Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Europese Rover Uitdaging 2022

Gestart door Pieszyce, 21 december 2022, 17:26

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Europese Rover Uitdaging 2022
12. Sep 2022 at 01:11


Europese Rover Uitdaging 2022

10 september 2022 

Mars rovers van over de hele wereld strijden in Kielce
persdossier

De European Rover Uitdaging komt dit weekend naar de campus van de Technische Universiteit van Kielce. 30 teams zijn in Polen om deel te nemen aan de wedstrijd, waaraan zowel ter plaatse als op afstand kan worden deelgenomen.

De European Rover Uitdaging wordt gezien als de grootste internationale ruimtevaart- en roboticawedstrijd in Europa. Universiteitsteams uit de hele wereld  bouwen hun eigen Mars-robots en nemen vervolgens deel aan wedstrijden die vergelijkbaar zijn met de taken die door rovers op de oppervlakken van Mars en de maan worden uitgevoerd.

De ERC introduceerde in 2021 zijn hybride formule, waardoor alle bereidwillige teams kunnen deelnemen, ongeacht de plaats op aarde waar ze zich tijdens het evenementbevinden. De afstandsbediening van robots brengt het verloop van de wedstrijd ook nog dichter bij de echte werkomstandigheden van NASA- of ESA-teams.

Het weer bemoeide zich met de Uitdaging 2022, maar Łukasz Wilczyński, voorzitter van de European Space Foundation en hoofdorganisator van ERC vertelde aan de Poolse Radio Kielce dat de meeste operaties met de rover konden worden gedaan voordat de regen inzette, en later werd een van de wedstrijden naar binnen verplaatst.

Deelnemers aan de 8ste editie van ERC dit jaar zijn teams uit onder meer Canada, Zwitserland, Duitsland, Italië, India, Egypte en Turkije, evenals Polen.

Een tentoonstelling over robotica en ruimteonderzoek vergezelt de Uitdaging, samen met een programma van debatten, lezingen en ontmoetingen met speciale gasten, waarbij de nadruk ligt op de verkenning van Mars en de vooruitzichten voor kolonisatie van de Rode Planeet, de terugkeer van de mens naar de Maan, de rijkdommen van de Maan en het toekomstige gebruik ervan als lanceerplatform voor verre ruimtemissies, en het gebruik van ruimtevaarttechnologieën en satellietgegevens op aarde, in het dagelijks leven en ter bescherming van onze planeet.

De winnaars van de Uitdaging worden op zondag 11 september om 16.00 uur bekendgemaakt.

Mede-organisatoren van de editie van dit jaar zijn: de European Space Foundation, de Technische Universiteit van Kielce en Swietokrzyskie provincie. De rol van ERC-gaststad is weggelegd voor de stad Kielce. Partners van het evenement zijn: het Poolse ruimtevaartagentschap, het agentschap van de Europese Unie voor het ruimtevaartprogramma (EUSPA), de internationale ruimtevaartuniversiteit (ISU), MathWorks, de Poolse vereniging van ruimtevaartprofessionals (PSPA), Mars Society Polska, de technische universiteit van Poznań, Kell Ideas (Leo Rover), de universiteit van Kozminski en Freedom Robotics.

Het evenement wordt gehouden onder het erepatronaat van het Europees Ruimteagentschap, de Internationale Astronautische Federatie en de Poolse Vereniging voor de ruimtevaartindustrie.

Alle debatten en lezingen in het kader van de ERC 2022 zijn live online te volgen.

Bron: IAR, roverchallenge, polskieradio.pl    English