Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Belastingaangifte over 2021 - als u een deel van het jaar buiten Nederland woond

Gestart door Pieszyce, 21 december 2022, 18:18

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce

Belastingaangifte over 2021 - als u een deel van het jaar buiten Nederland woonde
08. Apr 2022 at 21:24


Belastingaangifte over 2021 - als u een deel van het jaar buiten Nederland woonde[size=12]
In 2021 niet het hele jaar in Nederland gewoond? Gebruik het digitale migratie-formulier voor uw belastingaangifte[/size]

Nederland doet weer belastingaangifte. Ook als u in 2021 maar een deel van het jaar in Nederland woonde, moet u aangifte doen. U kunt hiervoor online aangifte doen via Mijn Belastingdienst en maakt hierbij gebruik van het migratie-formulier (M-formulier).
 
Verhuisde u in 2021 uit Nederland, of kwam u naar Nederland toe? Dan bent u verplicht aangifte te doen via het M-formulier. Daar zijn twee mogelijkheden voor: online of op papier. Online kunt u aangifte doen via Mijn Belastingdienst. U hebt hiervoor een DigiD of ander Europees erkend inlogmiddel nodig.
 
Verhuizen naar of uit Nederland? Gebruik de handige checklists
Bij een verhuizing van of naar Nederland zijn er veel zaken waarmee u rekening moet houden. Aangifte doen in Nederland is er één van. Mogelijk zijn ook andere fiscale aandachtspunten, zoals coronaregelingen, voor u van belang. Hierbij kunt u gebruik maken van de checklists van de Belastingdienst. Verhuisde u in 2021 naar Nederland? Gebruik de 'Checklist immigreren'. Vanuit Nederland naar een ander land verhuisd? Gebruik de 'Checklist emigreren'. U vindt de checklists op  belastingdienst.nl/internationaal.
 
Aangifte doen als u heel 2021 buiten Nederland woonde
Woonde u in 2021 het hele jaar buiten Nederland? En hebt u inkomsten uit of bezittingen in Nederland? Dan bent u voor de Nederlandse wet belastingplichtig. U moet in Nederland aangifte doen, en in uw woonland mogelijk ook. U kunt uw Nederlandse belastingaangifte doen via Mijn Belastingdienst, door in te loggen met uw DigiD of een Europees erkend inlogmiddel (eIDAS). Uw Nederlandse belastingaangifte moet uiterlijk 1 juli binnen zijn bij de Belastingdienst.
 
Wilt u uw aangifte aanvullen of wijzigen? Kijk op belastingdienst.nl/internationaal voor meer informatie.
 
Hulp bij uw belastingaangifte
Hebt u vragen over uw belastingaangifte of komt u er niet uit? Een extra beetje hulp is nooit ver weg. Op belastingdienst.nl/internationaal vindt u meer informatie over aangifte doen over het jaar dat u deels in Nederland woonde en andere zaken die te maken hebben met wonen en werken buiten Nederland. Met vragen kunt u ook terecht bij de BelastingTelefoon Buitenland.

Bron: De Belastingdienst

Pieszyce

Re: Belastingaangifte over 2021 - als u een deel van het jaar buiten Nederland woonde
30. Aug 2022 at 20:54


Torun Marcel
Super Veteraan


CiteerBelastingaangifte over 2021 - als u een deel van het jaar buiten Nederland woonde.
.....In 2021 niet het hele jaar in Nederland gewoond? Gebruik het digitale migratie-formulier voor uw belastingaangifte

Voordat je naar dat formulier grijpt moet je eerst kijken of dat deel meer dan 183 dagen is.

De 183 dagen zijn essentieel bij deze belastingmaatregelen en maken wellicht mogelijk dat het het migratie-formulier niet nodig is.