Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Lichaam van de chef generale staf terug naar Polen

Gestart door Pieszyce, 4 december 2022, 15:58

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce

Originele poster Pieszyce
"Geantidateerd van "16 april 2010"De kist met de overblijfselen van de chef van de Generale Staf van het Poolse leger zal deze avond in Polen arriveren.

De Russische radiozender Echo Moskvy heeft aangekondigd dat het vliegtuig, die ingepland is om 14:30 CET te vertrekken van de luchthaven Domodedovo in Moskou, zes doodskisten zal vervoeren, waaronder die van generaal Francis Gągor.

Een ontroerend eerbetoon aan de Generaal werd gegeven door Arthur Goławski een militaire analist, die Francis Gągor en veel van de andere militaire top die in de lucht crash van zaterdag goed. "We verloren het beste van het beste," zegt hij tegen Magda Jensen van Radio Polskie.

Omdat de IJslandse vulkanische aswolk die is uitgewaaierd over een groot deel van Europa, is het nog onduidelijk waar het vliegtuig met de overblijfselen van de slachtoffers van de Smolensk Crash zal landen. Op dit moment is Warschau's Frederic Chopin Airport gesloten en alleen de luchthavens in de zuidelijke steden van Krakau en Rzeszow zijn open.

Generaal Franciszek Gągor, chef van de Generale Staf van het Poolse leger, was een belangrijk lid van het Poolse strijdkrachten voorbereidingsteam voor de toetreding van Polen tot de NAVO en Polen's kandidaat voor de opperbevelhebber van de NAVO. Hij kreeg verschillende militaire orders, waaronder de Franse Nationale Orde van het Legioen van Eer, de Amerikaanse Legion of Merit medaille en de Poolse Orde van Polonia Restituta.

Bron: thenews.pl    16.04.2010