Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Wie zal Kaczyński opvolgen? Het wordt een puinhoop!

Gestart door Pieszyce, 9 februari 2024, 01:34

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Wie zal Kaczyński opvolgen? Het wordt een puinhoop!

6 februari 2024

Hoe meer duidelijk wordt dat Jarosław Kaczyński de werkelijkheid eenvoudigweg niet begrijpt, hoe meer mensen bereid blijken zijn politieke erfenis over te nemen. Al lijkt het steeds meer op een faillissementsboedel.

Echter, volgens prof. Henryk Domański, een socioloog van de Poolse Academie van Wetenschappen, in deze race zijn slechts twee namen van belang: Mateusz Morawiecki en Andrzej Duda.

– In de strijd om leiderschap na Jarosław Kaczyński zijn twee namen cruciaal. Dit zijn premier Mateusz Morawiecki en president Andrzej Duda – zei prof. Domański in een interview met "Rzeczpospolita".

– PiS is het meest blootgesteld aan een dergelijke behoefte aan verandering vergeleken met andere politieke partijen – voegt hij eraan toe. – President Duda komt meer in aanmerking voor een dergelijke verandering omdat premier Morawiecki de verkiezingen heeft verloren, althans zo wordt hij gezien – vat de socioloog samen.

Het is alleen dat Kaczyński Duda niet wil. PiS zinkt daarom langzaam weg in een verwoestende interne strijd. En laten we duimen dat het zo lang mogelijk zal duren.

Bron:    wiesci24.pl     język po Polsku