Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

TV Republika publiceert leugens in Poetin-stijl in de ether

Gestart door Pieszyce, 8 juli 2024, 23:13

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


TV Republika publiceert leugens in Poetin-stijl in de ether
Het is tijd dat de regering reageert


8 juli 2024 

"De regering is van plan het Poolse leger te ontwapenen. De minister van Defensie heeft geen controle over het ministerie", hoorden verbaasde kijkers van Republika TV. Dit bericht is een leugen. De regering is niet van plan het Poolse leger te ontwapenen en de minister van Defensie heeft de volledige controle over zijn ministerie, maar Telewizja Republika heeft zijn politieke goud gevonden en verspreidt dit nepverhaal al enkele dagen tot grote vreugde van Moskou en Poetin - onthult Piotr Leski.

De informatie werd ontkend door de minister van Defensie. Maar de Republika herhaalt dit nepnieuws nog steeds. Als de regering geen actie onderneemt om desinformatie te bestrijden, zullen we zulke ernstige gevolgen ervaren als polarisatie van de samenleving en bedreigingen voor de nationale veiligheid, aldus Leski.

Tegenwoordig vormt TV Republika een zeer ernstige bedreiging voor de democratie en de rechtsstaat in Polen. Dit station maakt gebruik van leugens en manipulatie op een schaal die voorheen onbekend was in ons land. Donald Tusk moet actie ondernemen om een einde te maken aan de activiteiten van pro-Poetin en anti-Poolse media in Polen.

Bron:  wiesci24.pl       język po Polsku

Bobal

"De regering is van plan het Poolse leger te ontwapenen. De minister van Defensie heeft geen controle over het ministerie"

Zouden er nou werkelijk mensen zijn die zo oliedom zijn en dit geloven?
Ik heb een paar keer wat van TVR gezien en de schreeuwerige propaganda, dwz zware overdrijving en leugens, ligt er duimendik bovenop. Doelgroep: laag IQ.

Pieszyce


Ja, die zijn er. Want Republika spreekt de waarheid zegt men LETTERLIJK. Gisteren twee video's gezien met journalisten die PiS aanhangers interviewden. Als je hoort wat die domme mensen zeggen, ben je in staat om Polen uit te zwaaien en er nooit meer iets over te willen lezen.

Een man wilde een van de journalist zelfs aanvliegen en zat later in de stream onder die video, waar hij bedreigingen uitte richting anderen. Toen ik daarop reageerde met, "Kijk uit breek je nek niet na zoveel domheid, de trap is glad" Mocht ik 12 uur lang alleen lezen en de PiS knurft kon gewoon posten.

Ik heb teveel fijne contacten daar die niet naar een ander podium willen, anders was ik allang weg geweest. Alles schijnt te kunnen in het Polen van dit moment.

Dat krijg je met een slappe hap regering.


Pieszyce


Schandalige leugens op Republika TV. Het is tijd om deze televisie uit te zetten!

9 juli 2024

De glimlachende en zelfvoldane oudere 'ster' van TVP PiS en nu TV Republika Danuta Holecka staat in schril contrast met de inhoud van de 'horrorstrip', waarin we lezen over de vermeende martelingen tegen een priester die verdacht wordt van miljoenenfraude. die geld ontvingen uit het Justitiefonds. Dit is hoe TV Republika elke dag tegen Polen liegt. Het is tijd om deze golf van haat en leugens te stoppen.

TV Republika probeert de kijkers de indruk te geven dat de vermoedelijke crimineel het slachtoffer zou zijn. In feite nam hij geld uit het Justitiefonds. De leugens van TV Republika lijken op Russische propaganda, naar het model van Poetin.

– Alternatieve realiteit en een stroom leugens. Het is niet langer grappig. Dit is een schandalige actie tegen Polen en Polen. Probeer niet te begrijpen waarom mevrouw Holecka zo'n geamuseerde uitdrukking op haar gezicht heeft als de horrorstrip over marteling en het regime schrijft. Als je net zoveel verdiende als zij... zou je ook glimlachen – zei Michał Chmielewski over de situatie.

Bron:  wiesci24.pl       język po Polsku

PieszyceHoe kan iemand als Danuta Holecka, zichzelf zo verlagen.

Bij TVP had ze een Visagiste
Bij Republika, moet ze de make up zelf doen wat te zien is.

En dat allemaal voor een partij en diens geld?

Ik vind het behoorlijk ziek, geen principes dus.

Pieszyce


Sluit TV Republika. Deze schurk verspreidt haat in Polen!

10 juli 2024

Het is tijd om TV Republika zo snel mogelijk te sluiten. Deze televisie roept op tot revolutie en probeert de wettig gekozen Poolse autoriteiten omver te werpen. Wat de mensen van Sakiewicz doen, heeft alle grenzen al overschreden. Eerder gebruikte de publieke televisie een soortgelijk verhaal – tijdens het PiS-tijdperk. Tegenwoordig wordt dit gedaan door particuliere media die werken met geld dat van Polen is gestolen. TV Republika is een zender die opereert volgens de leugenpatronen van Poetin.

TV Republika moet worden gesloten en de mensen die verantwoordelijk zijn voor dit soort intimidatie, zoals hierboven gezien, moeten worden gearresteerd en veroordeeld tot vele jaren gevangenisstraf. Dit is niet alleen een grootschalige misleiding van de Polen, maar ook een aanzet tot haat en de omverwerping van wettig gekozen autoriteiten.

TV Republika is waarschijnlijk de enige televisie ter wereld die dieven en fraudeurs verdedigt. Waarom blijft de overheid passief?

– Ik begrijp niet waarom de regering op geen enkele manier reageert op de acties van deze schurk. Meneer Siemoniak, geef alstublieft commentaar. Het is gewoon ongelooflijk dat er in een land dat zich aan de wet houdt, zo'n pro-Russisch propagandastation bestaat dat 24 uur per dag leugens bedient... - schreef een van de internetgebruikers, die commentaar gaf op de acties van de shill.

Bron:  wiesci24.pl       język po Polsku

Pieszyce


Wat te doen om TV Republika te sluiten? Hier is het recept

11 juli 2024

https://pbs.twimg.com/card_img/1811309720034058240/eq95FyrL?format=jpg&name=small

TV Republika zet aan tot haat en rellen in Polen. Hij liegt elke dag, zijn patronen zijn net als de media uit Rusland. Wat kun je eraan doen?

Om TV Republika, waarin de vulgaire stroom van laster, promotie van schurken, fascisme en overduidelijke aanzetten tot rellen (!) kookt van de opwinding van de gekke PiS-klappers, de tanden uit te slaan, moet Świrski uit de Nationale Omroep worden verwijderd. Raad. Een man die trouw de moederpartij dient, royaal speelt met licenties, boetes oplegt aan de door #Kaczyński aangegeven media, en op illegale wijze ons abonnementsgeld blokkeert. Of wat? Want ja, schrijft een van de internetgebruikers.

Maar dit "gewoon omdat" en TV Republika zullen verdwijnen (en dat moet ook, omdat het in strijd is met het Media Ethics Charter) wanneer de Sejm stemt over de motie om Świrski voor het Staatstribunaal te dagen. Dan wordt hun media-zekering uitgeschakeld. Ik juig voor je! En over 'marteling' gesproken: patho-rechts beoefent al jaren collectieve, brutale verkrachting van de geesten van Polen. En voor mijn eigen doeleinden classificeer ik het als marteling - vat de internetgebruiker samen.

Bron:  wiesci24.pl       język po Polsku

Pieszyce


Zal de Binnenlandse Veiligheidsdienst Sakiewicz en zijn media sluiten?

11 juli 2024

Ik denk dat de media van Sakiewicz zichzelf hebben overtroffen en dat het tijd is dat de Binnenlandse Veiligheidsdienst actie tegen hen onderneemt. Het aanzetten tot haat en sociale verdeeldheid, het opzettelijk aanzetten tot het overtreden van de wet en het destabiliseren van staatsorganen, het doorgeven van valse informatie en het gebruiken van social engineering-trucs gericht op het veroorzaken van rellen onder de bevolking... - schrijft een van de internetgebruikers.

Dit zijn slechts enkele redenen waarom de diensten hun activiteiten met volledige consistentie en vastberadenheid zouden moeten onderzoeken. Hoe langer dergelijke praktijken voortduren, hoe groter de kans dat zich in de nabije toekomst menselijke tegenslagen en tragedies zullen voordoen.

Momenteel kijken de meeste Polen met medelijden naar deze propaganda, maar er is nog steeds een vrij grote groep mensen die hun boodschap behoorlijk serieus nemen. Kijkend naar de bladzijden van de geschiedenis blijkt dat het negeren van dergelijke signalen door de diensten meer dan eens tot tragische gebeurtenissen heeft geleid. We hebben zo'n rijke geschiedenis dat we zelf voorbeelden van dergelijke weglatingen kunnen geven, en de volgende stelregel komt in ons op:

"Het feit dat er nu niets gebeurt, betekent niet dat er morgen iets kan gebeuren en dat het misschien te laat is om adequaat te reageren."

Samenvattend denk ik dat het tijd is voor preventieve maatregelen in deze kwestie, omdat we ons niet volledig kunnen veroorloven en niet bereid zijn om de effecten van de activiteiten van entiteiten als TV Republika weg te nemen - vat de internetgebruiker samen.

Bron:  wiesci24.pl      język po Polsku