Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Mensen van PiS hebben de staatsuitgeverij beroofd!

Gestart door Pieszyce, 10 januari 2024, 02:14

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Mensen van PiS hebben de staatsuitgeverij beroofd!
Auditresultaten: 44 miljoen złoty verlies in 6 jaar [FOTO].


7 januari 2024 

Kaczyński's sprinkhanen.

Presspublica heeft in 6 jaar 44 miljoen zloty verlies geleden. Dit is het bedrijf dat voor de privatisering onder andere het dagblad Rzeczpospolita uitgaf.

De controle erover werd in 2006 overgenomen door publicisten die verbonden zijn aan de Wet en Rechtvaardigheid partij. Als gevolg hiervan begonnen vriendinnen, vrouwen en minnaressen van de politici van de partij in dienst te treden bij het bedrijf.Op hun beurt begonnen de 'journalisten' zichzelf maandsalarissen te betalen van wel 20-30 duizend zloty. De hoofdredacteuren daarentegen, 50-60 duizend zlotys.

Het bedrijf had zelfs de vrouw van PiS-vicevoorzitter Adam Lipiński in dienst.

Na jaren werd het bedrijf, dat gigantische verliezen leed, overgenomen door de zakenman Grzegorz Hajdarowicz uit Kraków. Toen na de privatisering aan de werknemers werd aangekondigd dat de salarissen zouden worden vercommercialiseerd, werd hij een 'vernietiger' genoemd.

Interessant is dat Slawomir Popowski, een voormalige journalist van Rzeczpospolita, een rechtszaak won tegen Paweł Lisicki, de hoofdredacteur van deze krant van de partij Wet en Rechtvaardigheid. De rechtbank oordeelde dat het gerechtvaardigd was om Lisicki een garant van de politieke belangen van PiS te noemen.

Medewerkers van de Wet en Rechtvaardigheid partij vonden na de privatisering van "Rzeczpospolita" en de verkiezingsoverwinning van Kaczyński hun weg naar onder andere TVP en genationaliseerde media zoals Polska Press (nu Orlen Press).

Jan Piński   @Jan_Pinski

Rafale @R_A_Ziemkiewicz razem ze swoimi kolegami z PiS OKRADLIŚCIE państwowe wydawnictwo Presspublice - 44 mln zł straty przez http://m.in. Twoje tłuste pensje, które były 3-krotnie wyższe od rynkowych. Uważam Rze pod moim kierownictwem było rentowne, podobnie jak media którymi zarządzam teraz. A ile są warte wasze media, bez pieniędzy podatników to się zaraz przekonamy...
 
Rafale @R_A_Ziemkiewiczsamen met je collega's van PiS HEBT JE de staatsuitgeverij Presspublice beroofd - 44 miljoen złoty verlies als gevolg van http://m.in . Je dikke salarissen die 3 keer hoger waren dan de marktrente. Ik geloof dat Rze onder mijn leiding winstgevend was, net als de media die ik nu beheer. En hoeveel zijn uw media waard zonder belastinggeld, daar zullen we snel achter komen...Bron:  wiesci24.pl     język po Polsku