Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Zelfs Rydzyk heeft genoeg van PiS

Gestart door Pieszyce, 27 november 2023, 00:38

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Zelfs Rydzyk heeft genoeg van PiS
Radio Maryja valt Kaczynski's partij fel aan


26 november 2023

Dit was te verwachten. Na de verkiezingsnederlaag keren zelfs de "trouwste" bondgenoten zich af van PiS. Zoals pater Tadeusz Rydzyk. Het is niet verrassend dat de ondernemende monnik waarschijnlijk niet veel zal winnen bij Verenigd Rechts, dat onherroepelijk de macht heeft verloren.

Geen wonder dus dat er stevige kritiek op Kaczyński's partij de ether in ging. Daarentegen zou men de afgelopen acht jaar tevergeefs naar dergelijke kritiek zoeken. De kwestie van het burgerproject over de terugbetaling van in vitro werd hiervoor gebruikt. Het feit dat de Wet en Rechtvaardigheid partij dit project niet ondubbelzinnig veroordeelde, veroorzaakte de woede van Radio Maryja. Zij beschuldigde de Wet en Rechtvaardigheid partij van een "populistisch" verlangen... om de Polen een plezier te doen.

- De Poolse publieke opinie is erin geslaagd om slechts één kant van deze procedure te overtuigen, die wordt gepresenteerd als een kans voor ouders om hun eigen kind te krijgen, en geen enkele staat zou dit aan iemand moeten ontzeggen, het zou alleen ouders moeten steunen die kinderen willen krijgen," peroreerde Dr Arkadiusz Jabłoński, een socioloog van de Katholieke Universiteit van Lublin ...

- Helaas wordt dit vandaag de dag niet als een serieus probleem behandeld. Sommige PiS-politici zullen dit gedrag politiek realisme noemen, terwijl anderen het - terecht - een verraad noemen van het idee dat ze tot nu toe hebben gediend," oordeelde de Rydzyk-expert.

Echt, er is nergens hoop voor Kaczyński nu zelfs Radio Maryja Verenigd Rechts beschuldigt van verraad.

Bron:  wiesci24.pl    język po Polsku