Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Miljoenen zloty's voor TVP-directeuren

Gestart door Pieszyce, 11 juni 2024, 21:15

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Miljoenen zloty's voor TVP-directeuren
Er is onthuld hoe links parasiteert op de staatstelevisie! [LIJST]


10 juni 2024

Sygut en vrienden.

Het Civic Watchdog Network vecht met het linkse team om de verdiensten van het team van Tomasz Sygut en Grzegorz Sajór op TVP bekend te maken. TVP-liquidateur Daniel Gorgosz weigerde consequent gegevens openbaar te maken aan journalisten en burgers – wat leidde tot een rechtszaak.

Journalisten vonden echter een manier om op zijn minst een deel van de gegevens openbaar te maken: ze dwongen de curator een lijst te verstrekken van mensen die publieke functies bij TVP vervulden.

Vervolgens moest hij het inkomensbedrag van de directeuren zelf opgeven - hoewel hij dat in anonieme vorm deed.

– Dit is echter een antwoord – een puzzel. Waarom? In het eerste deel van het antwoord hebben wij vernomen dat publieke functies worden uitgeoefend door: de vereffenaar, de algemeen directeur en directeuren van organisatieonderdelen, en dat zij allen werkzaam zijn op basis van een arbeidsovereenkomst. Vervolgens kregen we gedetailleerde informatie over de eerste twee functies: algemeen directeur Tomasz Sygut verdient 50.000 złoty bruto per maand, en curator en directeur van het Corporate Affairs Office, Daniel Gorgosz - 48.441,58 złoty bruto per maand. In het geval van directeuren van organisatieonderdelen hebben wij een lijst gekregen van medewerkers met hun toegewezen functie en een apart overzicht van hun beloning, mits deze in een andere volgorde zijn vermeld dan in de lijst met voor-, achternaam en functie - geeft het Watchdog Burgernetwerk aan.

Het blijkt dat TVP-directeuren zelf miljoenen uit de zakken van de belastingbetaler halen. En dankzij het team van Tomasz Sygut en Lewica stegen de totale exploitatiekosten van TVP en PR tot maar liefst 3,5 miljard zloty per jaar.


bron: Watchdog Citizens Network

Bron:  wiesci24.pl    język po Polsku