Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Waarom heeft PiS verloren?

Gestart door Pieszyce, 3 december 2023, 00:48

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Waarom heeft PiS verloren?
Zo'n verklaring heb je nog niet eerder gehoord!


2 december 2023
 
Er is een hevig (zij het stil, want de voorzitter luistert mee) debat gaande binnen de gelederen van Verenigd Rechts over waarom de partij de verkiezingen zo rampzalig heeft verloren. En er zou niets ongewoons aan zijn, ware het niet dat de verklaringen steeds vluchtiger worden.

- We zijn meegesleurd door de verandering in beschaving," erkende Parlementslid Patryk Jaki bijvoorbeeld. - De afgelopen jaren was er welvaart in Polen. De samenleving werd steeds rijker. Polen ontwikkelde zich praktisch het snelst in Europa. Natuurlijk trof dit niet iedereen in gelijke mate, maar de trend was zichtbaar," stelt Jaki.

- En deze economische veranderingen werden ook gevolgd door een culturele verandering. Secularisatie, ontkerkelijking van de samenleving. De lange culturele mars via de media, NGO's. De vernietiging van alle bestaande banden en identiteiten. Van gender, dat zogenaamd niet-biologisch maar 'cultureel' is, tot de opvoeding van schaamte en het belachelijk maken van patriottisme," argumenteerde de soevereine Poolse politicus verder.

En zou het niet beter zijn om gewoon te zeggen dat PiS verloren heeft omdat de Polen genoeg hadden van de schandalen, het nepotisme en vooral Jarosław Kaczyński's autoritaire neigingen? Tja, maar er is veel burgerlijke moed voor nodig om dat toe te geven. Dus is het beter om te praten over een "beschavingsverandering".

Bron:  wiesci24.pl     język po Polsku

Pieszyce


Dat krijg je er van als je een Rechtse truffel met een zeer grote mond belangrijk maakt, dan volgen als snel domme opmerkingen.  :D