Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Zandberg valt de regering aan in de staatsmedia. Czarzasty bouwt een alliantie met PiS

Gestart door Pieszyce, 13 juni 2024, 23:28

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Zandberg valt de regering aan in de staatsmedia. Czarzasty bouwt een alliantie met PiS

13  juni 2024

Links samen met PiS.

Adrian Zandberg besloot de regering in de staatsmedia aan te vallen. De Razem-partij neemt steeds meer de rol op zich van de jeugdvleugel van de oude PiS-communisten.

– Als ik zeg dat links niet te beleefd kan zijn, dat links niet te beleefd kan zijn, sla ik voor alle duidelijkheid ook op de borst, maar ik wil ook heel duidelijk zeggen dat ik niet langer op mijn tong zal bijten en dat ik dat niet zal doen Ik zal niet langer zwijgen over verschillende kwesties in het belang van de coalitie, ik zal niet doen alsof er dingen niet gebeuren, ik zal er niet op rekenen dat er iets wordt opgelost via kabinetsgesprekken, omdat er niets is opgelost via kabinetsgesprekken. In deze heel veel belangrijke zaken betekent het eenvoudigweg dat je harder moet zijn, want als je niet harder bent, zal er niets gebeuren - zei Adrian Zandberg op de Poolse radio.

Op zijn beurt vormde het hoofd van de faillissementsboedel na de SLD, Włodzimierz Czarzasty, een alliantie met PiS tegen de liberalisering van de economie in Polen.

De linkervleugel van Czarzasty stemde samen met PiS tegen het herstel van twee koopzondagen per maand.

De clubs van de Civic Coalition, PSL-Trzecia Droga en Konfederacja steunden het verwijzen van het project naar de commissie. De stemming zal plaatsvinden tijdens de volgende zitting van de Sejm.

Bron wiesci24.pl      język po Polsku