Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

PiS Kamerlid met voorstel voor niet-katholieken

Gestart door Pieszyce, 26 december 2022, 20:11

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce

PiS Kamerlid met voorstel voor niet-katholieken
17. Nov 2016 at 20:44
   


PiS Kamerlid met voorstel voor niet-katholieken:
Een verklaring dat ze voldoen aan de Poolse waarden of deportatie


Atheïsten, orthodoxen en moslims, moeten een speciale verplichte verklaring ondertekenen, dat ze bereidt zijn te voldoen aan de Poolse waarden en deze te erkennen – waarschuwt PiS parlementariër. Niet-naleving zou "een expliciete reden voor deportatie" kunnen zijn.

Op de server van wPolityce.pl verscheen een column van PiS parlementariër Beata Mateusiak- Pieluchy. Het Kamerlid schrijft in verwijzing naar de film "Volyn" over de Pools-Oekraïense relaties en stelt de vraag "ongemakkelijk vanuit het oogpunt van de politieke correctheid, wat moet het bewijs zijn van de "moed om na te denken.""

    Wie zijn deze mensen uit Oekraïne, die inmiddels met meer dan een miljoen in Polen werken? Afstammelingen van moordenaars? En zo ja, denk je dat de door hun familieleden gepleegde genocide op de Polen, het kwaad, hen vandaan nog pijn doet? Of zijn zij het, die bij ons het geld verdienen,  om in Oekraïne monumenten voor Bandera te financieren?

Het Kamerlid wijst erop,  dat politici behoeftige buren moeten helpen, maar na vaststelling van de regels van deze steun. Dat is hun plicht - als katholiek - Mateusiak- Pieluchy zegt men moet helpen in nood, ongeacht religie. Maar stelt hier echter ook voorwaarden:

    Op hetzelfde moment, als ze naast me willen wonen en werken in Polen, heb Ik het recht om hen te vragen over de attitudes, overtuigingen, en waarden, die we in Polen belangrijk vinden.

Voor verder beleid heeft het PiS Kamerlid zelfs brutalere conclusies:

    Ik heb het recht te verwachten van de overheid en de regeringspartijen dat de ogen open zijn en de echte problemen worden opgelost. Vrij in hun denken en handelen, moet bij de vraag van wonen en werken in Polen, legalisering van het verblijf van vreemdelingen plaatsvinden, als wel het creëren van een effectief mechanisme, die deze verplichting door de regering instanties afdwingt. Maar ook moeten we van atheïsten, Orthodoxe of moslims verklaringen hebben, dat ze de Poolse grondwet kennen, zich er volledig toe verbinden, en de waarden die we in Polen kennen als belangrijk respecteren. Zich niet aan deze eisen conformeren moet een expliciete reden voor deportatie zijn.

Zoals opgemerkt door de portal oko.press [Pools], die voor het eerst schreef over de column van het PiS  Kamerlid, het idee Mateusiak-Pieluchy is in strijd met de grondwet, waarin de verdediging, immers, plaatsvindt. Poolse burgers kunnen in feite niet het land worden uitgezet (art. 52) en de overheid mag de burger niet vragen te onthullen welke filosofie en religie hij/zij heeft (art. 53).

Bron: Gazeta.pl


Pieszyce

Re: PiS Kamerlid met voorstel voor niet-katholieken
18. Nov 2016 at 10:31

Torun Marcel
Super VeteraanCiteerPiS Kamerlid met voorstel voor niet-katholieken: Een verklaring dat ze voldoen aan de Poolse waarden of deportatie.
Wij zijn nu echt op het punt van de niet-Joods verklaring van de nazis gekomen.

Pieszyce

Re: PiS Kamerlid met voorstel voor niet-katholieken
18. Nov 2016 at 10:47

nemo.omen
Trouw Veteraan
 


Citaat van: Torun-Marcel link=1479415443/1#1 date=1479465075
CiteerPiS Kamerlid met voorstel voor niet-katholieken: Een verklaring dat ze voldoen aan de Poolse waarden of deportatie.
Wij zijn nu echt op het punt van de niet-Joods verklaring van de nazis gekomen.

Marcel

Ik ben het met je eens. dit is in strijd met de Poolse grondwet, de universele verklaring van de rechten van de mens zelfs met de dogma's van de RK kerk te Rome em de normele waarden en normen waar dan ook
Nooit en te nimmer zal een weldenkend mens een dergelijke verklaring ondertekenen.

Deze persoon die met een dergelijk walgelijk verhaal durft te komen hoort niet in een parlament thuis maar wel ergens anders..................


PieszyceMaar even een plaatje gemaakt, mag gebruikt worden. Graag met verwijzing naar www.polenforum.nl