Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Volkspartij: tegengif voor PiSowski leugens - tijd om de Polen te verenigen

Gestart door Pieszyce, 21 november 2023, 00:03

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Volkspartij: tegengif voor PiSowski leugens - tijd om de Polen te verenigen

19 november 2023

Een van de belangrijkste doelen waardoor de nieuwe regering zich zou moeten laten leiden, naast taken op het gebied van economie, onderwijs of defensie, is de kwestie van het verenigen van de Polen. Er is dringend behoefte aan een educatieve campagne gericht op Polen die beïnvloed zijn door de propaganda van PiS.

Een educatieve campagne gericht op het verenigen van Polen en het opnieuw opbouwen van één samenleving moet demythologisering omvatten, d.w.z. de vernietiging van PiS-mythen over onder meer: Smoleńsk. En op basis van het voorbeeld van de leugen van Smoleńsk is het de moeite waard om na te denken over de volgende stappen: De Polen moeten er onmiddellijk van bewust worden gemaakt dat ze zijn bedrogen door de Wet en Rechtvaardigheid partij, dat er geen coup was maar een ongeluk, dat de schuldige van de crash van de Tupolev onder andere Jarosław Kaczyński is.

Deze zaak zou ook moeten dienen om de betekenis weg te nemen van de maandelijkse herdenkingen en alle andere Pisowski's dansen op doodskisten. De zuivere waarheid is het beste tegengif voor wat allerlei Macierewiczes de afgelopen acht jaar hebben gedaan.

De ontmythologisering van de leugens van de PiSowski's is nodig om één samenleving op te bouwen met een andere kijk, maar wel één die immuun is voor leugens, manipulatie en bedrog, zo geloven de mensen.

Bron:  wiesci24.pl    język po Polsku