Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Mysterie van het laatste gesprek Smoleńsk:

Gestart door Pieszyce, 20 mei 2024, 23:20

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Mysterie van het laatste gesprek Smoleńsk:
Kaczynski vertelde broer te landen ten koste van alles?!!!


20 mei 2024

Rechter Wojciech Łączewski heeft de betekenis onthuld van het laatste gesprek tussen president Lech Kaczyński en Jarosław Kaczyński, dat plaatsvond vlak voordat het presidentiële vliegtuig neerstortte in Smoleńsk.

Op 10 april 2010 vlogen president Lech Kaczyński en zijn staatsdelegatie naar Smoleńsk aan boord van het regeringsvliegtuig Tupolev TU-154 om de 70e gedenkdag van het bloedbad van Katyń te herdenken. Jaroslaw Kaczyński, zijn broer en leider van Wet en Rechtvaardigheid, bleef thuis. Volgens informatie onthuld door rechter Łączewski, kwam de betekenis van dit laatste gesprek neer op het voorstellen van een landing tegen elke prijs.

Lech Kaczyński zou tegen zijn broer hebben gezegd dat ze problemen voor hem maakten zoals in Georgië. Deze woorden zinspelen op de situatie waarmee Lech Kaczyński werd geconfronteerd tijdens het gewapende conflict tussen Georgië en Rusland in 2008, toen hij optrad als bemiddelaar en Georgië krachtig steunde. De moeilijkheden waar de president naar verwees, hadden mogelijk betrekking op zowel de logistieke complicaties van het organiseren van de vlucht als de politieke spanningen. Jaroslaw Kaczyński zou op zijn beurt aan zijn broer hebben voorgesteld dat hij het wel aankon.

Dit kan alleen maar worden opgevat als een bevel om koste wat het kost te landen. Dit bleek de hoogste te zijn.

De onthulling van deze informatie door rechter Łączewski werpt een nieuw licht op de laatste momenten van president Kaczyński, inclusief zijn verantwoordelijkheid voor de crash. Het verklaart ook zijn latere nerveuze reacties en agressie ten opzichte van de Smoleńsk zaak en het creëren van een politieke envelop rond de hele affaire. Dit is een poging tot zelfrechtvaardiging.

Bron:  wiesci24.pl      język po Polsku