Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

We moeten onszelf niet voor de gek houden

Gestart door Pieszyce, 18 november 2023, 02:45

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


We moeten onszelf niet voor de gek houden
PiS zal Polen blijven schaden


17 november 2023

Politieke oudgediende Leszek Miller waarschuwt tegen Wet en Rechtvaardigheid. Hoewel Kaczynski's partij een klinkende nederlaag leed bij de verkiezingen, blijft ze sterk genoeg om schade aan te richten. - En PiS gaat nu pas laten zien wat totale oppositie betekent. Donald Tusk zal het heel moeilijk krijgen," waarschuwt Miller.

Bovendien is Andrzej Duda nog steeds in functie op het presidentieel paleis. Die blijft een trouwe uitvoerder van de orders die van Nowogrodzka komen.Er zal geen samenwerking zijn omdat de doelen die de nieuwe parlementaire meerderheid heeft gesteld en de doelen die president Andrzej Duda heeft gesteld fundamenteel van elkaar verschillen, aldus de voormalige premier.

- Illusies zijn het ergst, de bittere waarheid is beter. De polen zijn duidelijk afgebakend en zelfs als er van tijd tot tijd enige samenwerking is tussen de president en de nieuwe regering, op een dagelijkse basis zal die er gewoon niet zijn," vertelde Miller verder aan Polsat News.

De democratische oppositie heeft de verkiezingen gewonnen en zal binnenkort de macht overnemen. Maar we mogen niet vergeten dat PiS sterk genoeg is om ons allemaal merkbaar te schaden.

Bron:    wiesci24.pl     język po Polsku