Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Bouwen in Polen - De buiten afwerking van het huis

Gestart door Pieszyce, 18 september 2022, 16:04

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce

Het begin van de afwerking.
 
 Strak aangebrachte dakgoten mooi gezicht. Detail foto van de vooringang, de strijkvloer is net aangebracht dus voorlopig even door de achterdeur..
 


 Prachtig gezicht zo'n strakke uitbouw kijk eens naar die ronde dakgoot....... ....prachtig gezicht het verloop van de werkzaamheden, telkens zie je meer eenheid in deze prachtige woning. De bliksemafleider monteur, als een vogeltje loopt hij over het dak zonder veiligheidsgordel maar alles gaat goed.

De Buitentrappen.
 
 Als je een hoger gelegen terras wilt bereiken is minimaal een trap nodig.... ....dat geldt natuurlijk ook voor de deur als het gehele gebouw wat hoger ligt dan het maaiveld. Keurige trap, ondergrond gegoten beton, treden van gemetselde harde steen en de zijkanten voorzien
 van dezelfde steentje als de eerste laag na de fundering....... ....ook de trap naar de deur krijgt dezelfde bewerking en afwerking, prachtig gezicht.


De ramen - kozijnen en deuren.  De voordeur, met links de keukenramen en rechts de deur van de inpandige garage.

 

  De openslaande deuren naar het terras.

Afwerking van de muren. Eerst wordt er een cementlaag tegenaan "gekwakt" zo krijg je een vrij ruwe ondergrond.  Daarna wordt er een afstrijklaag van cement overheen gezet, de wordt dus glad afgestreken. Daarna als de onderlaag droog is, komt de fijnkorrelige stuclaag er overheen,............

 

 ....... uiteindelijk als alles droog is zal nog een verflaag worden aangebracht.


Afwerking van de muren.

En ineens is het winter.
Doorwerken gaat wel ,maar men besluit betere tijden af te wachten. Mooi strak afgewerkt rn in afwachting van verdere bewerking.  Het is winter, gelukkig kan men binnen stoken zodat alles goed kan drogen. Wachten op het voorjaar is het beste dan kan men beter doorwerken.

Wordt vervolgd. ;)


Afwerking van de muren 2.

Ja en weer is het bijna winter.
Een verzameling mooie foto's over de verdere afwerking. Hier de zijdeur, om de deuren is de muur aangepast....  de muren zijn daar opgemetseld met steen, geeft een mooiere uitstraling. Raam met mooie afwerklijsten en granieten vensterbanken. Detail voordeur, weer met opgemetselde muur en een keurig afgewerkt raam.  Hier nog beter te zien.

 Het huis, men is al met de paden begonnen.  Het huis frontaal, er ligt nog veel zand waar grond moet komen. Prachtig gezicht, op de voorgrond het fundament voor het tuinhuis.... .... gelijk maar doen voor de tuin wordt aangelegd.

Uit veiligheidsoverwegingen worden er verder geen foto's geplaatst.