Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Wie is Morawiecki? Dit weten ze niet eens in PiS

Gestart door Pieszyce, 11 december 2023, 15:06

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Wie is Morawiecki? Dit weten ze niet eens in PiS

10 december 2023 
 
Het bijna partijweekblad van Wet en Rechtvaardigheid vraagt zich af wie Morawiecki eigenlijk is. Dit is nogal vreemd, als je bedenkt dat de onbekwame regeringsleider de afgelopen acht jaar een van de belangrijkste PiS-politici is geworden.

- Tijdens zijn zes jaar als premier heeft Mateusz Morawiecki bewezen dat hij vele gezichten heeft. Zoveel dat het moeilijk is om te weten wanneer we zijn ware gezicht zien en wanneer we gewoon weer een masker zien. Soms deed hij zich voor als soevereinist, dan weer als voorstander van integratie in de EU. Soms toonde hij het gezicht van een vrijmarketeer, dan weer van een statist. Welke standpunten heeft hij eigenlijk, en waarin zal PiS veranderen als hij de opvolger van Jarosław Kaczyński wordt? - vraagt Jan Fiedorczuk zich af op de pagina's van het weekblad.

- Je krijgt de indruk dat wanneer de premier op TV Trwam verschijnt, hij een conservatief, een verdediger van het Europa van het vaderland en een contrarevolutionair in één is, maar wanneer hij op TVN24 komt of in salons van de EU verschijnt, verandert hij plotseling in een koele technocraat die niet geïnteresseerd is in de cultuuroorlog. Nu Mateusz Morawiecki na zes jaar afscheid neemt als voorzitter van de Raad van Ministers, is het de moeite waard om je af te vragen: welk van deze gezichten is de echte? - vraagt de journalist.

OK, dan weten ze zelfs in de PiS partij niet welke standpunten worden ingenomen door een politicus die zichzelf beschouwt als de opvolger van Jaroslaw Kaczynski?

Het is niet eens grappig meer.

Bron: wiesci24.pl     język po Polsku