Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Sterke woorden van Giertych:

Gestart door Pieszyce, 17 mei 2024, 23:55

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Sterke woorden van Giertych:
symmetristen zijn woedend over hun woorden van de waarheid die hun 'tere oren' pijn doen


17 mei 2024

In zijn laatste bericht beschuldigde Giertych opportunisten, collaborateurs en vrijers, of - zoals hij ze noemde - symmetristen, van het werken om Wet en Rechtvaardigheid (PiS) terug aan de macht te brengen. Volgens hem zijn hun acties gericht op het veiligstellen van dezelfde financiële voordelen die ze in de afgelopen acht jaar van PiS-regering hebben genoten.

Opportunisme en collaboratie zijn termen die al jaren bekend zijn in de politiek, maar in de context van de Poolse politiek krijgen ze een speciale betekenis. Opportunisten zijn mensen die hun overtuigingen veranderen afhankelijk van de situatie, zolang ze maar persoonlijk gewin behalen. Collaborateurs daarentegen zijn mensen die samenwerken met de partij die aan de macht is, vaak tegen hun eerdere verklaringen en waarden in, om winst te maken. Met deze termen beschuldigt Giertych symmetristen ervan geen morele ruggengraat te hebben en bereid te zijn hun eigen idealen te verraden voor hun eigen voordeel.

- De opportunisten, collaborateurs, suavers of, in één woord, symmetristen doen er alles aan om ervoor te zorgen dat PiS weer aan de macht komt en hen net zoveel geld en respect betaalt als ze acht jaar lang hebben gehad. Daarom zijn ze verontwaardigd over woorden van de waarheid die hun "gevoelige oren" pijn doen, schreef Roman Giertych.

In zijn post vestigt Roman Giertych de aandacht op de bijzondere "gevoeligheid" van symmetristen voor kritiek. Volgens hem zijn deze mensen extreem gevoelig voor woorden van de waarheid, die ze opvatten als een aanval op hun persoon. Dit is een fenomeen dat kan worden waargenomen in een bredere sociale context - niet alleen in de politiek. Veel mensen die proberen te balanceren tussen verschillende opties kunnen zich ongemakkelijk voelen wanneer ze geconfronteerd worden met harde kritiek of ongemakkelijke feiten.

Bron:    wiesci24.pl     język po Polsku