Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Kaczyński's reacties op vele zaken

Gestart door Pieszyce, 25 januari 2024, 23:44

Vorige topic - Volgende topic

PieszyceIn dit topic probeer ik alles wat Kaczyński zegt en onderneemt te plaatsen.

Het zal lastig blijven, maar alles bij elkaar lijkt me beter dan losse posts.

Denken jullie daar anders over laat het me svp weten, dan kan ik altijd nog splitsen. ;)


Pieszyce


Kaczynski dondert! En zet hem in de gevangenis!

24 januari 2024

De PiS-leider is blijkbaar weer in vorm. De juiste voor hem. Dat wil zeggen, hij vertelt wie hij in de gevangenis zal zetten, wanneer en voor hoe lang.

De reden hiervoor was de juridische ondergeschiktheid van het Openbaar Ministerie aan het hoofd van het ministerie van Justitie, Adam Bodnar. – Dit is een crisis die in de wet is beschreven – Art. 127, d.w.z. een gedwongen verandering van het systeem, bestraft met 10 jaar tot levenslang in de gevangenis - donderde Kaczyński.

– [...] er is besef van wetsovertredingen bij de machthebbers. Alleen zij krijgen steun uit het buitenland, uit Duitsland. Ik hoop dat ze zullen begrijpen dat niet alles hun is toegestaan en dat ze de gevolgen zullen moeten dragen - zei Kaczyński. – Polen zou na meer dan dertig jaar een ondemocratisch land kunnen worden – merkte hij op.

Het probleem is dat Polen na 2015 geleidelijk geen democratisch land meer is. Nu zien we alleen maar dat het goed functioneren van belangrijke openbare instellingen wordt hersteld. En PiS vindt het niet leuk? Dit is het bewijs dat ze democratisch worden.

Bron:  wiesci24.pl    język po Polsku

Pieszyce


We kennen het plan van Kaczyński! Het geheim kon niet lang bewaard blijven!

26 januari 2024

Kaczyński heeft vandaag veel problemen. Waarschijnlijk de minste daarvan is dat er informatie lekt uit Nowogrodzka. Niettemin weten we dankzij dit wat de PiS-leider speelt.

Jarosław Kaczyński doet al enkele dagen vreemde uitspraken. Ooit besloot hij dat de Sejm in de praktijk niet meer bestond en dat de maarschalk van de Sejm zijn functie niet mocht uitoefenen. Een andere keer concludeerde hij dat 'de grondwet niet meer werkt'. En we hebben een 'overgangsperiode' nodig met de nieuwe regering.

In tegenstelling tot wat het lijkt, is dit geen symptoom van politieke waanzin. Maar een doordacht plan. Kaczyński wil bewijzen dat alles wat zonder zijn toestemming in Polen gebeurt... illegaal is. Simpel gezegd: alles waar hij niet over regeert, is illegaal.

Tegelijkertijd besteedt Kaczyński geen aandacht aan het feit dat dergelijke acties een permanente politieke crisis veroorzaken. Dit interesseert hem totaal niet.

Bron:  wiesci24.pl    język po Polsku

Pieszyce


Kaczyński's onzin. Hij loog als een gek tijdens de bijeenkomst in Lublin

28 januari 2034

Dziadyga uit Żoliborz praatte onzin tijdens een verkiezingsbijeenkomst in Lublin. Het was zoveel onzin dat het geen zin had om erover te praten. Blijkbaar houden dementie en haat zijn geest tot het einde in de war.

"Hij stierf bij een ramp, maar die was het gevolg van een aanval"
"We hebben geen Sejm in Polen"
"Hołownia is geen maarschalk"
"Tusk is Volksdeutsch en een Duitse agent"

Is deze man geestelijk gezond?
Of doet hij het misschien expres? Waar doelt hij op? – vraagt een van de internetgebruikers.

Kaczyński denkt dat hij aan de macht is en zijn woorden hebben enige betekenis. Typisch voor mensen met dementie vermengd met haat. PiS is de meest pro-Russische partij in Polen en deze verhalen dienen ter uitvoering van Poetins beleid om Polen en de Europese Unie op te splitsen.

Bron:  wiesci24.pl[/ur]      język po Polsku

Pieszyce


Kaczynski vloog weg. Ze zien het zelfs al in PiS

28 januari 2034

Zelfs politici van Wet en Rechtvaardigheid zien dat hun leider volledig losstaat van de realiteit. En dat hij het niet langer kan verbergen. Heel Polen kon het zien terwijl hij naar zijn toespraak in Lublin luisterde.

– Binnenkomen bij het Landelijk Parket. Een poging om het over te nemen. Een poging om de duidelijke bepaling te schenden dat de nationale aanklager niet kan worden vervangen zonder toestemming van de president. En de plannen reiken nog veel verder. Ze worden verondersteld het Constitutioneel Tribunaal aan te vallen, ze erkennen het niet langer, zei de PiS-leider.

– Ze creëerden zo'n concept dat er geen Poolse staat is, alleen een 'PiS-staat', en daarom kan wat deze staat doet als niet-bestaand worden beschouwd, en de regelgeving kan als niet-bestaand worden behandeld. Als een instelling, zelfs gedeeltelijk, door PiS tijdens haar regering is opgericht, zelfs in termen van personeel, telt ze niet langer mee en is ze ongeldig. Dit geldt bijvoorbeeld voor het Constitutioneel Hof, vervolgde Kaczyński.

Het probleem is dat hij geen woord zei over de personeelsbezetting van deze instellingen tijdens zijn bewind. En dat het zijn plannen waren om de macht van PiS te consolideren. Zodat er geen echte regeringswisseling mogelijk zou zijn.

Bron:  wiesci24.pl[/ur]      język po Polsku