Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Duda geeft voor de derde keer gratie tegen alle advies in.

Gestart door Pieszyce, 23 januari 2024, 19:21

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Kancelaria Prezydenta        @prezydentpl

Prezydent  @AndrzejDuda: Postanowienie w przedmiocie prawa łaski zostało wydane. Panowie są ułaskawieni. Z całą mocą. Apeluję o natychmiastowe procedowanie sprawy dalej - o natychmiastowe wykonanie postanowienia Prezydenta i natychmiastowe uwolnienie panów, zwłaszcza Mariusza Kamińskiego z uwagi na stan jego zdrowia.
 
President  @AndrzejDuda: De beslissing over de wet van gratie is uitgevaardigd. De heren krijgen gratie. Met al mijn macht. Ik doe een oproep om de zaak onmiddellijk voort te zetten – voor de onmiddellijke uitvoering van het besluit van de president en de onmiddellijke vrijlating van de heren, vooral Mariusz Kamiński vanwege zijn gezondheidstoestand.


Nemo.omen

gratie betekent niet dat daarmede ook de veroordeling van tafel is. Dat blijft.

Pieszyce


Brzęczyszczykiewicz      @EGr3gory

Ojoj, Kamińska tak bardzo przeżywa 

Oh jee, Kamińska maakt zoveel mee Video:  https://twitter.com/i/status/1749835107307782643 die is verdrietig??


Osiem Gwiazd  @RuchOsmiuGwiazd

Tak ma wyglądać człowiek po 2 tygodniach głodówki, który wczoraj musiał być przewieziony do szpitala w stanie ciężkim? Ja pierdole, co to jest za pisowski syf.

Zo hoort een man eruit te zien na 2 weken vasten en die gisteren in ernstige toestand naar het ziekenhuis moest? Verdomd, wat is dit voor PiS-onzin?Video:  https://twitter.com/i/status/1749888935734456646


Vanavond voor het eerst weer TVP info gekeken, na de tijd dat er aanpassingen kwamen. Eeen verademing, met de bagger van voorheen.

Eerste blok staat Kamińska te flirten met iemand uit het publiek, ik vertrouw haar voor een meter.

Tweede blok, ziet zo een man/alcoholist eruit na twee weken onthouding, twee weken hongerstaking en gisteren nog met spoed naar het ziekenhuis?? Ik ben zeker van niet, hier is iets vies gaande.

Pieszyce


Hai Nemo.omen,

Klopt, dat blijft, maar ik ben bang dat men iets aan het combineren is.

Gisteren stonden er op X vele berichten over een eventuele vlucht naar een ander land van die twee. Wat die TVPiS rat uit Szczecin kon, door naar Madagascar te vluchten en Ziobro naar Italië, waar hij inmiddels ook al niet meer te vinden is, kunnen Wąsik en Kamiński ook werd er gesteld en de X ers hebben gelijk.  >:(

Dit tuig mag nooit ontsnappen, als was het maar om de vrouw van een goede Pool te wreken die een hartaanval kreeg en stierf toen haar man in elkaar geramd door CBAers en bijna dood in het ziekenhuis lag.  >:(

Ketting om de enkels en een stalen bal van 10 kilo aan elk been in afwachting van de volgende 10 veroordelingen.

Pieszyce


Is dit iemand, een alcoholist, na twee weken onthouding, hongerstaking en gisteren bijna dood??

Wie wordt hier belazerd??

Men moet de PiS aanhang uit elke overheidsinstantie schoppen, van straatveger tot directeur.  >:(  >:(
Doet men dat niet is Tusk al klaar met het redden van Polen.

Pieszyce


De schandalige beslissingen van Duda zijn geen conflict met de regering, maar met de hele natie

23 januari 2024

Laten we het maar eerlijk zeggen: Andrzej Duda is geen goede kandidaat voor de functie van president. Hij verleent gratie aan criminelen, valt de wettig gekozen regering aan en voert oorlog – maar niet tegen Donald Tusk, maar tegen de hele natie.

Duda's oorlog met de natie neemt vele vormen aan. De president gooit als een beledigd kind zijn pen en dreigt niets te ondertekenen. In plaats van de woorden van zijn eed na te komen en de leider van de natie te zijn, wordt hij de hond van Kaczyński die de bevelen van zijn meester uitvoert. Dit is walgelijk en ongepast voor het ambt van president.

Duda ligt op gespannen voet met de hele natie en bewijst elke dag dat hij ongeschikt is voor zijn positie. Er rest eigenlijk nog maar één vraag: wat heeft Kaczyński tegen Duda? Omdat hij iets moet hebben, anders zou ieder redelijk persoon in de positie van de president de contacten met Nowogrodzka al lang geleden hebben verbroken.

Bron:  wiesci24.pl    język po Polsku

PieszyceDan wordt het tijd dat de natie, bij hem op visite gaat en uit dat paleis sleurt. >:(  >:(

Pieszyce


De regering zou informatie moeten publiceren over het alcoholisme van Kamiński

23 januari 2024

Ter wille van de sociale vrede en het goede verloop van de sociale rehabilitatie in de gevangenis zou de regering materiaal moeten publiceren over de 'behandeling' van de crimineel Mariusz Kamiński.

– Informatie over de volledige gezondheidstoestand van Kamiński moet officieel openbaar worden gemaakt. Inclusief of hij alcoholist is of niet. Waarom? Voor de eigen veiligheid van de overheid. In een tijd waarin de media voortdurend het PiS-verhaal over zijn lijden en paniekerige uitspraken verspreiden, is de waarheid een noodzaak. Volledige waarheid – schreef een van de internetgebruikers.

Dit zou het beste antwoord zijn op het PiS-verhaal dat Kamiński slecht wordt behandeld in de gevangenis. De regelgeving staat openbaarmaking van zelfs gezondheidsinformatie toe als het algemeen belang dit vereist.

Bron:  wiesci24.pl    język po Polsku

Pieszyce

Kamiński is niet in hongerstaking.
Het lichaam weigert voedsel vanwege het ontwenningssyndroom?


23 januari 2024

We hebben nieuwe informatie met betrekking tot de gezondheid van de crimineel, Mariusz Kamiński. Het blijkt dat hij niet eet, maar om een heel andere reden dan wat de familieverhalen suggereren.

Volgens onbevestigde lekken uit de gevangenis lijdt Kamiński vanaf het begin van zijn verblijf aan een acuut alcoholontwenningssyndroom. Hij braakte uit wat hij at en dronk heel weinig vocht. Er is ook koorts, wat een aanzienlijke afname van de eetlust veroorzaakt. De arts die zijn geval behandelde, schreef hem geschikte vitamines en middelen voor die het lichaam helpen bij het omgaan met alcoholontwenning. Zijn verblijf in het ziekenhuis hield ook verband met de reactie van het lichaam op het gebrek aan alcohol. Het toedienen van een infuus hielp en hij werd binnen korte tijd weer in hechtenis genomen.

In de gevangenis wordt gezegd dat de vrijlating van Kamiński rampzalige gevolgen kan hebben voor zijn gezondheid vanwege zijn verlangen om sterke alcohol te drinken. Ten slotte is het de moeite waard eraan toe te voegen dat deze crimineel de levens van veel mensen heeft verwoest. Hij is veroordeeld voor de operatie tegen Lepper, inclusief het vervalsen van documenten en provocatie, en heeft geen recht op vrijlating.

Bron:  wiesci24.pl    język po Polsku

PieszyceGeen foto's van omhelzende schurken bij de gevangenis.

Wat je daar zag, deed me de rillingen over het lijf lopen.

Als het de Mohair Brigade was kon ik het begrijpen, maar nu,
advocaten, artsen en andere hoogwaardigheidsbekleders . . . . , ONBEGRIJPELIJK.  >:(

Ondanks hun vrijlating zijn het nog steeds twee veroordeelde schurken. >:(

Pieszyce

#10

Duda's uiterlijk vertoon. Hij zou het kunnen opgeven!

24 januari 2024

Blijkbaar is Andrzej Duda ervan overtuigd dat hij heeft gezegevierd. Over de wet, het rechtssysteem en de regering van Tusk.

Dit is de enige manier om zijn opzichtige uitnodiging van Mariusz Kamiński en Maciej Wąsik naar het presidentiële paleis te begrijpen. Het is de poging van een kind om zijn eigen belangrijkheid te tonen. Dat is waarschijnlijk de reden dat de persdienst van de president een foto van deze bijeenkomst heeft gepubliceerd.

– Ontmoeting van president Andrzej Duda met parlementslid Mariusz Kamiński en parlementslid Maciej Wąsik in het presidentiële paleis – het werd op sociale media geschreven.

Bron:  wiesci24.pl      język po PolskuBlu_chizz   @SerekBlu

14 dzień głodówki, czyżby podjadał?

Dag 14 van het vasten, is hij aan het snacken?


Pieszyce


Een van de belangrijkste vragen NU is . . . . . .WAT HEBBEN ZE OVER HEM??

Pieszyce


Snelle vrijlating van voormalige parlementsleden
"Een vriend belde een vriend. Aanstootgevend voor de wet"


Oprac:  Joanna Zajchowska
24 januari 2024
 
Voormalig directeur-generaal van de gevangenisdienst, criminoloog en socioloog dr. Paweł Moczydłowski verklaarde in een interview met Gazeta.pl dat de uitdrukkelijke vrijlating van Maciej Wąsik en Mariusz Kamiński "een belediging is voor de wet en de procedures". - In dit geval werd alles geïntegreerd met eerder voorbereide demonstraties waarbij politieke aanhangers van PiS naar gevangenissen werden gebracht - zei hij.

Laten we niet vergeten dat Andrzej Duda op 23 januari, rond 17.00 uur, aankondigde dat hij Mariusz Kamiński en Maciej Wąsik opnieuw gratie verleende. Om 21.00 uur werden de voormalige hoofden van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Bestuur en het Centraal Bureau voor Corruptiebestrijding vrijgelaten. De politici verlieten de gevangenissen in Radom en Przytuły Stare, waar politici, families en PiS-aanhangers op hen wachtten.

In een interview met Gazeta.pl geeft voormalig directeur-generaal van de gevangenisdienst, criminoloog en socioloog dr. Paweł Moczydłowski commentaar op de uitdrukkelijke acties van de diensten op dit gebied.

- Dit is onzin, het zou niet zo moeten zijn. Het lijkt erop dat een vriend een vriend heeft gebeld, hem veel heeft gevraagd, en de vriend hem opnieuw heeft gebeld, en het gebeurde op een volledig informele manier. Dit is beledigend voor de wet en de procedures – zegt Dr. Moczydłowski.

Zoals hij verzekert, had de procedure normaal kunnen worden uitgevoerd, en niet op een 'gekke' manier. - In dit geval was alles echter geïntegreerd met eerder voorbereide demonstraties, waarbij politieke aanhangers van PiS naar gevangenissen werden gebracht om de heer Wąsik en Kamiński vreugdevol te ontvangen - voegt onze gesprekspartner toe.

Dr. Moczydłowski: Dit is een eerder voorbereide fictie

– De hele onderneming werd georganiseerd door personeel van de rechtbanken en het gevangeniswezen, dat nog steeds wordt gevormd door Verenigd Rechts, en daarom kon deze informele procedure zo snel worden uitgevoerd – benadrukt Dr. Moczydłowski, eraan toevoegend dat het aantal leugens in deze zaak is onthutsend.

De deskundige verwees ook naar de vorm van Mariusz Kamiński, die, zoals PiS-politici het presenteerden, "op de rand van uitputting" stond.

- Ik ken de realiteit. Er was geen hongerstaking, er was een behandelingsproces voor iemand die met een ernstige ziekte naar de gevangenis kwam en daar op zijn minst in semi-sanatoriumomstandigheden verbleef, waar hij niet werd behandeld voor uithongering of andere bedreigingen, maar voor andere persoonlijke kwalen - zegt onze gesprekspartner.

- Dit is een eerder voorbereide fictie - concludeerde hij.

Kamiński en Wąsik kondigen hun terugkeer naar de Sejm aan

Mariusz Kamiński en Maciej Wąsik beweren dat ze hun zetels in het parlement niet hebben verloren. Zoals we meldden, kondigde Mariusz Kamiński, nadat hij het voorlopige hechteniscentrum in Radom had verlaten, openlijk aan dat hij van plan was te verschijnen op de volgende zitting van de Sejm, die gepland was voor donderdag (25 januari). - Ik ben klaar om door te vechten. Het zal misschien een lange weg zijn, maar we zullen zeker winnen, zei de politicus vóór zijn arrestatie in een gesprek met de media. - Ik wil zeggen: meneer Tusk, meneer Hołownia, we zien elkaar binnenkort - hij wendde zich tot de premier en de voorzitter van de Sejm.

Włodzimierz Czarzasty benadrukte echter dat het presidium van de Sejm klaar was voor pogingen van PiS-politici om de bijeenkomst te belemmeren. - Welke maatregelen u zult zien wanneer de noodzaak zich voordoet om ze te gebruiken. Wij hebben alle varianten voorbereid. Wij pakken het rustig aan. Dit is een proces dat moet worden voltooid. De heren Wąsik en Kamiński zijn geen parlementsleden, dus hun plaats is niet in de Sejm-zaal – merkte de vice-voorzitter van de Sejm op, geciteerd door het Poolse persbureau.

Bron:  wiesci24.pl    język po Polsku