gawkowski, minister van Onderwijs Barbara Nowacka en burgemeester van de hoofdstad Rafał Trzaskowski.

- Vandaag werden 96 namen voorgelezen. We moeten de biografieën van deze mensen goed kennen, want ze waren gewoon belangrijk voor het land, op verschillende manieren. En we leven in een politiek conflict dat bevorderlijk is voor het opbouwen van informatiekapitaal, maar helaas ook van financieel kapitaal. Zoals blijkt, dienden miljoenen overheidsgeld alleen om te azen op de herinnering van de slachtoffers en om onderzoek en verklaringen voor te wenden," zei minister van Onderwijs Barbara Nowacka, dochter van Izabela Jaruga-Nowacka, die omkwam bij de ramp in Smoleńsk.

Eerder, om 7.30 uur, legde het hoofd van het ministerie van Defensie bloemen bij de gedenkplaat ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de crash in het gebouw van het ministerie van Defensie aan de Klonowastraat.

Op 10 april 2010 kwamen 96 mensen om bij de crash van het Tu-154M vliegtuig in de buurt van Smolensk, waaronder president Lech Kaczyński en zijn vrouw Maria, de laatste president van de Republiek Polen in ballingschap Ryszard Kaczorowski en andere persoonlijkheden, waaronder de belangrijkste commandanten van het Poolse leger. De Poolse delegatie was op weg om de 70e jaardag van het bloedbad van Katyń te herdenken.

Auteur: kz/PKoz

Bron: tvnwarszawa.pl przez kz/PKoz ,PAP       język po Polsku

Pieszyce


Direct hierna vond ik . . . . . .


Stockton Diabeł     @Diabel_68

#RocznicaKłamstw. Poseł KO Roman Giertych poinformował, że zwróci się do prokuratury o przesłuchanie Jarosława Kaczyńskiego z użyciem wariografu, na okoliczność ostatniej rozmowy braci Kaczyńskich.
#RocznicaKłamstw . KO-parlementslid Roman Giertych kondigde aan dat hij het parket zou vragen Jarosław Kaczyński te ondervragen met behulp van een polygraaf over het laatste gesprek tussen de gebroeders Kaczyński.Beter kan het niet want zonder Polygraaf zal J. Kaczyński Nooit de waarheid vertellen en zoals velen, wacht ik daar al 14 jaar op.  Kreeg Lt-generaal Andre Blasik wel of geen opdracht om naar de cockpit te gaan en de landing af te dwingen.


Ida Warschauer  ***** ***    @ida_warschauer

Co to k...rwa ma być? Nie dość, że oprawa wojskowa to jeszcze ,,wieniec w imieniu podkomisji smoleńskiej" składa Macierewicz tytułowany ,,marszałkiem". Mam pytanie do organizatorów dzisiejszych obchodów! Czy Was już kompletnie poj...bało? 
Wat is dit verdomme? Niet alleen is de opstelling militair, maar Macierewicz, getiteld "maarschalk", legt een "krans namens de Smolensk-subcommissie". Ik heb een vraag voor de organisatoren van de vieringen van vandaag! Ben je al helemaal in de war?Video:   https://twitter.com/i/status/1778023509874139428

Ja dat is zeker vreemd, want Kaczyński is ALLEEN voorzitter van PiS. PiS heeft geen regering meer en alles gaat gewoon door, of zij nog de zeggenschap over het leger hebben, terwijl de monumenten op Plac Piłsudskiego in principe alleen PiS eigendom zijn waarvoor door de overheid van Warschau nooit toestemming is gegeven.

Hoe lang blijft deze sekte nog doorgaan met hun dictatoriale gedrag van een chagrijnige ouwe vent?

Pieszyce


Wat reacties, en terecht.


Ida Warschauer    ***** ***      @ida_warschauer

14 rocznica katastrofy smoleńskiej, a my wciąż nie znamy treści ostatniej rozmowy Lecha i Jarosława Kaczyńskich, która może nam wiele wyjaśnić. Wystarczy już odcinania politycznych kuponów od zbudowanego na kłamstwie mitu smoleńskiego i robienia polityki na grobach.  Dość tego.
Het is 14 jaar geleden dat de ramp in Smolensk plaatsvond, en de inhoud van het laatste gesprek tussen Lech en Jarosław Kaczyński kennen we nog steeds niet, wat ons veel kan verklaren. Genoeg van het afsnijden van politieke coupons uit de Smolensk-mythe die op leugens is gebaseerd en het maken van politiek op graven. Genoeg hiervan.


Als blikken konden doden? Daarom is dat telefoongesprek zo belangrijk.

Grzegorz Kot     @gfkot

Mały stuknięty majsterkowicz nie dał rady zniszczyć wieńca na miejscu, wziął więc go i ukradł. Policja nie interweniowała, gdyż zbawca narodu stwierdził, że policjanci mogą go co najwyżej cmoknąć w trąbkę
De gekke kleine klusjesman kon de krans niet ter plekke kapot maken, dus pakte hij hem en stal hem. De politie kwam niet tussenbeide omdat de redder van de natie zei dat het enige wat de politie kon doen was hem op de trompet kussen

Video:    https://twitter.com/i/status/1778091487395234081


Jack The Watcher      @TheWatcherPL

Jak długo policja ma zamiar tolerować tego typu zachowanie?!
Hoe lang gaat de politie dit soort gedrag nog tolereren?!

Video:  https://twitter.com/i/status/1778093355177595334


Piotr Łopaciuk          @piotrlopaciuk

Wandalizm Kaczyńskiego i kradzież wieńca. Relacja Babci Kasi.
Kaczyński's vandalisme en de diefstal van de krans. Het account van oma Kasia.

Video: https://twitter.com/i/status/1778089379660976538


Pawel    @r499839

Bierze mnie na wymioty jak widzę tego Motylek i innych pisowskich mu dupowłazów.
Kiedy to się skończy i Ci bandyci trafią do Ancla??? Bandyci jebani!!!!!!!!!!
Ik moet overgeven als ik deze ho*r en andere PiS-kl**tzakken zie
Wanneer zal dit eindigen en gaan deze bandieten naar Ancla??? Verdomde bandieten!!!!!!!!!

Monika Mesuret   @NocnaZ

Kiedyś się mówiło na takich smutni panowie.
Vroeger werden ze verdrietige heren genoemd.Video:    https://twitter.com/i/status/1778091457171075130

Wie betaald dat trouwens??


Ukraine  Belarus      @Propeertys

Za ochronę Kaczyńskiego w ciągu 8 lat wydano 35.000.000 złotych z budżetu państwa W tym czasie Kaczyński wpłacił do budżetu 76.800 zł z tytułu podatków
35.000.000 złoty uit de staatsbegroting werd uitgegeven om Kaczyński gedurende acht jaar te beschermen Gedurende deze tijd betaalde Kaczyński 76.800 złoty aan belastingen aan de begroting
Ewa        @Ewa0909Ewa

Kaczyński, nie mógł zniszczyć wieńca, to go ukradł. Policja się przyglądała, dlaczego? Źródło: Onet #JarekNaWariograf
Kaczyński kon de krans niet vernietigen, dus stal hij hem. De politie keek toe, waarom? Bron: Onet #JarekNaWariograf

Video:      https://twitter.com/i/status/1778100062918197415


HAnna Hev        @Anna_Hev

Nie rozumiem co PiS ma za problem z tym wieńcem, gdzie napisano: "Pamięci 95 ofiar Lecha Kaczyńskiego, który ignorując wszelkie procedury nakazał pilotom lądować w Smoleńsku w skrajnie trudnych warunkach. Spoczywajcie w pokoju. Naród Polski".
Ik begrijp niet wat het probleem van PiS is met deze krans, die zegt:
"Ter nagedachtenis aan de 95 slachtoffers van Lech Kaczyński, die,
alle procedures negerend, piloten opdracht gaf om in extreem moeilijke
 omstandigheden in Smoleńsk te landen. Rust zacht. Poolse natie ."
Video:  https://twitter.com/i/status/1778168710210928859


Ewa    @Ewa0909Ewa

Kiedy skończy się to szaleństwo i obłąkanie? Coraz mniej z tego rozumiem.
Wanneer zal deze waanzin en waanzin eindigen? Ik begrijp er steeds minder van.Video: https://twitter.com/i/status/1778168710210928859

Pieszyce


Beschuldigde van het verkrachten van kinderen in de erewacht van Kaczyński
Schandaal over de jaardag van de ramp in Smoleńsk [VIDEO]


10-04-2024

Kaczyński's pedofiel.

– Bartłomiej M. – een acteur en lid van PiS – werd door het openbaar ministerie beschuldigd van verschillende verkrachtingen, waaronder die van meisjes onder de 15 jaar – vertelde een onderzoeksjournalist aan Oko.press.

De situatie is zo schokkend dat M. vandaag aanwezig was tijdens de herdenking van de ramp in Smoleńsk, gevierd door PiS. M. hield een groot spandoek vast en bedekte zijn gezicht met een masker. Dit trok de aandacht van de documentairemaker OKO.press.

Video:  https://twitter.com/i/status/1778091487395234081

Bron:  wiesci24.pl    język po Polsku

Pieszyce


We corrigeren de gênante politieverklaring over de diefstal van de krans door Jarosław Kaczyński

11 april 2024

Jarosław Kaczyński is een dief. Gisteren stal hij onder het monument een krans ter ere van de slachtoffers van de ramp in Smoleńsk. De politie heeft een gênant bericht verspreid over de diefstal.

"Vandaag om pl. Piłsudskiego bij het Monument voor de slachtoffers van de Smoleńsk-tragedie vond een incident plaats met de deelname van een parlementariër die een krans nam die daar door een andere persoon was geplaatst. De politie documenteerde het verloop van de gebeurtenis, waarbij ons Anti-Conflict Team ook activiteiten uitvoerde om wetsovertredingen te voorkomen en het Kamerlid in overeenstemming daarmee te informeren over zijn gedrag. Omdat het hele incident werd geregistreerd en de parlementariër een bekend persoon is, was zijn aanhouding niet nodig om een goed verloop van de procedure te garanderen, en waren er daarom geen voorwaarden vereist om dergelijke actie te ondernemen. Verdere acties in bovengenoemde kwestie zullen worden uitgevoerd in overeenstemming met de toepasselijke regelgeving.

KSP-woordvoerder

"onderinspecteur Robert Szumiata"

Nou nee, meneer Szumiata. De gebeurtenissen waren anders. Hier is het gecorrigeerde bericht:

"Vandaag om pl. Piłsudskiego bij het Monument voor de slachtoffers van de Smoleńsk-tragedie was er een diefstal gepleegd door Jarosław Kaczyński. Hij stal een krans die daar door iemand anders was geplaatst.

De politie heeft de diefstal niet voorkomen en beperkte zich alleen tot het documenteren van het verloop van de gebeurtenis.

KSP-woordvoerder

"onderinspecteur Robert Szumiata"


Bron: wiesci24.pl    język po Polsku

Pieszyce


Jan Kot     @JanKot07

Dlaczego ta tabliczka co miesiąc "denerwuje" Kaczyńskiego ?...   A swoją drogą, to ciekawe, że normalni ludzie noszą w kieszeniach, klucze, bilon, chusteczki higieniczne, kondomy, miętówkę itp. ... a stary zryty beret na spacer po mieście idzie z sekatorem w kieszeni...
Waarom "irriteert" deze plaquette Kaczyński elke maand?...   Het is trouwens interessant dat normale mensen sleutels, munten, zakdoekjes, condooms, pepermuntjes, enz. in hun zakken dragen... en dat een oude, versleten baret [JK] een wandeling door de stad maakt met een snoeischaar in zijn zak.